Sveriges Radios webbplats. Möjlighet att lyssna direkt på alla kanaler via webben, och att lyssna på äldre program. Presentation av alla radioprogram, programtablå. Nyheter på första sidan.
Webbplatsens språk: 
http://www.sr.se

Visa mera
Nätupplaga av dagstdiningen Sydsvenska Dagbladet, som utkommer i Malmö. Nyhetsartiklar inom alla tidningens avdelningar. Specialkanaler för olika ämnesområden med interaktiva tjänster i formav annonsdatabaser.
Webbplatsens språk: 
http://sydsvenskan.se

Visa mera
Sveriges televisions webbplats med nyheter, programtablå, programtips. Länk till SVT Play, där man kan titta på äldre program. kanalpresentationer, programtablåer och prgrampresntation uppställda på olika sätt, nyhetsförmedling, länkar till text-TV och SVT-Europa. Information om företaget Sveriges television. Sammandrag på engelska.
Webbplatsens språk: 
http://svt.se

Visa mera
Presentation av folktingets verksamhet, organisation, publikationer och evenemang. Information om det svenska i Finland och språkliga rättigheter.
Webbplatsens språk: 
http://www.folktinget.fi

Visa mera
Tidningen Syd-Österbotten
Webbplatsens språk: 
http://www.sydin.fi

Visa mera
Nätupplagan av Svenska Dagbladet omfattar urval av artiklar och notiser inom alla tidningens avdelningar. Interaktiva tjänster ingår. Kontaktinformation, presentation av organisation, verksamhet och redaktion.
Webbplatsens språk: 
http://www.svd.se

Visa mera
Nationellt centrum för sfi (svenska för invandrare) och svenska som andraspråk skall stödja utvecklingen i svenska genom att samla, sammanställa och förmedla kunskaper och erfarenheter, stödja utvecklingen av läromedel och IT-frågor, vara ett resurscentrum för kompetensutveckling inom området och ta emot uppdrag från kommuner, myndigheter och organisationer i Sverige. På dess sidor finns bl.a. kontaktuppgifter, information om symposier o.dyl., med sammanfattningar av föreläsningar och rapporter om olika projekt inom området. Dessutom en omfattande länksida.
Webbplatsens språk: 
http://www.andrasprak.su.se/

Visa mera
Webbsida för barn som utges av barntidningen Eos. Webbmaterial med frågor och svar om ANT, lekar, spel. Möjlighet att provläsa äldre nummer av tidningen, kontaktuppgifter och prenumerationsblankett. till barntidningen Eos, som ges ut av Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik rf. På sidorna finns dessutom en kortfattad historik över tidningen, samt ett antal fotografier.
Webbplatsens språk: 
http://www.eoswebben.fi

Visa mera
Magma - Finlands svenska tankesmedja är en samlande portal över ärenden som rör svenska språkfrågor i Finland. På sidorna ingår artiklar, studier och annat innehåll, sorterat enligt tema och information om evenemang. Magma upprätthålls av föreningen Finlandssvenska institutet r.f. Verksamheten finansieras av Svenska Kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen för Åbo Akademi och Sparbanksstiftelsen i Helsingfors. Tankesmedjans styrelse består av ordförande och sex arbetande ledamöter.
Webbplatsens språk: 
http://magma.fi

Visa mera
Utredning om integration på svenska i Finland. I utredningen undersöks den svenskspråkiga integrationen utifrån hur det mottagande samhället arrangerar och erbjuder integrationstjänster på svenska.
Webbplatsens språk: 
http://www.kulturfonden.fi/wp-content/uploads/2016/01/Kan_vi_sta_till_tjanst_mika_helander_webb.pdf

Visa mera
Svenska.FI är en förening för och av de invandrare som väljer att integrera sig på svenska i det finländska samhället. Föreningen strävar efter att förbättra integration och göra det roligare, mera flexibelt och anpassat till individens behov.
Webbplatsens språk: 
http://www.svenska.fi/

Visa mera
Lulesamiska-svenska, sydsamiska-svenska, svenska-lulesamiska, svenska sydsamiska ordböcker.
Webbplatsens språk: 
http://ordbok.sametinget.se/1001

Visa mera
Tecknen visas som videosekvenser i såväl isolering som en teckenspråksmening. Sökbar efter svenskt ord, ämnesområde eller tecknets form resp. nummer i bokversionen.
Webbplatsens språk: 
https://teckensprakslexikon.su.se/

Visa mera
På Svenska Akademiens sida kan man söka i tre ordböcker samtidigt: Svenska Akademiens ordlista (SAOL), Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien (SO) och Svenska Akademiens ordbok (SAOB). SAOL betraktas som den in­officiella normen för stavning och böjning av modern svenska, SO ger en beskrivning av ord­förrådet i modern svenska och SAOB är en historisk ordbok som beskriver svenskt skrift­språk från 1521 till våra dagar.
Webbplatsens språk: 
https://svenska.se/

Visa mera
En databas där du hittar betydelsen och ursprunget till svenska förnamn.
Webbplatsens språk: 
http://www.historiska.se/misc/gemensam/Nomina/nomina

Visa mera
Gratis engelsk-svenskt och svensk-engelskt lexikon. Du kan ge ditt bidrag till att utveckla lexikonet genom att bedöma översättningsförslag och andra ändringsförslag Lexikonet bygger ursprungligen på Lexins svensk-engelska och engelsk-svenska lexikon som tidigare getts ut av Språkrådet.Folkets lexikon utveckas bara till innehållet av Folket.
Webbplatsens språk: 
http://lexin.nada.kth.se/sve-eng.html

