Sveriges historia. Nordens historia
Fler länkar från menyn Ämnen
12 träffar. Visar 1 - 12 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Pohjoismaiden historiaa esihistorialliselta ajalta nykyaikaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua Ruotsin Kansallismuseon toimintaan ja kokoelmiin, joihin kuuluu noin 700 000 esinettä 1500-luvulta nykyaikaan: maalauksia, veistoksia, taidekäsitöitä, piirustuksia jne.
Visa mera
Rosalan viikinkikeskuksen sivulla on viikinkien historiaa sekä jumaltarustoa.
Visa mera
Yle Areenan audioon on taltioitu ohjelmia, jotka käsittelevät historiaa eri aikakausina ja eri näkökulmista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Toimittaja Jorma Kallenaution ja arkkitehti Aaro Söderlundin radiosarjassa tarkastellaan viikinkiaikaa 700-luvun lopulta 1000-luvun lopulle. Jaksoissa käsitellään viikinkiajan yhteiskuntaa, viikinkien mytologiaa ja uskontoa, kristinuskon tuloa Pohjolaan sekä viikinkiretkiä,
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karoliinien soturiarvot käsittelee Suuren Pohjan sodan sotureiden ja koko 1700-luvun Ruotsin näkemystä kunniasta ja arvokkaasta miehisyyden kulttuurista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kari Tarkiaisen historiateos käsittelee ajanjaksoa, joka alkaa vuodesta 1478, jolloin Novgorodin valtio joutui Moskovan valtaan, ja päättyy Uudenkaupungin rauhaan vuonna 1721.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ohjelmasarja kertoo 1500–1700 -lukujen kylmästä ilmastovaiheesta ja sen vaikutuksesta ihmisten elämään.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kaisa Kyläkosken 1700-luvun sanomalehtikirjoituksia koskevassa tutkimuksessa tarkastellaan sitä, minkälaista yksityishenkilöiden viestintä ystävä- ja tuttavapiirin ulkopuolelle oli, mitkä tekijät vaikuttivat kirjoittavien lukijoiden toimintaan ja mikä oli kanssakirjoittamisen merkitys kirjoittajille ja lukijoille. Tutkimuksen kohteena on kaksi Ruotsissa ilmestynyttä lehteä, Posttidningar ja Inrikes tidningar.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ruotsin vallan aikaan Turku oli yksi varhaismodernin Ruotsin yliopistokaupungeista, jolla oli vahvat yhteydet muualle Eurooppaan ja maailmaan. Kirjassa tarkastellaan Turun, Tukholman ja Uppsalan välistä vuorovaikutusta erityisesti ihmisten, tavaroiden ja aatteiden liikkumisen näkökulmista. Keskeisiä aiheita ovat opiskelijoiden ja professoreiden kokemukset, porvariston ja akateemisen yhteisön väliset suhteet, älylliset verkostot ja kaupunkielämän kulttuuriset ilmentymät. Kirjan ovat toimittaneet Johanna Ilmakunnas ja Charlotta Wolff.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen ja Ruotsin historia kerrotaan kuvin ja videoin kuvitettuna 1100-luvulta 2000-luvulle asti kulttuurikeskuksen YouTube-kanavan ohjelmasarjassa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuningatar Kristiinan jalanjäljillä sisältää artikkeleita kuningattaren vaiheista Ruotsissa ja vallasta luopumisen jälkeen Euroopassa, hänen sivistyksestään ja merkityksestään kulttuurielämälle. Julkaistu vuonna 2017.
Webbplatsens språk:
Visa mera