Oppaassa kerrotaan, mitä tekemistä kyberturvallisuudella ja tietoturvalla on arkemme kanssa, mitä on informaatiovaikuttaminen ja millainen on hyvä salasana. Opas sisältää sanaston sekä 11 kyberkäskyä, joiden avulla voi parantaa kyberturvallisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/jyuit/docs/mpk-jy-kyberopas_22032017

Visa mera
Opas neuvoo, mistä asioista on huolehdittava, jotta tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttö ja internetissä toimiminen on turvallista. Kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia havainnollistaan useiden esimerkkien avulla.
Webbplatsens språk: 
https://turvallisuuskomitea.fi/?s=kodin+kyberopas

Visa mera
DuckDuckGon listaa tahoista, jotka keräävät tietoja käyttäjistään ja tiedoista, joita he keräävät. Setissä on mukana linkki blogiin, jossa avataan Tracker Radarin toimintaa.
Webbplatsens språk: 
https://github.com/duckduckgo/tracker-radar

Visa mera
Yläkoulululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali herättelee keskustelua journalismin merkityksestä ja sen etiikasta. Videoilla kysytään muun muassa voiko urheilutoimittaja olla fani ja pitäisikö median lopettaa terrori-iskuista uutisoiminen. Millainen toimittaja olisit? -testin avulla selviää, kuinka hyvin hallitset Journalistin ohjeet.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/missa-kulkevat-median-rajat-video-oppimateriaali-media...

Visa mera
Tietosuojavaltuutetun sivusto kertoo uutisia, tietoa mm. ratkaisuista, lausunnoista, julkaisuista, organisaatiosta, toiminnasta, palveluista, kansainvälisistä palveluista, ratkaisukäytännöistä ja alan lainsäädännöstä. Lisäksi löytyy tietoa tietosuojalautakunnan toiminnasta, kokoonpanosta ja ratkaisuista.
Webbplatsens språk: 
https://tietosuoja.fi

Visa mera
Tietopaketti siitä, miten toimia, jos epäilee henkilötietojensa joutuneen vääriin käsiin. Oppaan avulla selviää, mistä tietomurron tai -vuodon huomaa, miten tietoja voidaan käyttää väärin ja mitä tulee tehdä vahinkojen estämiseksi. Oppaan kautta voi hallinnoida tietovuotoihin liittyviä keskeisiä kieltoja Digi- ja väestötietovirastolle.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto

Visa mera
Digi- ja väestötietoviraston oppaassa neuvotaan, mitä organisaatiossa tulee tehdä, jos se on joutunut tietomurron kohteeksi tai jos sen hallussa olevia, salassa pidettäviä tietoja on vuotanut julkisuuteen.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/tietomurto

Visa mera
Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeessa kuvataan ihmistä koskevan tutkimuksen eettiset periaatteet, jotka on laadittu laaja-alaisesti ihmistä ja inhimillistä toimintaa koskevaa tutkimusta varten. Lisäksi kuvataan ihmistieteiden eettisten toimikuntien toteuttama ennakkoarviointi ja sen periaatteet.
Webbplatsens språk: 
https://tenk.fi/fi/eettinen-ennakkoarviointi/ihmistieteiden-eettinen-ennakkoarviointi

Visa mera
Tutkimuksessa selvitetään, mitä vaatimuksia yksityiselämän suoja osana perusoikeusjärjestelmää asettaa poliisin salaisia tiedonhankintakeinoja koskevalle lainsäätämiselle. Tutkimuksessa selvitetään lisäksi, miten nykyinen lainsäädäntö vastaa yksityiselämän suojasta seuraaviin vaatimuksiin ja miten lainsäädäntöä tulisi mahdollisesti kehittää.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-6068-2

Visa mera
Yhdistys puolustaa kansalaisten ja käyttäjien sähköisiä oikeuksia. Yhdistyksen toiminnanaloja ovat sananvapaus, yksityisyys, tekijänoikeus, ohjelmistopatentit ja roskaposti. Sivuilla on uutisia, tiedotteita, kirjoituksia, lausuntoja ja puheita (useimmat PDF-muodossa).
Webbplatsens språk: 
https://effi.org/

Visa mera