Vuonna 1926 perustettu Historian Ystäväin Liitto edistää kotimaisen ja yleisen historian tutkimista, herättää kansalaisissa historian harrastusta ja levittää historiallista katsomustapaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.historianyst.fi/

Visa mera
Arkeologisen tiedelehden sisältö ja artikkelien tiivistelmät.
Webbplatsens språk: 
http://antiquity.ac.uk

Visa mera
Suomen humanistiverkko sisältää dokumentteja, tietoa historian tutkimuksesta, opetuksesta ja seuroista sekä linkkejä arkistojen, kirjastojen ja museoiden sivuille historian, median, perinteen ja taiteen aloilta.
https://agricolaverkko.fi/

Visa mera
Tekijät ovat valokuvanneet ja sanallisesti esitelleet sivuille useita satoja megaliittisen kulttuurin muinaisjäännöksiä: megaliitteja, kivikehiä, muinaishautoja ym. Tietoja kartutetaan jatkuvasti. Kohteet ovat Brittein saarilta, Italiasta ja Ranskasta. Mukana on myös karttoja, matkailuvihjeitä sekä linkkejä toisille arkeologisille sivuille
Webbplatsens språk: 
http://www.stonepages.com/home.html

Visa mera
Suomen arkeologisen seuran sivuilta löytyy tietoa seuran perustamisesta, tarkoituksesta ja päämääristä sekä seuran säännöt. Myös linkit omiin julkaisuihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.sarks.fi

Visa mera
Nykyisessä Jordaniassa sijaitsevan Petran perusti n. 500 luvulla paimentolaisheimo, joka loi aina Syyriaan asti ulottuvan valtakunnan. Sivulla on kartta ja Petran kaivauksista löytyneitä rakennuksia sekä kuvia ja tekstiä kaupungista, muun muassa kuninkaallisista haudoista.
Webbplatsens språk: 
http://raingod.com/angus/Gallery/Photos/MiddleEast/Jordan/Petra/index.html

Visa mera
Historiallinen Yhdistys toimii pitämällä kokouksia, järjestämällä esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, organisoimalla opintotoimintaa, toimittamalla julkaisuja, sekä edistämällä historiantutkimuksen asiaa. Yhdistys on perustettu vuonna 1890.
Webbplatsens språk: 
http://historiallinenyhdistys.fi/

Visa mera
Karttoja ja muuta tietoa vanhoista kaupungeista. Kartoista vanhimmat ovat peräisin 1400-luvun lopusta, viimeisimmät 1700-luvun alkupuolelta. Selattavissa maan, kaupungin, vuoden tai kartantekijän mukaan.
http://historic-cities.huji.ac.il/historic_cities.html

Visa mera
Alaviitteitä on yhteinen blogi Historian nurkkapöydälle ja Mätäkuu Podcastille, kahdelle suomalaiselle historia-aiheiselle podcastille. Täältä löydät jaksojen esittelyt, lisälukemista ja muuta täydentävää sisältöä.
Webbplatsens språk: 
https://alaviitteita.wordpress.com/

Visa mera
National Nordic Museum vaalii pohjoismaista taustaa ja perintöä Yhdysvalloissa sekä kertoo siirtolaisten historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.nordicmuseum.org/

Visa mera
Opetuskäyttöön tarkoitettu verkkopalvelu sisältää mm. Euroopan historiaa käsitteleviä aineistoja, teemoittain järjestettyjä kokonaisuuksia, henkilöesittelyjä ja oppimistehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://historiana.eu/

Visa mera
Den europeiska kulturportalen Europeana tillgängliggör i digital form audiovisuella samlingar i europeiska gallerier, arkiv och bibliotek. I Europeana finns miljontals objekt: målningar, fotografier, föremål, böcker, dagstidningar, dagböcker, filmer, ljudinspelningar o.s.v.
Webbplatsens språk: 
http://www.europeana.eu/portal/

Visa mera
Täällä voi uppoutua historiaan British Museumin kokoelmiin kuuluvien esineiden avulla. Eri kulttuureista peräisin olevat kohteet on sijoitettu aikajanalle maanosittain ja teemoittain. Tekstien ja kuvien lisäksi tarjolla on äänitiedostot, joilla museon intendentit kertovat esineistä.
Webbplatsens språk: 
https://britishmuseum.withgoogle.com/

