Pohjoismaiden vanhin ammattiteatterifestivaali järjestetään joka kesä elokuun alussa. Sivulla on aikataulut ja ohjelmiston esittely sekä yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterikesa.fi

Visa mera
Finland Festivals kattaa kaikki taiteen alat ja koko maan. Jäsenjuhlien tietoja voi hakea taiteenalan, alueen ja ajankohdan mukaan. Kulttuurikanavan ilmoitukset voi tilata omaan sähköpostiin tai niitä voi seurata mielenkiintonsa mukaan kanavatekniikkaa käyttämällä; ohjeet löytyvät sivuilta.
Webbplatsens språk: 
https://festivals.fi/

Visa mera
Taideyliopiston videokanava esittää opiskelijoiden ja henkilökunnan konsertteja, esityksiä, luentoja ja muita tapahtumia suorina lähetyksinä ja videotallenteina.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/channel/UChhYbbQnycWNe45uKiRPkag

Visa mera
Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry TeMe toimii kattojärjestönä ammattiliitoille, joiden jäseniä ovat elokuvatyöntekijät, ohjaajat, teatteritekniset, television tuotantotyöntekijät, tanssijat, koreografit, teatteritoimihenkilöt, lavastajat sekä valo- ja äänisuunnittelijat. TeMe:n sivuilla on tietoa erityisesti alan työttömyysturvasta, työehtosopimuksista ja palkkatariffeista.
Webbplatsens språk: 
https://www.teme.fi

Visa mera
Suomen Näytelmäkirjailijaliiton Näytelmät.fi on teatterintekijöille suunnattu maksullinen palvelu, josta käyttöluvan hankkineet voivat ladata näytelmiä digitaalisessa muodossa ja kopioida niitä teattereiden käyttöön. Käyttölupia ei myönnetä yksityishenkilöille, mutta näytelmätietojen etsiminen palvelun hakukoneella on mahdollista kaikille.
Webbplatsens språk: 
http://www.naytelmat.fi

Visa mera
Poikkitaiteellisen kaupunkifestivaalin sivuilla on ohjelmat, tietoa lipuista, informaatiota festivaalivieraille, kuvagalleria ja historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://jyvaskylankesa.fi/

Visa mera
Teatterin tiedotuskeskus TINFO on koonnut sivuilleen teattereiden ja teatteriryhmien yhteystietoja, ja linkkejä teatterien www-sivuille, joilta löytyvät mm. niiden ohjelmistot. Sivuille kerätyistä linkeistä löytyy tietoa teatterialan koulutuksesta, alan kirjastoista ja arkistoista, työntekijä- ja työnantajajärjestöistä sekä tilastoja. Sivuille on myös koottu linkkejä apurahoja myöntävien organisaatioiden sivuille, sekä ulkomaisia teatteriaiheisia linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.tinfo.fi/

Visa mera
Stand up -esitysten tuottamiseen erikoistuneen yrityksen sivuilla on tietoa stand up -klubeista ja kursseista, esityskalenteri sekä koomikot.
Webbplatsens språk: 
https://www.naurunpaikka.fi

Visa mera
Ammattiteatteriryhmien järjestön, Teatterikeskuksen sivuilla on esityskalenteri, arvosteluja, artikkeleita, blogeja ja keskustelufoorumi.
Webbplatsens språk: 
http://www.teatterikeskus.fi

Visa mera
Standup-komediafestivaali järjestetään Hämeenlinnassa aina keväällä, useimmiten toukokuussa.
Webbplatsens språk: 
https://www.tomaattejatomaatteja.com

Visa mera
Ohjaaja Saana Lavasteen, tuottaja Saara Rautavuoman ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Sirénin näkökulmia teatterin tekemiseen, projektien esittelyjä sekä ehdotuksia teatterikentän kehittämiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://asiakas.kotisivukone.com/files/teatteri2.0.ota.fi/Julkaisu/teatteri2.0_avoin-nayttamo_lowres...

Visa mera
Julkaisussa käsitellään kulttuurialan digitalisaatiota muun muassa ammattiteatterin kehittämistoiminnan, teknologian tutkimuksen, teatterin tutkimuksen, taiteilijan työn ja yhteisötaiteen näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.humak.fi/julkaisut/virtuaaliseikkailu-teatterin-maailmaan-katsauksia-kulttuurialan-digit...

Visa mera
Teatterin ABC koostuu kolmesta osasta: Romeo ja Julia -pelistä sekä teatteripukusuunnittelua ja lavastustaidetta käsittelevistä kokonaisuuksista. Romeo ja Julia -pelissä huomaat, miksi sama näytelmä kannattaa tehdä uudelleen erilaisina tulkintoina. Pukusuunnittelu- ja lavastussivuilla kerrotaan näiden teatterin osa-alueiden kehityksestä, historiasta, merkityksestä ja ilmaisukeinoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterimuseo.fi/fi/teatterinabc

Visa mera
Teos esittelee Teatteri 2.0:ssa kehitettyä Avoimen näyttämön ajattelua, joka on ehdotus yhdeksi tavaksi, miten tulevaisuuden teatterirakenteet voisivat toimia, jos niiltä toivotaan enemmän avoimuutta ja hengittävyyttä. Julkaistu vuonna 2017.
Webbplatsens språk: 
https://asiakas.kotisivukone.com/files/teatteri2.0.ota.fi/Julkaisu/avoin_nayttamo_teatteri_2.0_sivui...

Visa mera
Teatterikorkeakoulun oppimateriaalissa tarkastellaan esityspaikkaa suhteessa teatterilliseen esitykseen eri aikakausina ja eri konteksteissa. Jukka O. Miettinen käsittelee mm. eurooppalaisen teatterirakennuksen ja näyttämön kehitystä antiikista 1800-luvulle. Jukka von Boehmin tarkastelussa on historiallinen jatkumo Ranskan vallankumouksesta toisen maailmansodan loppuun. Laura Gröndahlin aiheena on nykyteatteriin vaikuttaneet avantgardistiset suuntaukset 1800-luvun lopulta 2010-luvulle.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/esityspaikka/

Visa mera
Kansainvälisen teatterifestivaalin ohjelmisto ja tiedotusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.balticcircle.fi/

Visa mera
Lainsuojattomat-teatterifestivaalin ohjelmisto.
Webbplatsens språk: 
https://www.kokoteatteri.fi/lainsuojattomat

Visa mera
Pentti Halosen laatima oppimateriaali perehdyttää käsikirjoittamisen eri vaiheisiin ja avaa käsikirjoittajan ajattelua ja luomisprosessia. Kirja soveltuu itseopiskeluun sekä oppikirjaksi kursseille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-216-814-6

Visa mera
Tule nähdyksi -hankkeessa vahvistetaan nuorten osallisuutta soveltavan teatterin menetelmillä. Sivuilla on materiaalia työpajoihin, joissa lähestytään toiminnallisesti itsetuntemusta vahvistavia sekä mielen ja kehon hyvinvointia tukevia teemoja.
Webbplatsens språk: 
https://tulenahdyksi.diak.fi/

Visa mera
Kuratoituun tietokantaan tulee vuoteen 2024 mennessä yhteensä 75 valikoitua teosta maailman näytelmäkirjallisuudesta. Tietokannassa on perustiedot ja otteet näytelmistä. Palvelu on osa Maailma näyttämölle -hanketta.
Webbplatsens språk: 
https://www.tinfo.fi/fi/Maailma-nayttamolle-naytelmatietokanta

Visa mera