Decibel är en ungdomsportal främst riktad till ungdomar i åldern 13-25. Decibels syfte är att enligt Ungdomslag 27.1.2006/72 erbjuda informations- och rådgivningstjänster till ungdomar. Decibel upprätthålls och finansieras av åtta österbottniska kommunerna samt med bidrag från Undervisningsministeriet i Finland och Länsstyrelsen i Västra Finlands län
Webbplatsens språk: 
http://www.decibel.fi

Visa mera
Kritiikki näkyy! on Suomen arvostelijain liiton hanke, jonka tavoitteena on selkiyttää kritiikin merkitystä, lisätä sen monimuotoisuutta sekä tuoda kritiikkiä lähemmäksi tekijöitä ja lukijoita. Hankkeen toimintamuotoja ovat mm. kritiikkiklinikka ja lähikritiikki. Artikkelihaulla voi etsiä hankkeen tuottamia sisältöjä. Luettavissa on esimerkiksi kirja Yhteinen kritiikki – näkökulmia yhteisöllisyyteen ja inkluusioon.
Webbplatsens språk: 
https://www.kritiikkinakyy.fi/

Visa mera
Julkisen sanan neuvoston päätökset vuodesta 1995 alkaen. Päätöksiä voi hakea sanahakuna. Sivuilla on journalistin ohjeet sekä kerrottu miten kantelu tehdään. Tietoa yksityiselämän suojasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.jsn.fi/

Visa mera
Erätauko on keskustelumenetelmä, joka pyrkii rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun herättämiseen ja kehittämiseen. Sivustolta löytyvät perustietojen lisäksi työkalut ja materiaalipankki.
Webbplatsens språk: 
https://www.eratauko.fi/

Visa mera
Mediakasvatusmateriaalien avulla voi tutustua joidenkin Euroopan maiden sananvapaustilanteisiin sekä sananvapauden historian merkkipaaluihin. Sivuilta löytyy myös nuorten vinkit turvallisempaan ja avoimempaan keskusteluun.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuoret-ja-sananvapaus-euroopassa/

Visa mera
Mediakasvatuksen teemaviikko tarjoaa mediataitojen kanssa työskenteleville inspiraatiota oman työn kehittämiseen. Sivuilta löytyy oppimateriaaleja, mediataitoviikon tapahtumakalenteri sekä vinkkivihot eri ikäryhmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitoviikko.fi/

Visa mera
Mediakasvatusseura tarjoaa aineistoa ammattilaisille mediakasvatukseen. Mediakasvattajan työkalupakista löytyy kuvaus mediakasvatuksesta, sen keinoista ja apuvälineistä. Kokonaisuudesta löytyy tietopaketti myös vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediakasvatus.fi

Visa mera
Viestinnän eettinen neuvottelukunta ottaa kantaa viestinnän eettisiin kysymyksiin. Sivuilla on VENin kannanotot sekä eettiset ohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://ven.fi/

Visa mera