Jämställdhet. Mänskliga rättigheter

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Täällä voi tutustua suomalaisen sananvapauden ja sensuurin historiaan vuodesta 1917 alkaen. Aikajana-artikkeleiden lisäksi verkkoteos sisältää henkilökuvia, esseitä, tutkimuslähteitä ja suosituksia.
Webbplatsens språk: 
https://sananvapauteen.fi/

Visa mera
Teoksessa on selvitetty, mitä suomenkielinen enemmistö ajattelee ruotsinkielisyydestä Suomessa. Kirja perustuu kyselytutkimukseen, jossa kartoitettiin muun muassa suhtautumista ruotsinkielisiin julkisiin palveluihin, kaksikielisyyteen, kielipolitiikkaan ja siihen, tarvitaanko Pohjoismaissa ruotsin kielen taitoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/ur-majoritetens-perspektiv

Visa mera
Anna-Liisa Haavikon toimittamassa historiasarjassa kätilöt kertovat muistojaan synnytyksistä. Tarinoista kuvastuu, millaisia asenteita synnyttäviin äiteihin ja kätilöihin on kohdistunut. Sarjassa matkataan aina 1700-luvulle asti kätilöiden historiaa tutkineen Kirsi Vainio-Korhosen kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-63712779

Visa mera
Sitran kansalaiskeskustelukokeilussa suomalaiset pääsevät ottamaan kantaa Suomen suuntaan äänestämällä ratkaisuehdotuksista ja lisäämällä omia ajatuksiaan muiden äänestettäväksi. Kokeilun tarkoituksena on avata keskustelulle tasa-arvoisempi alusta kuin sosiaalinen media.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/hankkeet/mitamieltasuomi/

Visa mera
Romanit.fi -sivusto on tarkoitettu kaikille romaniasioista kiinnostuneille. Se tarjoaa tietoa romanien historiasta, tapakulttuurista ja nykypäivästä. Sivuilta löytyy myös opetusmateriaalia kouluille.
Webbplatsens språk: 
https://romanit.fi/

Visa mera
Sateenkaarihistorian sivuilta löytyvät suomalaisen sateenkaarihistorian aikajana, artikkeleita, blogitekstejä ja kirjallisuusvinkkejä. Tarjolla on myös luentoja ja esityksiä sekä työkaluja kirjastoille, arkistoille, museoille ja opettajille.
Webbplatsens språk: 
https://sateenkaarihistoria.fi/

Visa mera
Sanakirjan avulla voi tarkastella sateenkaarihistorian sanastoa ja kielenkäyttöä. Sanakirja on laadittu etsimällä Helsingin Sanomista sanoja ja ilmauksia, joita vuosina 1904–1939 on käytetty homoista, lesboista, transsukupuolisista ja intersukupuolisista ihmisistä.
Webbplatsens språk: 
https://sateenkaarihistoria.fi/hakusanakirja/

Visa mera