Kurssilla tutustutaan kuudesta näkökulmasta Rooman valtakunnan ja roomalaisten elämän ominaispiirteisiin. Samalla selviää, miten antiikin Rooman perintö näkyy edelleen elämässämme. Kurssilla perehdytään myös lähteisiin ja menetelmiin, joiden avulla tutkijat ovat selvittäneet antiikin Rooman historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://antiikin-rooma.learnworlds.com/

Visa mera
Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa -sarjan kävelykierros Roomassa, Italiassa esittelee antiikin Rooman aikaisia monumentteja ja ihmisiä, jotka niihin liittyvät. Kierros on kuunneltavissa äänitteenä. Oppaana toimii Suomen Rooman-instituutin tutkijalehtori Elina Pyy. Kierroksen aikana vieraillaan viidellä eri Augustuksen aikakauden monumentilla, joiden kautta Pyy kertoo keisarin elämässä vaikuttaneista naisista, hänen vaimostaan Liviasta, tyttärestään Iuliasta, sisarestaan Octaviasta sekä Egyptin kuningatar Kleopatrasta. Augustus eli vuosina 63 eaa. – 14 jaa., ja vallassa hän oli vuosina 27 eaa. – 14 jaa.
Webbplatsens språk: 
https://politiikasta.fi/opastukset/naiset-rooman-keisari-augustuksen-elamassa-keita-he-olivat/

Visa mera
Jaakko Ojamo esittelee diplomityössään, miten antiikin Rooman aikainen akvedukti toimii ja mitä eri osia se sisältää. Työssä käydään läpi akveduktien tekniset rakenteet ja arkkitehtoniset osat.
Webbplatsens språk: 
https://aaltodoc.aalto.fi/bitstream/handle/123456789/28609/master_Ojamo_Jaakko_2017.pdf?sequence=1&i...

Visa mera
Ylen 30-osaisessa ohjelmasarjassa arkkitehti Aaro Söderlund ja toimittaja Jorma Kallenautio luotaavat antiikin historiaa ja sen perintöä nyky-Euroopalle. Sarja länsimaisen kulttuurimme perustasta aloittaa aikamatkansa noin 5 000 vuoden takaa. Ohjelmasarja on esitetty radiossa vuosina 2002-2004.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50591369

Visa mera
Khelidon on yhteisöblogi, jossa voi lukea antiikin ja nykyisyyden ilmiöiden kohtaamisista, sanoista, kielistä ja merkityksistä.
Webbplatsens språk: 
http://khelidon.fi/

Visa mera