Saavutettavuus

Papunetin Saavutettavuus-osio sisältää ohjeita verkkojulkaisemiseen, saavutettavuuden testaamiseen sekä luomiseen. Lisäksi kokonaisuudessa analysoidaan selkokieltä, annetaan ohjeita sen käyttöön sekä selkokielisen sivuston luomiseen.
Webbplatsens språk: 
https://papunet.net/saavutettavuus/

Visa mindre
Saavutettava.fi tarjoaa apuvälineitä verkossa julkaistavan materiaalin saavutettavuuden parantamiseksi. Sivustossa on aiheesta uutisia ja artikkeleita. Saavutettavuus verkkosivuistossa saattaa olla ongelmallista mm. ikäryhmien (vanhukset, lapset), näkövammaisten tai kuulovammaisten keskuudessa.
Webbplatsens språk: 
https://saavutettava.fi/

Visa mindre
WebAIM sisältää artikkeleita ja lähdemateriaalia saavutettavuudesta ja verkkojulkaisemisesta. Sivustossa on myös materiaalia sivustojen analysoimiseen ja saavutettavuuden testaamiseen sekä neuvoja sivuston saavutettavuuden lisäämiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://webaim.org/

Visa mindre
Puhetta tukevan ja korvaavan kommunikoinnin palveluverkko Internetissä. Tietoa jaetaan yleiskielellä, selkokielellä sekä kuvin. Sivuilta löytyvät materiaalipankki, kuvatyökalu sekä saavutettavuusohjeet.
Webbplatsens språk: 
https://papunet.net

Visa mindre
Celian tuottama sivusto verkkosisältöjen suunnittelijoille. Sivuilla on tietoa saavutettavuudesta ja käytännön ohjeita, joiden avulla saavutettavuutta voidaan parantaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.saavutettavasti.fi/

Visa mindre
Kulttuuria kaikille on kulttuurielämän alueella työskenteville suunnattu neuvontapalvelu. Sivusto jakaantuu ohjeisiin, kartoituksiin, asiantuntijaverkoston tietoihin sekä koulutusinformaatioon. Sivustosta löytyy usein kysyttyjen kysymysten lista.
https://www.kulttuuriakaikille.fi/

Visa mindre
Virallinen suomenkielinen käännös W3C:n suosituksesta verkkosisällön saavutettavuuden parantamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.w3.org/Translations/WCAG21-fi/

Visa mindre
De officiella riktlinjerna för webbpublicering inom den offentliga sektorn publicerade av Post- och telestyrelsen i Sverige.
Webbplatsens språk: 
https://webbriktlinjer.se

Visa mindre