Jussi Hyvärinen tarkastelee väitöskirjassaan musiikin merkitystä sekä sanan ja musiikin keskinäistä suhdetta Osip Mandelštamin lyriikassa.
Webbplatsens språk: 
http://www.poesia.fi/sana-palaa-musiikkiin/

Visa mera
Samuli Björnisen toimittama kirja tarjoaa katsauksen teorioihin, joilla on kuvattu kirjallisuuden ja kertomuskulttuurin muutosta uudella vuosituhannella. Turkimuksen kohteena ovat eri medioita ja lajityyppejä edustavat nykytekstit, kuten Kazuo Ishiguron Haudattu jättiläinen, televisiosarja Game of Thrones sekä internetin selviytymissivustot.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1476/

Visa mera
Pohjoismaista kirjallisuutta käsittelevä teos sisältää aritkkeleita ja esseitä, joiden aiheena on mm. Matias Riikosen kirja Iltavahtimestarin kierrokset, Tove Janssonin proosa ja Johannes Heldénin digitaalinen runous.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/347518

Visa mera
Pia Hounin ja Kalle Knaapin toimittama kirja käsittelee Bysantin eli Itä-Rooman valtakunnassa 300-luvulta 1400-luvun puoliväliin kirjoitettua kirjallisuutta ja siihen liittyviä ilmiöitä. Teoksen lähtökohta on tehdä luotauksia Bysantin kirjallisuuteen, ja sitä kautta esitellä erityisesti, mitä suomalaisessa bysanttilaisen kirjallisuuden tutkimuksen maailmassa nykyisin tapahtuu sekä millaisista näkökulmista ja millaisin metodein bysanttilaiskauden aineistoja lähestytään.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.54743/bts.52

Visa mera
Ida Henritiuksen, Olli Löytyn ja Anne Mäntysen toimittamassa kirjassa tarkastellaan tietokirjallisuuden monipuolista kenttää. Kirjassa pohditaan muun muassa, miten kokemus- ja tutkimustieto asemoituvat eri kirjallisuudenlajeissa ja miten lajien rajoista neuvotellaan. Kirja sopii tietokirjallisuuden tutkimuksen oppikirjaksi ja siitä on hyötyä myös opettajille, kirjailijoille, kirja-alan toimijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/588391

Visa mera
Tomi Huttusen toimittamassa kirjassa esitellään venäläisen kirjallisuuden suomennosten ja Suomessa tehtyjen ruotsinnosten historiaa sekä suomalaisen ja suomenruotsalaisen kirjallisuuden venäjännösten historiaa. Samalla valotetaan venäläisen kaunokirjallisuuden historiallista Suomi-kuvaa, suomalaisten tutkimusmatkoja Venäjälle sekä kotimaisten kirjailijoiden Venäjä-käsityksiä.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.21435/skst.1493

Visa mera