Kvinnans ställning. Mannens ställning

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Palkittu ja kiitelty sivusto paneutuu naisen asemaan mediassa ja mainonnassa. Luettelo naisia mainonnassa hyväksikäyttävistä firmoista. Mahdollisuus esitellä omia ajatuksiaan ja projektejaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.about-face.org

Visa mera
Belgiassa sijaitsevan konferenssikeskuksen sivuilla on mm. dokumentteja tasa-arvoisuuspyrkimyksistä Euroopassa ja Belgian naisliikkeen toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.amazone.be

Visa mera
Artikkeleita naisista, jotka astuivat perinteisen naisen roolin rajojen ulkopuolelle 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alkupuolen Englannissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.nypl.org/research/chss/victoria

Visa mera
Sandra Wallenius-Korkalo tarkastelee tutkimuksessaan erityisesti vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä käynnissä olevaa murrosta ja sen heijastumista yhteiskunnassa. Tutkimusaineistona on neljä 2010-luvun taitteessa ilmestynyttä nykylestadiolaisuutta kuvaavaa teosta: Kielletty hedelmä -elokuva, We Sinners -romaani, Iholla-televisiosarja ja Taivaslaulu-näytelmä.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-078-4

Visa mera
Yhdysvaltalaisen naisjärjestön kotisivuilla tietoa tasa-arvosta, uutisia, hakupalvelu, Ask-Amy-kysymyspalvelu.
Webbplatsens språk: 
https://www.feminist.com

Visa mera
Eurooppalainen projekti tuo kaikkien saataville feminismin tekstejä 1900-luvun jälkipuoliskolta. Projektissa on mukana 27 EU-maata sekä Kroatia ja Turkki. Tietokanta sisältää digitoituja kirjoja, artikkeleita ja pamfletteja alkuperäiskielellä ja alkuperäisessa asussaan. Tietokannan lisäksi sivuilla on tietoa eri maiden asiantuntijoista ja valintaperiaatteista. Tietokannasta voi hakea sanahaulla, maittain, tekijän perusteella ja avainsanalla.
Webbplatsens språk: 
https://institute-genderequality.org/frames-on-gender/

Visa mera
Portaalista löytyy tutkimusta ja tilastoja sukupuolten välisestä tilanteesta yhteiskunnassa sekä tasa-arvosta maailman laajuisesti.
Webbplatsens språk: 
https://genderdata.worldbank.org/en/home

Visa mera
Sivuilla esitellään kansainvälisen naisten järjestön historiaa ja toimintaa. Sivuilla kerrotaan ajankohtaisista tapahtumista ja kannanotoista.
Webbplatsens språk: 
https://tiaw.org

Visa mera
Tilastokeskus on koonnut naisten elämään liittyviä tilastotietoja naistenpäivän kunniaksi.
Webbplatsens språk: 
https://stat.fi/tup/poimintoja-tilastovuodesta/kansainvalinen-naistenpaiva.html

Visa mera
Kristiina-instituutin julkaisema Klassikkogalleria sisältää tietoja feministisistä ajattelijoista, heidän teksteistään ja ajatuksistaan 1600-1950-luvuilta. Klassikkogallerian henkilöihin voi tutustua myös pelien avulla. Sivuilta on myös löydettävissä aikajana.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/klassikkogalleria/

Visa mera
Päätoimittaja ja historiaharrastaja Maria Petterssonin podcast-sarjassa tutustutaan kymmeniin naisiin, jotka muuttivat maailmaa: sotasankareihin, rikollispomoihin, seikkailijoihin, tieteentekijöihin, taiteilijoihin jne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50621087

Visa mera
Miessakit ry:n toiminta ja yhteystiedot. Kotisivuilla voi myös lukea yhdistyksen jäsenlehti Urhoa. Sivuilta löytyy linkkejä koti- ja ulkomaisille miesaiheisille nettisivuile sekä linkki Lyömättömään linjaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.miessakit.fi

Visa mera
Sivulla on toimintatietoja, yhdistyksen kannanotot, sanasto sekä tasa-arvotietoa ja keskustelua. Yhdistyksen tavoitteet käyvät hyvin selville FAQ-osiosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.miestentasa-arvo.fi/

