Merimiespalvelutoimisto (MEPA) huolehtii siitä, että merenkulkuammateissa työskentelevät saavat mahdollisimman tasavertaisina käyttää yhteiskunnallisia palveluja. Sivustossa on tietoa kursseista, tapaamisista, urheilumahdollisuuksista, kirjastopalveluista, järjestettävistä tapahtumista, laivapalveluista sekä MEPAn tehtävästä, toimintatavoista ja sijainnista.
Webbplatsens språk: 
https://www.mepa.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomen merialueita koskevaan suunnitelmaan. Tavoitteena on parantaa merellisten elinkeinojen harjoittamista ja meriympäristön tilaa sekä sovittaa yhteen eri toimialojen tarpeita mm. luonto- ja kulttuuriarvoihin, energiantuotantoon, kalastukseen ja matkailuun liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://meriskenaariot.info/merialuesuunnitelma/

Visa mera
Liikenne- ja viestintäviraston tehtävänä on edistää liikenteen turvallisuutta ja kestävää kehitystä. Viraston toimialaan kuuluvat entiset tieliikenteen, ilmailuliikenteen, raideliikenteen sekä meriliikenteen turvallisuus. Sivuille on koottu tilastoja, tutkimuksia ja ympäristötietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.traficom.fi

Visa mera
Nautica Fennica on suomalaista merihistoriaa, -arkeologiaa ja -etnologiaa käsittelevä vuosikirja, jota on julkaistu 1970-luvulta alkaen. Vuosikirjat tulevat luettaviksi Journal.fi-palveluun digitointihankkeen edetessä.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/nauticafennica/index

Visa mera
Sisältää mm. toimintatietoja, kannanottoja merenkulkupoliitiikkaan, järjestön neuvottelemat työehtosopimukset ja asiaa ympäristökysymyksistä.
Webbplatsens språk: 
https://shipowners.fi/

Visa mera
Navigaatioliiton esittely, tietoa saaristomerenkulkuopin tutkinnosta, ja vastaukset edellisten tutkintojen kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://suomennavigaatioliitto.com/

Visa mera
John Nurmisen Säätiön tarkoituksena on suomalaisen merenkulun kulttuuriperinteen vaaliminen. Sivuilla esitellään säätiön toimintaa, säätiön kartta-, taide- ja meriantiikkikokoelmia sekä kerrotaan näyttelyistä, joissa säätiö on mukana.
Webbplatsens språk: 
https://johnnurmisensaatio.fi/

Visa mera
Loki esittelee Kotkan, Maarianhaminan ja Turun merimuseot ja muut merelliset matkailukohteet sekä niiden suosituimmat sisällöt.
Webbplatsens språk: 
https://lokistories.fi/

Visa mera
Forum Marinum on Turkuun rakennettava merikulttuurin keskus. Sen sivuilla kerrotaan merenkulun historiasta ja nykypäivästä. Forum Marinum tulee toimimaan Suomen laivastomuseona. Sivuilla on myös tietoja ja kuvia merenkulkuun liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista Turussa.
Webbplatsens språk: 
https://www.forum-marinum.fi

Visa mera
Sivuilla kerrotaan Merikeskus Vellamosta ja siellä toimivien museoiden näyttelyistä ja palveluista sekä Tietokeskus Vellamosta. Lisäksi esitellään rakennuksen arkkitehtuuria.
Webbplatsens språk: 
https://www.merikeskusvellamo.fi/

Visa mera
Suomen Merimuseon sivuilla kerrotaan museon aukioloajat ja pääsymaksut sekä yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/suomenmerimuseo

Visa mera
Digimuseossa voi tutustua Aurajoen rannassa sijaitsevaan museolaiva Sigyniin. Valittavana on kaksi kierrosta: miehistökierroksella tutustutaan laivaan ja miehistön tehtäviin, ötökkäkierroksella lähdetään tutkimusmatkalle seilaavien ötököiden maailmaan.
Webbplatsens språk: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/forum-marinum-sigyn/

Visa mera
Historiallisessa Oulussa voi seikkailla Tervatarinoiden reitillä. Katariina Vuoren kirjoittamat tarinat pohjautuvat Oulun tervakaupan kulta-ajan aitoihin paikkoihin, tapahtumiin ja henkilöihin. Sivuilla on kartta, jonka kautta voi kuunnella tai lukea tarinat.
Webbplatsens språk: 
https://oulu2026.eu/tarinareitit/

Visa mera