Svenska Österbottens Ungdomsförbund är en takorganisation för 105 ungdoms- och hembygdsföreningar i Svenska Österbotten. På webbplaten presenteras SÖU:s organisation, verksamhet och personal. Därtill finns information om lokalföreningarna, tidningarna Föreningsposten och Österbottniska Posten i webbversioner, artist- och bandförmedlingen Artisto och kalender över aktuella händelser. Teaterverksamheten presenteras med videoklipp från olika revyer. Information även om aktuella projekt. Länkförteckning till sidor inom närstående områden.
Webbplatsens språk: 
http://www.sou.fi

Visa mera
Finlands svenska ungdomsförbund FSU är en riksomfattande finlandssvensk ungdomsorganisation som främst komcentreras sig på amatörteaterverksamhet. På sidorna kan man bl.a. söka i förbundets pjäsbibliotek med skådespel för amatörteatrar, vidare finns uppgifter om personalen som bl.a. hjälper i upphovsrättsliga frågor. Dessutom finns en evenemangskalender och förbundets interna informationsblad. Förbundets blanketter i word-format kan laddas ned.
Webbplatsens språk: 
https://fsu.fi/

Visa mera
Webbsida informerar bl.a. om Nordjobb- och Nordhumla-programmen, samt om PNU:s övriga verksamhet. PNU är politiskt obundet och syftar till att främja nordiskt ungdomssamarbete.
Webbplatsens språk: 
https://pnn.fi/sv/?lang=sv

Visa mera
Nylands svenska ungdomsförbund (NSU) r.f. är en gemensam organisation för sju lokalförbund och 119 föreningar i Nyland. På webbplatsen finns information om aktuell verksamhet och evenemangssekalender, uppgifter om medlemsföreningarna med underavdelningar och kontaktuppgifter. Vidare finns NSU:s verksamhetspaln för innevarande period. Kontaktuppgifter till NSU:s kansli ingår.
Webbplatsens språk: 
https://nsu.fi/

Visa mera
Höstdagarna är en årligen återkommande kyrklig samling för ungdomar i Svenskfinland. Den arrangeras av Förbundet kristen skolungdom FKS. På sidorna finns Höstdagarnas program och annan information om höstdagarna, samt en blogg.
Webbplatsens språk: 
https://hostdagarna.fi/

Visa mera
Webbplats för Esbobygdens ungdomsförbund. Kontaktuppgifter och info om verksamheten, bl.a. Glims sommarteater i Esbo samt Musikinstitutet Kungsvägen.
Webbplatsens språk: 
https://www.ebuf.org/

Visa mera
Här hittar du ett antal snabbguider för vuxna som vill lära sig mer om de ungas digitala vardag. Snabbguiderna beskriver ett antal olika digitala medier och hur ungdomar använder de olika plattformarna för att kommunicera. De tar också upp vilka skyldigheter och rättigheter användarna har juridiskt, vilka personuppgifter som sparas och hur man gör om man vill lämna ett socialt nätverk
Webbplatsens språk: 
https://statensmedierad.se/nohate/jagvillpratamedmittbarn/snabbguidedigitalamedierpaforaldriska.2779...

Visa mera
Ungdomens riksdag innehåller information för elever och lärare om bland annat riksdagen, riksdagens uppgifter, lagstiftning och demokrati. Här hittar du också information om Ungdomsparlamentet,
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/SV/NuortenEduskunta/Sidor/default.aspx

Visa mera
Verke utvecklar ungdomsarbete i webben och erbjuder också hjälp och tjänster till dem som arbetar med ungdomar. Sidan innehåller nyheter som har att göra med webbungdomsarbete, material, bra tips och diskussionsforum.
Webbplatsens språk: 
https://www.verke.org/?lang=sv

Visa mera
MLL:s barn- och ungdomstelefon hjälper unga, som kan dit ringa gratis och anonymt. Det är också möjligt att skriva till nätbrevstjänsten dygnet runt.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/sv/

Visa mera
Statens ungdomsråd berättar om sin verksamhet och uppgifter. Rådet ger ut den årliga publikationen Ungdomsbarometern, som mäter finländska 15 – 29-åriga ungdomars värden och attityder. Sammandrag av barometern kan läsas på rådets publikationssida.
Webbplatsens språk: 
https://tietoanuorista.fi/sv