Visa mera
Kotisuomessa.fi –webbtjänsten riktar sig till invandrare som vill lära sig finska och svenska, men vem som helst kan använda tjänsten. För att kunna använda tjänsten måste du registrera dig, men du kan också testa tjänsten som gäst.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotisuomessa.fi/web/guest

Visa mera
Fornsvensk lexikalisk databas är en databas över det fornsvenska ordförrådet och omfattar c:a 54.000 uppslagsord.
Webbplatsens språk: 
http://spraakdata.gu.se/sdw

Visa mera
Språkvårdsspalt som ingått i Hufvudstadsbladet sedan 1986. Rutorna innehåller språkfrågor och språkliga problem av olika slag, främst sådana som den finlandssvenska språkbrukaren ställs inför.
Webbplatsens språk: 
https://www.sprakinstitutet.fi/sv/publikationer/sprakspalter/reuters_rutor_1986_2013

Visa mera
Lyssna på ljudprov ur intervjuer med både yngre och äldre talare från olika orter i Svenskfinland. Du kan lyssna både på inspelningar som gjordes 2005–2008 inom projektet Spara det finlandssvenska talet (Spara talet) och på några ljudprov ur äldre samlingar i SLS arkiv. Utskrift av taleti inspelningarna ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.sls.fi/Sparatalet

Visa mera
Språkbanken är en forskningsenhet vid Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet. Språkbankens forskning handlar om att utveckla språkteknologi för svenska språket genom tiderna. Språkbanken skapar och tillgängliggör språkresurser för forskare och allmänheten. På webbplatsen kan du söka stora svenska textsamlingar med hjälp av verktyget Korp och i svenska elektroniska lexikon med hjälp av verktyget Karp.
Webbplatsens språk: 
https://spraakbanken.gu.se/swe

Visa mera
Språkrådet är institutets avdelning för språkvård. Språkrådet ansvarar för språkvården i Sverige och är Sveriges officiella organ för språkvård och språkpolitik. Språkrådet arbetar med svenska, finska, jiddisch, meänkieli, romska och svenskt teckenspråk, men har också till uppgift att följa andra språk i Sverige.
Webbplatsens språk: 
https://www.sprakochfolkminnen.se/om-oss/kontakt/sprakradet.html

Visa mera
Svensk och en engelsk synonymordbok.
Webbplatsens språk: 
http://www.synonymer.se

Visa mera
Svenska datatermgruppen är en brett sammansatt grupp som ger rekommendationer om hur aktuella datatermer bör hanteras på svenska. Det går att söka termer, förkortningar och svar på frågor.
Webbplatsens språk: 
http://www.datatermgruppen.se/

Visa mera
På webbplatsen kan man lära sig och träna svenska, finska och norska. Språkträningen förutsätter inte läs- eller skrivfärdigeter. Språkträningsprogrammet har fem teman: mat och drycker, kläder och färger, hälsningsfraser och väder, verb och göromål och trafik och resor.
Webbplatsens språk: 
http://puhutaan.visnakker.no/

Visa mera
Flera dansk-svenska fackordlistor och sökbar orddatabas, med 140 000 sökord. Med ämnen som: medicin, kläder, livsmedel, fåglar, EU-ord, växter, botaniska termer, svampar, byggteknik, fiske, lantbruk, svetsteknik och kemi. Även en lista med vardagliga ord.
Webbplatsens språk: 
http://www.danska-svenska.se/danskt_lexikon.htm

Visa mera
Guide till samarbete inom den nordiska språkgemenskapen, inkl. dansk-norsk-svensk ordlista mm. Praktiska tips och råd, gällande anföranden, tolkning, möten. Basinfo om den nordiska språkkonventionen.
Webbplatsens språk: 
https://www.sprakinstitutet.fi/files/6723/att_forsta_varandra_i_norden.pdf

Visa mera
Tidskriften Nordiska Språk gavs ut i elektronisk form under perioden 2001–2010. Tidskriften var ett forum för debatt kring forskning och undervisning i svenska och andra nordiska språk i Finland och på annat håll med syfte att främja informationsutbyte och diskussion. I denna skrift publiceras alla de 12 artiklar, tre smärre bidrag och fyra recensioner som under årens lopp getts ut i tidskriften.
Webbplatsens språk: 
https://www.univaasa.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-458-2.pdf

Visa mera
Nordterm är ett samarbetsforum för nordiska organisationer och samfund som har intresse av terminologiarbete, samt utbildning och forskning i terminologi. Webbplatsen innehåller fakta om organisationen Nordterm, information om utvecklingsprojekt, länkar till nordiska webbplatser med terminologisk information och Nordtermbanken som är en flerspråkig nordisk termbank med terminologi från olika fackområden.
http://www.nordterm.net/info/main-sv.html

Visa mera
På webbplatsen finns information om språk- och namnrådgivning, information och tips om klarspråk, samt information om språk, dialekter och språkpolitik i Finland. Dialekt- och namnarkiv, språkspalter, ordböcker, bl.a. Stora finsk-svenska ordboken och publikationer ingår också.
Webbplatsens språk: 
https://www.sprakinstitutet.fi/sv

Visa mera

Sidor