Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran syysjuhlaperinteestä kertovilla sivuilla esitellään kekrin, suomalaisen pyhäinpäivän, halloweenin, irlantilaisen Samhainin sekä muiden syysjuhlien historiaa, tapoja ja uskomuksia.
Webbplatsens språk: 
http://nebu.finlit.fi/juhlat/kekri/

Visa mindre
Tietopaketti suomalaisesta juhlaperinteestä suurina juhlina jouluna, juhannuksena ja pääsiäisenä, muinaisena kekrinä ja halloweenina sekä vappuna ja itsenäisyyspäivänä.
Webbplatsens språk: 
https://juhlakalenteri.finlit.fi/

Visa mindre
Yle oppiminen on koonnut vainajien muistoksi vietettävät juhlapäivistä kokonaisuuden, jossa kerrotaan pyhäinpäivän, kekrin, samhain, halloweenin ja dia de muertos'in ajankohdasta, merkityksestä ja perinteisestä viettämisestä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/10/30/pyhainpaiva-kekri-ja-halloween

Visa mindre
Talonpoikaiskulttuurisäätiön kekrisivustolla on tietoa perinteisestä suomalaisesta syysjuhlasta ja sen vietosta. Sieltä löytyy muun muassa oppimateriaaleja päiväkotiin, ala- ja yläkouluun ja lukioon sekä vinkkejä kekrijuhlien järjestämiseen.
Webbplatsens språk: 
https://kekri.fi/

Visa mindre
Yle on koonnut juhlapäiviin liittyviä äänitteitä, videoita, tehtäviä ja verkkoaineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/juhlapaivat

Visa mindre
Valitse kurpitsa ja tee siitä omasi näköinen! Pieni, helppo peli sopii parhaiten alakoulun ensimmäisiä luokkia käyville. Sopii hyvin englanninkielen harjoitteluun.
Webbplatsens språk: 
https://www.starfall.com/h/holiday/pumpkin/?t=355804078

Visa mindre
Tietokannasta löytyvät kuuluisien vainajien hautapaikat. Hakuja voi tehdä henkilön nimellä, syntymä- ja kuolinajalla, maittain ja kuuluisuuden syyn mukaan. Tuhkattujen vainajien osastolta voi tarkistaa vaikkapa tiedot John Lennonin kohdalta. USA-keskeisessä tietokannassa on myös yli kahden miljoonan tavallisen amerikkalaisen haudat, mutta Eurooppakin on hyvin edustettuna, esimerkiksi Ranskan kulttuurihistoriallisesti merkittävät hautausmaat. Suomesta tiedot vain kolmesta haudasta. Jatkuva päivitys, runsaasti kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.findagrave.com

Visa mindre
Hautahaun kautta voi etsiä Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaille haudattujen vainajien hautapaikkoja. Palvelussa on noin 350 000 hautapaikan tiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.hautahaku.fi/

Visa mindre
Suomi syö ja juo -hanke kerää arjesta kertovia ruoka-aiheisia kuvia museokokoelmiin. Lähetettyjä kuvia voi selailla kuvagalleriassa. Sivustolla esitellään myös museoiden vuonna 2013 toteuttamia ruokaan ja juomaan liittyviä dokumentointeja.
Webbplatsens språk: 
https://suomisyojajuo.fi/

Visa mindre
Kissa kirjoittaa leivontaharrastuksestaan muidenkin iloksi. Kinuskikissan sivusto on kehittynyt blogista leipojien yhteisöksi. Se sisältää makeiden ja suolaisten leivonnaisten ohjeita kuvineen sekä keskustelua ja ongelmien ratkomista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kinuskikissa.fi/

Visa mindre