Visa mera
Forskning om järnåldern i Österbotten. Bl.a. Pörnullbacken i Vörå. Artiklar om utgrävningar, fornfynd och bosättning i området.
Webbplatsens språk: 
http://sydaby.eget.net/swe/ia0.htm

Visa mera
Information om marinarkeologi och det nordiska marina kulturarvet. Omfattar bl.a. länkar till skeppsbyggnad, marinarkeologisk teknik, dykning, muséer i Norden, nordiska vrak och vrak i världen. Innehåller marinarkeologisk ordlista.
Webbplatsens språk: 
http://www.abc.se/~m10354/mark/index.html

Visa mera
Marinarkeologisk ordlista.
Webbplatsens språk: 
http://www.abc.se/~m10354/mark/ordlista.htm

Visa mera
Timeline - Sources from History innehåller information och bilder om händelser i världshistorien, från medeltid till nutid.
Webbplatsens språk: 
http://www.bl.uk/learning/histcitizen/timeline/accessvers/index.html

Visa mera
Fakta för barn samt spel, tester och pyssel. Ingående faktaavsnitt om t.ex. stjärnor och planeter, däggdjur, dinosaurier, vampyrer, indianer, vikingar och riddare.
Webbplatsens språk: 
http://www.ungafakta.se/

Visa mera
Vuodesta 2001 ilmestynyt historia-alan verkkolehti. Erittäin laajat historia- ja elokuvalinkkien luettelot. Ennen ja nyt -lehteä tehdään läheisessä yhteistyössä toisen historia-alan verkkolehden Agricolan Tietosanomien kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/ennenjanyt

Visa mera
Palveluun on koottu historian oppimateriaaleja ja aineistoja eri aiheista, ajanjaksoista, maista ja alueista. Sivustolla on yksittäisiä lähteitä, opetusoppaita, menetelmiä sekä arvioita verkkopalveluista.
Webbplatsens språk: 
https://worldhistorycommons.org/

Visa mera
Vetenskapsradion Historia är ett svenskt radioprogram som varje vecka tangerar ämnen inom intressesfäret Historia. I radioprogrammen står fokuset i följande: historiska- och arkeologiska forskningar, aktuella avhandlingar, nyutkomna böcker, förflutna jubileum och spännande utgrävningar. I radioprogrammen gästar olika experter inom diverse områden.
Webbplatsens språk: 
https://sverigesradio.se/vetenskapsradionhistoria

Visa mera
Pro gradu -tutkielma kuvaa ja analysoi radiohiiliajoituksen menetelmää.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201712084572

Visa mera
Pieleen mennyt historia -podcastsarja pohtii, ovatko ihmiskunnan edistysaskeleet olleetkaan edistysaskeleita vai ovatko kansallisvaltioiden syntyminen, maanviljelyn kehittyminen, kivihiilen käyttö tai kielen kehittyminen johtaneet tielle tuhoon.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50677839

Visa mera
Getty Research Institute on julkaissut verkkonäyttelyn, joka kertoo Syyriassa sijaitsevan Palmyran historiasta, arkeologiasta, muistomerkeistä ja taiteesta. Palmyran vaiheita ja merkitystä kuvataan myös esseessä sekä haastattelussa, joka tarjoaa henkilökohtaisen näkökulman tähän Unescon maailmanperintökohteeseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/palmyra/index.html

Visa mera
Tietoa Suomen museoliiton toiminnasta, museoiden hallinnasta, sekä liiton järjestämästä koulutuksesta, sekä sen tiedotuksesta ja julkaisuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.museoliitto.fi/

Visa mera
Papyri.info kokoaa tietoja eri puolilla maailmaa sijaitsevien museoiden ja tutkimuslaitosten papyrologisista kokoelmista (materiaalina voi olla papyrus, ostrakoni, nahka, pellava ym.). Esineistä on tietokannassa fyysinen kuvaus ja bibliografiset tiedot, usein myös kuvia. Monista teksteistä on myös englanninkielinen käännös. Kokoelmasta voi hakea monipuolisin hakuehdoin ja sitä voi selailla esim. aiheen tai materiaalin mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://papyri.info

Visa mera

Sidor