Tekoälyn perusteet on Helsingin yliopiston ja teknologiayritys Reaktorin kaikille avoin, maksuton verkkokurssi. Kurssilla selviää, mitä tekoälyllä voi tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Kurssin suorittaminen ei edellytä syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.elementsofai.com/fi/

Visa mera
Webinaareissa tutustutaan tekoälyn peruskäsitteisiin, kehitysvaiheisiin ja toimintaperiaatteisiin. Lisäksi perehdytään tekoälyn käyttöön yhteiskunnassa, tietosuojaan ja tekoälyn etiikkaan liittyviin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/kokoelmat/tekoalywebinaarit/

Visa mera
Avoin verkkokurssi kaikille tekoälystä kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään koneoppimiseen ja neuroverkkoihin sekä siihen, miten tekoälymenetelmiä sovelletaan käytännössä. Kurssi on jatkoa Elements of AI -verkkokurssille.
Webbplatsens språk: 
https://buildingai.elementsofai.com/

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Visa mera
Yläkouluille suunnattu oppimateriaali, jossa edetään tietokoneen käytön perusteista ohjelmoinnin perusteisiin ja verkkosivuston tekemiseen. Mukana on myös tiedonhakua, tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa, kuvankäsittelyä jne.
Webbplatsens språk: 
https://kirjat.it.jyu.fi/linkki/

Visa mera
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan perustama keskus biologian, fysiikan, kemian, maantieteen ja tietotekniikan opetuksen ja sen tutkimuksen tukemiseksi. Tiedekasvatuksen sivuilta löytyvät LUMA-tiedeluokat, opastuksia ja videoita sekä materiaalipankki oppiaineistoiksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus

Visa mera
Jyväskylän avoimen yliopiston opintojakso on suunnattu kaikille digitalisoituneesta yhteiskunnasta ja palvelujärjestelmistä kiinnostuneille. Opintojaksolla tarkastellaan ihmisen toimintaa digitalisoituneessa yhteiskunnassa muun muassa palvelujärjestelmien, työelämän, viestinnän sekä taiteen ja kulttuurin näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://onlinecourses.jyu.fi/course/view.php?id=41#section-0

Visa mera
Ylen tuottamassa Älyä tekoälyä -kokonaisuudessa kerrotaan, miten tekoäly toimii ja miten se voi muuttaa elämäämme. Sivuilta löytyy sanasto, linkkejä sekä tehtäväpaketti opetuskäyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/a/74-20062296

Visa mera
Generation AI -hankkeessa luodaan pohjaa teknologiakasvatukselle, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet sekä puutteet ja riskit. Sivustolla on oppimateriaaleja, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.generation-ai-stn.fi/

Visa mera
Jyväskylän ammattikorkeakoulun oppimateriaalissa käydään läpi tietotekniikan perusteita, laitteistoa, käyttöjärjestelmiä ja ohjelmistoja, verkkotekniikkaa, tietoturvaa ja tietosuojaa sekä tekijänoikeuksiin ja ergonomiaan liittyviä sisältöjä.
Webbplatsens språk: 
https://oppimateriaalit.jamk.fi/fi/ict-valmiudet/tieto-ja-viestintatekniikan-perusteet/

Visa mera