Englantilaisen luonnonuskontojen harrastajille tarkoitetun yhdistyksen kotisivu, jolla yhdistyksen periaatteiden ja toiminnan esittelyn ohella on ryhmiteltynä runsaasti aiheeseen liittyviä linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.paganfed.org/

Visa mera
Lehto on kaikille Suomessa asuville luonnonuskontojen harrastajille tarkoitettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa luonnonuskontojen tuntemusta ja yhteiskunnallista asemaa Suomessa. Sisältää linkkisivun ja yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lehto-ry.org

Visa mera
Sivuille on kerätty yrtteihin liittyvää kansanperinnettä ja uskomuksia: katsaus tietäjä- ja taikaperinteeseen, kansanomaisiin parannuskeinoihin, yrttiviljelyn historiaan sekä yrttitarinoita ja loitsuja.
Webbplatsens språk: 
http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/kansanperinne/index.html

Visa mera
Emmi Lahti tarkastelee väitöskirjassaan taikuuden harjoittajia ja taikuuden harjoittamista Suomessa 1700-luvun jälkipuoliskolla. Huomion kohteena on erityisesti taikuuden olemus ja rooli arkielämässä. Analyysin aineistona on 174 noituuden ja taikuuden harjoittamisesta nostettua oikeusjuttua.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6466-5

Visa mera
Teos kertoo alunperin suomalaisen pohjanmaalaisen Malin Matsdotterin kohtalosta. Hänet poltettiin noitana Tukholmassa vuonna 1676.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/wp-content/uploads/mfiles/2646/2646.pdf

Visa mera
Noituus, taikuus ja noitavainot Ala-Satakunnan, Pohjois-Pohjanmaan ja Viipurin Karjalan maaseudulla vuosina 1620-1700 on tutkimus noituudesta ja sen ilmiöistä Suomessa. (Historiallisia Tutkimuksia 165. Suomen Historiallinen Seura)
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/162471/HT165_opt.pdf;jsessionid=55E1040B547144A35A734B6F...

Visa mera
Kirja kokoaa yhteen suomalaisten tutkijoiden viimeisintä, monitieteistä tutkimusta taikuudesta ja noituudesta. Kirjoittajat ovat historian, taiteen, kirjallisuuden, uskonnon ja kulttuurin aloilta. Ajallisesti artikkelit sijoittuvat keskiajalta nykypäivään ja maantieteellisesti Suomeen ja sen lähialueille.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1497/

Visa mera
Helsingin yliopiston kulttuuriantropologian emeritusprofessori Matti Sarmela on julkaissut pdf-tiedostona vuonna 2007 uudistetun laitoksen teoksestaan Suomen perinneatlas.
Webbplatsens språk: 
https://www.sarmela.net/suomen-perinneatlas/

Visa mera