Hämeen liiton sivuilla olevassa kokonaisuudessa luonnehditaan hämäläistä kulttuuriympäristöä yleensä sekä esitellään erikseen arvokkaat kulttuuriympäristöt: muinaisjäännökset, maisema-alueet, rakennetut kulttuuriympäristöt ja perinnemaisemat. Sivulla on myös selitetty kulttuuriympäristöön liittyviä käsitteitä.
Webbplatsens språk: 
http://hameenliitto.fi/fi/hamalainen-kulttuuriymparisto

Visa mera
Japanilaisen puutarhan historiaa. Sivuilla voi tehdä \virtuaalimatkoja\ Japanin näyttäviin ja historiallisesti arvokkaisiin puutarhoihin.
Webbplatsens språk: 
http://learn.bowdoin.edu/japanesegardens

Visa mera
Kasvit – kaupungin vaatteet -verkkonäyttely kertoo Helsingin puistojen historiasta ja niiden kasvivalikoimasta sekä puistojen suunnittelijoina toimineista kaupunginpuutarhureista.
Webbplatsens språk: 
http://www.kasvitkaupunginvaatteet.fi/

Visa mera
Puutarhamatkailureitille on valittu 18 edustavaa puistoa ja puutarhaa Varsinais-Suomesta ja Hämeestä. Kohteet on esitelty tekstein ja kuvin. Pitkä esittely on tulostettavassa muodossa, ja siinä on kuvauksen lisäksi mainittu yhteystiedot, palvelut ja sijainti ajo-ohjeineen.
http://www.gardenartsociety.fi/puutarhamatkailu.html

Visa mera
Verkkosivusto kertoo valokuvin suomalaisen maalaismaiseman viimeaikaisista muutoksista. Peltonäkymien ohella esitellään arvokkaita perinnebiotooppeja. Sivuilla on harjoitustehtäviä koululaisille.
Webbplatsens språk: 
http://www.muuttuvamaalaismaisema.fi/

Visa mera
Vihreät sylit johdattaa lukijan tutustumaan Helsingin puistojen saloihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.vihreatsylit.fi/

Visa mera
Ahlmanin Perinnepihaa esittelevillä sivuilla voi tutustua puutarhakulttuurin historiaan ja pirkanmaalaisten puutarhojen vaiheisiin ja kehittäjiin.
Webbplatsens språk: 
http://puutarhahistoria.fi/

Visa mera
Teemavuoden tavoitteena on herättää yksittäiset ihmiset, yhteisöt, ja yritykset toimimaan viihtyisämmän lähiympäristön puolesta. Vihervuoden tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista ja teemavuoden projekteihin voi tutustua Projektit ja hankkeet -sivulla.
Webbplatsens språk: 
http://www.vihervuosi.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html#2

Visa mera
Oppaassa käydään läpi hautamuistomerkin kunnostuksen lähtökohdat sekä hautapaikan haltijuuteen, muistomerkin materiaaliin, ikään, sijaintiin ja mahdollisiin vaurioihin liittyviä asioita. Opas on suunnattu yksityisille hautapaikan haltijoille ja suvuille sekä hautamuistomerkkejä pystyttäneille tai niiden kunnostamisesta kiinnostuneille tahoille.
Webbplatsens språk: 
http://skr.fi/fi/rahastot/uudenmaan-rahasto/miten-hoidan-hautamuistomerkki%C3%A4-julkaisu

Visa mera
Webbversion av utställningen "Växterna – stadens kläder", från 2011. Information om de växter som finns planterade i Helsingfors, och var de växer, olika parker i staden och dess historia samt personer som har varit viktiga för stadens gröna utseende.
Webbplatsens språk: 
http://www.kasvitkaupunginvaatteet.fi/se/

Visa mera
Ett stort antal promenadrutter, planerade så att man går igenom stadens olika parker och grönområden. Genom att klicka på kartan får man upp information om de olika parkerna. Rikligt med både text och bild. Även audioguider.
Webbplatsens språk: 
http://www.vihreatsylit.fi/sv/

Visa mera
Opas tarjoaa tietoa kaupunkien viheralueista ja niiden tuottamista hyödyistä, alueiden suunnittelusta, yhteisön ja sidosryhmien osallistamisesta sekä viheralueiden käytön edistämisestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vyl.fi/site/assets/files/1430/who-opas_kaupunkivihrea_-_opas_toimintaan.pdf

Visa mera
Karttasovellus kertoo, mitä puita Helsingin kadunvarsille ja puistoihin on istutettu. Puiden suku-, laji- ja sijaintitietojen ohella selviää puun kokoluokka ja osasta myös istutusvuosi.
Webbplatsens språk: 
https://paikkatietoopas.com/2019/05/21/karttasovelluksen-avulla-tiedat-mita-puuta-juuri-halasit/

Visa mera