Rose -tutkimusprojekti tutkii robottien hyväksikäyttöä hyvinvointipalveluiden tuottamisessa. Sivuilla on kuvaus siitä, mitä tehdään ja miten, julkaisuluettelo, videoita robottien hyödyntämisestä sekä blogi.
Webbplatsens språk: 
http://roseproject.aalto.fi/fi/

Visa mera
Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Visa mera
Helsingin yliopiston avoin verkkokurssi kaikille, joita tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset kiinnostavat. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa. Tapausesimerkit liittyvät yhteistyökumppaneiden toimintaan. Kurssi julkaistaan myöhemmin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
https://ethics-of-ai.mooc.fi/

Visa mera
Avoin verkkokurssi kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään koneoppimiseen ja neuroverkkoihin sekä siihen, miten tekoälymenetelmiä sovelletaan käytännössä. Kurssi on jatkoa Elements of AI -verkkokurssille.
Webbplatsens språk: 
https://buildingai.elementsofai.com/

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Visa mera
Tietojenkäsittelytieteen professori Aapo Hyvärinen hyödyntää kirjassaan modernia tekoälyn (AI) teoriaa inhimillisen kärsimyksen ymmärtämiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.cs.helsinki.fi/u/ahyvarin/painintl/

Visa mera
Oppaassa kerrotaan, minkälaisia eettisiä näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen liittyy. Opas on suunnattu ensisijaisesti julkishallinnon organisaatioiden työntekijöille, mutta sitä voivat hyödyntää muutkin aiheesta kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/vastuullinen-tekoaly

Visa mera
Yle Oppimisen Mysteerijuna-peli tarjoaa pelaamisen ohessa mahdollisuuden tutustua koodaamisen logiikkaan. Pelin yhteyteen on rakennettu noin viiden oppitunnin materialipaketti, jonka avulla opettaja voi käydä oppilaiden kanssa läpi koodaamisen periaatteita. Peli on tarkoitettu ensisijaisesti 11-16-vuotiaille. Peliä voi pelata suomen lisäksi ruotsiksi, saameksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/a/20-10006023

Visa mera
Kaikille avoin, maksuton verkkokurssi esineiden internetistä (IoT). Kurssilla perehdytään internetin eri osa-alueisiin: sovelluksiin ja laitteistoihin, käyttöjärjestelmiin ja ohjelmistoihin, sensoreihin, tietoverkkoihin, datanhallintaan ja turvallisuuteen sekä yksityisyyteen.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/introduction-to-the-internet-of-things-mooc

Visa mera
Generation AI -hankkeessa luodaan pohjaa teknologiakasvatukselle, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet sekä puutteet ja riskit. Sivustolla on oppimateriaaleja, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.generation-ai-stn.fi/

Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty pohjoismaalaisten musiikin kuuntelua, suoratoistojen käyttöä, säveltämisen ja luovan työn ilmiöitä sekä tekoälyn käyttöä musiikin luomisessa. Luvut esitetään havainnollisesti.
Webbplatsens språk: 
https://www.teosto.fi/wp-content/uploads/2024/06/Polaris-Nordic-Digital-Music-in-the-Nordics-2024.pd...

Visa mera
Suomi.fi kehittäjille kokoaa yhteen kansalliset ratkaisut, ohjeet ja hyvät käytännöt digitaalisten palveluiden suunnittelijoille. Sivustolla on muun digiturvan tietopankki, jossa on työkaluja, oppaita, tapahtumia ja muita materiaaleja organisaation kyber- ja digiturvan kehittämiseen.
Webbplatsens språk: 
https://kehittajille.suomi.fi/etusivu

Visa mera
Tieteen tiedotus ry:n teettämä asennekartoitus, joka mittaa kansalaisten suhdetta tieteeseen. Vuonna 2024 kysyttiin mm. tekoälystä sekä tieteen ja politiikan suhteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.tieteentiedotus.fi/tiedebarometri.html

Visa mera
REPAIR-hanke tutkii algoritmisten järjestelmien yhteiskunnallisia vaikutuksia ja keskinäisriippuvuuksia. Oppaassa tarkastellaan kuuden tutkimustapauksen ja kahden toimintamallin avulla algoritmisten murtumien vaikutuksia, niiden korjaustyötä sekä mahdollisuuksia oppia niistä. Opas on tarkoitettu erityisesti tietojärjestelmiä kehittäville ja tilaaville julkisille organisaatioille, mutta on hyödyksi myös poliittisille päättäjille.
Webbplatsens språk: 
https://www.repair-research.fi/korjausopas

Visa mera