Mediekunskap.fi -nätportalen är en interaktiv öppen sajt för pedagoger, lärare, aktörer inom social- och media branschen, samt för andra som är intresserade och vill ha information om medie- och informationskunnighet. Nätportalen upprätthålls av Sällskapet för mediefostran rf, som finansieras av kultur- och undervisningsministeriet. Nätportalen fungerar på tre språk – svenska, finska och engelska.
Webbplatsens språk: 
http://mediekunskap.fi/

Visa mera
Internetguide om källkritik på nätet. I guiden lär du dig vad en källa och källkritik är, hur källkritik fungerar och varför det är viktigt, hur du bedömer en källas trovärdighet, hur du hittar olika sorters källor, fördelar och nackdelar med källkritik, källkritik på nätet i praktiken och teknisk granskning av källor på nätet.
Webbplatsens språk: 
https://www.iis.se/lar-dig-mer/guider/kallkritik-pa-internet/

Visa mera
Twitter är en tjänst där man kommunicera med meddelanden som får vara högst 280 tecken lång. Utöver det kan man lägga ut en bild eller en länk.
Webbplatsens språk: 
https://twitter.com/home?lang=sv

Visa mera
Sveriges utbildningsradios serie Seniorsurfarskolan lär ut digitala färdigheter för seniorer. I serien går man igenom olika tjänster och tipsar om vad man ska tänka på då man använder internet. Med finns också en lärarhandledning.
Webbplatsens språk: 
https://urplay.se/serie/215217-seniorsurfarskolan

Visa mera
I Sveriges utbildningsradios serie Seniorsurfarna skickas fyra av Sveriges mest folkkära personer till ett träningsläger för att drillas i digitala färdigheter. Det är Marianne Mörck, Björn Hellberg, Claes Malmberg och Ewa Fröling. Målet är att gå från mer eller mindre digital oskuld till en "fullfjädrad seniorsurfare". Guide och programledare är Kattis Ahlström. Med finns också en lärarhandledning.
Webbplatsens språk: 
https://urplay.se/serie/214200-seniorsurfarna?fbclid=IwAR2QyYoTQEpfs_Zc_CkNG-YA2ZH2OOFOhV42Qabk929TZ...

Visa mera
En nätutbildning för dig som vill bli tryggare med att använda digitala tjänster i din vardag, Kursen innehåller information om säkerhet och integritet, digital kommunikation och om att söka jobb på nätet.
Webbplatsens språk: 
https://www.digitalajag.se

Visa mera
På webbplatsen finns information om tillgänglighetskraven, information om webbtillgänglighet, WCAG-kraven och webbtillgängliga videor. På webbplatsen finns också information om lagar, standarder och rättigheter och man kan också göra egna tillgänglighetsutlåtanden.
Webbplatsens språk: 
https://www.xn--tillgnglighetskrav-ptb.fi/

Visa mera
Verke utvecklar ungdomsarbete i webben och erbjuder också hjälp och tjänster till dem som arbetar med ungdomar. Sidan innehåller nyheter som har att göra med webbungdomsarbete, material, bra tips och diskussionsforum.
Webbplatsens språk: 
https://www.verke.org/?lang=sv

Visa mera
Digital handledning ger råd för handledning av digitala tjänster och information om de allmänna bibliotekens digitala projekt, som fokuserade på digitala färdigheter och samarbete.
Webbplatsens språk: 
https://www.biblioteken.fi/digihandledning

Visa mera
Polisens råd för säker nätanvändning, t.ex. vad man kan gör om det händer något otrevligt till en själv, till exempel i sociala medier och vem kan man be om hjälp.
Webbplatsens språk: 
https://poliisi.fi/sv/anvisningar-till-unga-och-barn-pa-natet

Visa mera