Marttojen puutarhasivuilla neuvotaan pihan ja puutarhan hoidossa sekä suunnittelussa. Myös huonekasveista annetaan tietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/puutarha/

Visa mera
Tietoa Suomen siirtolapuutarhoista ja niiden historiasta. Sivuilla kerrotaan myös Suomen siirtolapuutarhaliiton toiminnasta, hallinnosta ja jäsenjärjestöistä. Sivuilta löytyy käytännön vinkkejä siirtolapuutarhan perustamisesta, mökeistä, palstoista ja välineistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.siirtolapuutarhaliitto.fi

Visa mera
Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan loiston esittely, aukioloajat ja palvelut.
Webbplatsens språk: 
https://sites.utu.fi/kasvitieteellinen-puutarha/

Visa mera
Marketan puiston, piha- ja puistorakentamisen näyttelypuiston, kotisivut. Sivuilla esitellään puiston rakentamiseen osallistuvat yritykset, puiston toimialat ja puistossa järjestettäviä tapahtumia. Alueen kartta.
Webbplatsens språk: 
https://www.marketanpuisto.fi/

Visa mera
Pihan suunnittelu- ja hoito-ohjeita viherpeukaloille, tietoa pienen kirjan verran. Kotipuutarhaan sopivat hyötykasvit, perennat, puut ja pensaat, kasvien istutus, nurmikon perustus, hedelmäpuiden hoito ja kompostointi. Vinkkejä myös pihakäytävän ja oleskelutilan rakentamiseen ja huonekasvien hoitoon.
Webbplatsens språk: 
https://puutarha.net/

Visa mera
Lasten ja nuorten puutarha -sivusto antaa ohjeita lapsille ja nuorille puutarhaelämään. Sieltä löytyy pelejä ja leikkejä pellon laidalle (Pelakuu-osa), opastusta puutarhan tutkimiseen (Taikavarpu), tarinan kerrontaan (Tarinapuu) ja puutarhan antimien käyttöön keittiössä (Kukka ja mauste). Lisäksi sivustosta löytyy lasten oma viljelyopas Lanttu. Tietoa on myös puutarhakulttuurin historiasta, erityisesti koulukasvitarhatoiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.lastenpuutarha.fi/

Visa mera
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö on perustettu vuonna 1986 vaalimaan suomalaista kulttuuriperintöä. Sivuilla on tietoa säätiöstä, sen piirissä toimivasta tukiyhdistyksestä ja kohteista, joita ovat Elias Lönnrotin Lammi, Retulansaaren Ylikartano ja Brinkhallin kartano sekä Haukkavuori Ruokolahdella.
Webbplatsens språk: 
https://www.brinkhall.fi/saatio

Visa mera
Vanhojen kasvien säilyttäminen ja niiden luonnonmukaisen kotiviljelyn edistäminen ovat Hyötykasviyhdistyksen tärkeimmät tehtävät. Kotisivuilta löytyy tietoa itse yhdistyksestä, Alku & Juuri-puutarhapuodista sekä ajankohtaisista alan tapahtumista. Sivuilla ovat myös yhdistyksen yhteystiedot sekä jäseneksi ilmoittautumislomake.
Webbplatsens språk: 
https://hyotykasviyhdistys.fi/

Visa mera
Jyväskylän yliopiston kasvitieteellisen puutarhan sivulla yhteystietojen ja kuvauksen lisäksi perinpohjainen esiselvitys puutarhasta vuodelta 1979.
Webbplatsens språk: 
https://tiedemuseo.jyu.fi/fi/kampusymparisto/puistot-ja-puutarhat-1

Visa mera
Pertti Toukkarin kokoamaa tietoa Somerolla sijaitsevan Kimalan säterikartanon ja Kimalan kylän historiasta. Tietoa edellisistä omistajasuvuista: Ramsayt, Zidbeckit, Avellanit ja Konsinit. Kimalan kartanon puiston ja puutarhan esittely.
Webbplatsens språk: 
https://www.kimalankartano.com/

Visa mera
Täällä voi tutustua eri puolilla Suomea sijaitseviin puutarhakohteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.avoimetpuutarhat.fi/

Visa mera
Puutarhaharrastajien palvelu, jonka peruskäyttö on kaikille maksutonta. Rekisteröitymällä saa käyttöönsä kasviluettelon, johon voi lisätä tiedot ja kuvat oman puutarhan kasveista. Kasvit voi linkittää puutarhapäiväkirjaan sekä istutuskarttatyökaluun. Palvelussa on lisäksi muuta harrastajien tuottamaa sisältöä, kuten kasvintunnistusapu, vinkkipalsta sekä artikkeleita ja tietoa tapahtumista ja linkkihakemisto.
Webbplatsens språk: 
https://omapuutarha.fi

Visa mera
Biomassa-atlas tuo kartalle biomassatiedot. Tietoa voi hakea maankäytöstä, metsävaroista, hakkuista, peltokasvien tuotannostasekä teollisuuden ja yhdyskuntien biohajoavista jätteistä ja lietteistä. Sivustossa on kuvailtu tarkemmin erityyppisiä biomassoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.luke.fi/biomassa-atlas/