Visa mera
Opinnäytetyössä tutkitaan Oulun Poikien talon asikakkaiden käsitystä miehisyydestä ja miehekkyydestä. Tutkielmassa pohditaan myös, miten mallit vaikuttavat syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin ja millaisia malleja he tarvitsisivat.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/99550/Antti_Pohjalainen.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Järjestö tarjoaa tukea väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille ja lapsille. Sivuilla on tietoa palveluista ja ajankohtaisista asioista sekä esitteitä ja oppaita.
https://monikanaiset.fi/

Visa mera
Sivuilla esitellään järjestön historiaa, toimintaa ja ajankohtaisia tapahtumia. Täältä löytyy Avoimen Naisten Korkeakoulun ohjelma, tiedot, kuinka liiton huvilaa, Villa Salinia, voi vuokrata ja linkki Tukinainen -kriisipalveluun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle.
Webbplatsens språk: 
https://naisunioni.fi/

Visa mera
EVAn raportin aiheena on naisten urakehitys Suomessa. Aihetta käsitellään esimerkkiyritysten kautta. Raportin löytöjen perusteella on laadittu kymmenen toimenpidesuosituksen lista. Raportin ovat kirjoittaneet Irmeli Salo ja Ville Blåfield. Julkaisu on pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/blog/2007/09/24/naiset-huipulle-johtaja-sukupuolesta-riippumatta/

Visa mera
Naiset, musiikki, tutkimus : ennen ja nyt sisältää artikkeleita musiikin nais- ja sukupuolentutkimusesta, naisen asemasta taiteilijana sekä sukupuolesta ja julkisuuskuvasta nyt ja ennen. DocMus-tohtorikoulun julkaisuja 21
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-329-329-8

Visa mera
Sivuilla esitellään suomalaisten naisjärjestöjen kattojärjestön historiaa ja toimintaa. Luettelo jäsenjärjestöistä sekä niiden yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://naisjarjestot.fi/

Visa mera
Yhdistyksen sivulla yhteystiedot, julkaisuja ja tietoja vuosittain järjestettävistä naisten joulumessuista.
Webbplatsens språk: 
http://www.naistenkulttuuriyhdistys.fi/

Visa mera
Naisten Ääni on julkaistu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2017. Naisen historiaa kuvaavaan sivustoon on koottu elämäkertoja vaikuttajanaisista arjen sankareihin. Tietokantaan voi kirjoittaa artikkelin merkittävänä pitämänsä naisen elämästä. Artikkeleita voi myös ehdottaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.naistenaani.fi/

Visa mera
Naiset saivat Suomessa 110 vuotta sitten täyden äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden. Tietopaketissa selvitetään, miten äänioikeusuudistus onnistuttiin toteuttamaan ja miten poliittisen kansalaisuuden myöntäminen näkyi naisten vaalikäyttäytymisessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/naisten-aani...

Visa mera
Palvelun tarjoaa maksutonta ammattiapua seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja heitä työssään kohtaaville.
Webbplatsens språk: 
https://www.nettitukinainen.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa pojille ja nuorille miehille suunnatusta maksuttomasta puhelinpalvelusta, joka tarjoaa apua erilaisissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/poikien-puhelin/

Visa mera
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on valtakunnallinen kriisipalvelun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle. Tukinaisen sivuilla ohjeita seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutúneille, tiedot juristipäivystyksestä ja kriisipuhelimesta.
Webbplatsens språk: 
https://tukinainen.fi/

Visa mera
Helsingin yliopiston naistutukimusyksikön Kristiina-instituutin sivuilla kerrotaan mitä on naistutkimus ja miten sitä Helsingin yliopistossa voi opiskella. Sivuilla on myös uutisia, ajantasainen opinto-opas ja linkkejä naistutkimustiedon lähteille.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/humanistinen-tiedekunta/tutkimus/tieteenalat/kulttuurien-tutkimus/sukupuo...

Visa mera

Sidor