Visa mera
Nuorisotilastot.fi samlar statistik över unga och ungdomsarbete i Finland. I tjänsten finns visualiseringar.
Webbplatsens språk: 
https://nuorisotilastot.fi/sv/svenska/

Visa mera
Undervisnings- och kulturministeriet berättar om samordnandet och utvecklandet av ungdomsarbetet och -politiken. På sidan berättas om lagar, finansiering, understöd coh samarbete.
Webbplatsens språk: 
https://okm.fi/sv/unga

Visa mera
På Befolkningsinstitutets ungdomssidor finns information om människorelationer samt i sexuellt välbefinnande. Där erbjuds anonyma online stöd- och diskussionstjänster åt unga och unga vuxna.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/sv/unga/

Visa mera
Polisens råd för säker nätanvändning, t.ex. vad man kan gör om det händer något otrevligt till en själv, till exempel i sociala medier och vem kan man be om hjälp.
Webbplatsens språk: 
https://poliisi.fi/sv/anvisningar-till-unga-och-barn-pa-natet

Visa mera
Pojkarnas Telefon är en hjälpande telefon- och webbtjänst för pojkar och unga män.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/sv/pojkarnas-telefon/

Visa mera
Här hittar man information om vad som ämdras, när man blir myndig: identitetskort, rösträtten, militär- eller civiltjänst, rättigheten att gifta sig, studier och eget hem.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/medborgare/parforhallande-och-familj/valkommen-till-vuxen-alder

Visa mera
Luckans ungdomverksamhet UngInfo erbjuder information, vägledningar och utbildningar för unga 13–29 år samt information och fortbildningar till professionella i ungdomssektorn.
Webbplatsens språk: 
https://unginfo.fi/

Visa mera
På Hitta rätt kan unga 13-29 år söka bland de tjänster som erbjuder stöd på svenska, utifrån region och tematik. Syftet med Hitta rätt är att hjälpa unga att hitta rätt tjänst för sina behov och underlätta för den unga oavsett hemkommun att hitta svenskspråkiga stödtjänster.
Webbplatsens språk: 
https://unginfo.fi/hittaratt/

Visa mera
De finlandssvenska elevkårernas takorganisation. Info om förbundet, dess styrelse och verksamhet, vilken syftar till att bevaka skolungdomens intressen, rättigheter och ställning såväl i skolan som i samhället. FSS utger även medlemstidningen Elevbladet.
Webbplatsens språk: 
https://skolungdom.fi

Visa mera
På Frisk skolelev-projektets nätsidor finns informationspaket, praktiska material och verksamhetsmodeller som stödjer hälsosam och trygg motion. Hälsofostan för högstadiet och läkemdelsfostran för lå- och högstadiet. På sidorna finns också information om kost och sömn. Materialen är avgiftsfria och fritt tillgängliga.
Webbplatsens språk: 
https://www.tervekoululainen.fi/sv/

Visa mera
Stöd och hjälp för ungdomar i 12-29 års åldern. Tjänsten erbjuder krisjour för unga.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinkimissio.fi/sv/behover-du-hjalp/unga/

Visa mera
Här hittar du information om de mest typiska psykiska sjukdomar och problem i tonåren, deras identifiering, behandling och hänvisning till lämpliga hjälptjänster.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/sv/nuoret/Pages/default.aspx

Visa mera
Handbok för närstående och personer som arbetar med barn och ungdomar.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuoretlesket.fi/wp-content/uploads/2019/03/Stod-till-barn-som-mist-en-narstaende.pdf

Visa mera
Programmen i Yles svenska ungdomskanal YLE Extrem. Nyheter, aktualiteter, tematiska, reportage, m.m.
Webbplatsens språk: 
https://arenan.yle.fi/poddar/program/57-md5vJP6a2

Visa mera
Decibel är en tvåspråkig portal för ungdomar i åldern 13-25 i de tolv österbottniska medlemskommunerna.. Decibel.fi har informationssidor och en rådgivningstjänst som heter Våga fråga, där ungdomar kan ställa frågor anonymt om precis vad som helst.
Webbplatsens språk: 
https://www.decibel.fi/om-oss

Visa mera
I MIK Sveriges kunskapsbank finns något för alla som vill stärka sin medie- och informationskunnighet. Här hittar du allt från forskningsrapporter till kompletta lektionspaket med lärarhandledningar – öppet och tillgängligt för alla att ta del av.
Webbplatsens språk: 
https://www.kunskapsbank-miksverige.se/

Visa mera

Sidor