Visa mera
Puutarhan hyöty- ja koristekasvien ominaisuudet, ideaalit kasvupaikat ja hoito.
Webbplatsens språk: 
https://www.viherpeukalot.fi/kasvit

Visa mera
Lahopuun säilyttäminen pihoilla ja puutarhoissa on tärkeää luonnon monimuotoisuuden kannalta. Sivustolla on vinkkejä, miten lahopuuta voi hyödyntää esimerkiksi aidoissa, istumapaikkoina ja lasten leikkipaikkana. Lisää vinkkejä löytyy oppaasta "Lahopuusta elämää – opas puutarhan hoitoon".
Webbplatsens språk: 
https://www.sll.fi/2019/07/03/perusta-lahopuutarha/

Visa mera
YMPPI tarjoaa lasten ja nuorten toimijoille ympäristökasvatusmalleja ja inspiroi kehittämään lisää toimintaa aiheen parissa. Materiaali esittelee kahdeksan näkökulmaa kestävään ruoantuotantoon ja puutarhanhoitoon. Kukin malli sisältää tietopaketin aiheesta, ohjeita käytännön puutarhatoimintaan sekä ideoita teoreettiseen ja taiteelliseen työskentelyyn ja ilmiöpohjaisen oppimisen suunnitteluun.
Webbplatsens språk: 
https://puutarhakasvatus.fi/ymppi/

Visa mera
Puutarhanhoitoneuvoja ja -vinkkejä sekä blogeja.
Webbplatsens språk: 
https://www.meillakotona.fi/aiheet/piha-ja-puutarha

Visa mera
Toimittaja Aagot Jung vierailee parvekkeilla ja puutarhoissa ja oppii yrteistä ja kesäkukista. Puutarhaohjelma vuodelta 1989.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-4422730

Visa mera
Ikiroudan maasta paljastuu hämmästyttävän upeita puutarhoja ja niitä hoitavia persoonia. Pohjoisen puutarhoissa -sarja tarjoaa ideoita ja vinkkejä Pohjois-Suomesta, jossa puutarhasarjoja ei ole perinteisesti tehty.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-3372732

Visa mera
Ruokaviraston Kasvit-kokonaisuudessa jaetaan tietoa sekä ammattiviljelijöille että puutarhaharrastajille siemenistä ja kasvilajikkeista, kasvintuhoojista ja torjuntaeliöistä, hukkakaurasta, koristekasvien ja metsäpuiden taimista ja lannoitevalmisteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/kasvintuotanto/

Visa mera
Kasvinsuojeluainerekisteri sisältää keskeiset tiedot Suomessa kasvinsuojelukäyttöön hyväksytyistä valmisteista.
Webbplatsens språk: 
https://tukes.fi/kasvinsuojeluainerekisteri

Visa mera
Vinkkejä puutarhanhoitoon, viljelyyn ja pihasuunnitteluun. Mukana myös ruoka- ja säilöntäohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/stromso/puutarha

Visa mera
Ruokavirasto neuvoo kotipuutarhureita kasvien ja siementen tilaamisessa verkosta, kasvitautien ja tuholaisten torjunnassa, kasvinterveydessä kotipuutarhassa, terveen siemenperunan käyttämisessä sekä turvallisen mullan hankkimisesta kotipuutarhaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/kasvit/puutarhakasvit/harrastajat/

Visa mera
Täällä on esimerkkejä, joiden avulla kotipihan voi muuttaa monimuotoisemmaksi. Sivuilta löytyy vinkkejä vastuulliseen puutarhanhoitoon ja kotitarveviljelyyn sekä Monimuotoinen kotipiha -opas.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/martat/marttajarjesto/kotitalousneuvonta/kohdennettuneuvonta/kotipiha/

Visa mera
Oppimateriaalissa käsitellään laavun ja lehtimajan rakentamista sekä paratiisipihan suunnittelua. Tarjolla on kolme eri kohderyhmille suunnattua ja ulko-opetukseen tarkoitettua tehtäväkokonaisuutta. Materiaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon näyttelyyn. Tehtävät soveltuvat opetukseen myös ilman museovierailua.
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaali/

Visa mera
Puutarhamatkailureitille on valittu 18 edustavaa puistoa ja puutarhaa Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Kohteet on esitelty tekstein ja kuvin. Pitkä esittely on tulostettavassa muodossa, ja siinä on kuvauksen lisäksi mainittu yhteystiedot, palvelut ja sijainti ajo-ohjeineen.
Webbplatsens språk: 
https://www.gardenartsociety.fi/puutarhamatkailu.html

Visa mera
Kasvitieteellisen puutarhan sivuilta löytyy yhteistietojen ja ajankohtaisasioiden lisäksi kuvaukset puutarhan yleisökokoelmien sisällöstä. Kuvia kasveista on Kaisaniemen kasvihuoneista, puutarhasta ja Kumpulan puutarhasta. Lisäksi sivulla on Kaisaniemen kasvikartta.
Webbplatsens språk: 
https://www.luomus.fi/fi/kaisaniemen-kasvitieteellinen-puutarha

Visa mera

Sidor