14 träffar. Visar 1 - 14 träffar.
Elonet-tietokannassa on julkaistu 700 Finlandia-katsausta vuodesta 1943 vuoteen 1964. Ne muodostavat sarjan ajankuvia Suomesta jatkosodan ja jälleenrakentamisen kaudesta teollistuneeksi hyvinvointivaltioksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Väitöskirjassa on selvitetty siirtoväen ja rintamamiesten asutus- ja asuntokysymyksen järjestämistä kaupungeissa sekä sen vaikutusta asuntopolitiikkaan ja kaupunkirakentamiseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Oravien aarteita -verkkonäyttelyssä voi tutustua kuvitteelliseen Oravan perheeseen, heidän 60-luvun kotiinsa ja grafiikkakokoelmaansa. Grafiikkakokoelma esittelee pienen osan Jyväskylän taidemuseoon tallennetusta Suomen Taidegraafikoiden teoskokoelmasta. Sivuilla on myös tietoa taidegraafikoista sekä linkkejä, joiden kautta löytyy tietoa 1960-luvun tapahtumista, ajatusmaailmasta ja ilmiöistä.
Visa mera
Kirjan avulla voi perehtyä työmarkkinasuhteiden toimintatapojen muotoutumiseen 1940-luvulta alkaen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maija Koskisen tutkimus käsittelee Helsingin Taidehallin merkitystä suomalaisen taiteen kehitykselle ja taidekentän toiminnalle sen ensimmäisen intendentin Bertel Hintzen toimikaudella.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yle Areenassa voi kuunneella Kulttuuritalolla 1960-luvulla äänitettyjä jazzkonsertteja. Esiintyjinä muun muassa Duke Ellington Orchestra, Count Basie, Ella Fitzgerald, Oscar Peterson, Art Blakey & The Jazz Messengers, Thelonious Monk, John Coltrane ja Miles Davis.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Aimo Ruususen väitöstutkimus paljastaa, miten ideologiset ja muut riippuvuudet näkyivät suomalaisten kansandemokraattisten toimittajien työssä kylmän sodan vuosina ja Neuvostoliiton historian ajanjaksona 1960-luvun puolivälistä alkaen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Iskelmämusiikin ja sen esittäjien historiaa Suomessa 1950-luvun lopulta 1960-luvun alkuun. Teoksessa kerrotaan laulajista, yhtyeistä, lauluntekijöistä, muista alan toimijoista sekä esiintymisestä tuona aikana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirja kertoo vuonna 1952 perustetusta levy-yhtiöstä, jonka artisteja olivat muun muassa Laila Kinnunen, Brita Koivunen, Eino Grön, Olavi Virta, Georg Malmstén, Kirka ja Tapani Kansa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkonäyttely vie matkalle siirtotyömaiden ja niiden läheisyyteen syntyneiden parakkikylien historiaan. Näyttelyssä kerrotaan parakkikylien arjesta ja työttömyystöinä tehdyistä tienrakennustöistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin kaupunginmuseon värivalokuvat kertovat ohikiitävistä hetkistä vilkkailla kaduilla, vanhojen puutalojen pihapiireissä ja uutuuttaan hohtavien lähiöiden maisemissa. Vapun ilmapallot, Kauppatorin hedelmät ja mainosten öiset neonvalot hehkuvat väreissä nostalgisissa Helsinki-kuvissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Naisten asialla -hankkeessa tutkitaan, miten suomalaisissa naistenlehdissä käsiteltiin naisten asemaa 1960–1970-luvuilla ja millainen suhde lehdillä oli aikakauden feminismiin ja sen tavoitteisiin. Sivustolla julkaistaan artikkeleita sekä myöhemmin tietokanta suomalaisista naistenlehdistä.
Visa mera
Mikko Mattlar kuvaa vuonna 2015 julkaistussa kirjassaan musiikkijournalismin muutosta ja populaarimusiikin arvonnousua Helsingin Sanomissa vuosina 1950–1982. Musiikkijournalismin ja -kritiikin tyylejä ja arvoja havainnollistetaan lukuisin esimerkein. Kirjaa varten on haastateltu Helsingin Sanomien toimittajia, jotka kertovat, millaista musiikista kirjoittaminen eri aikakausina oli.
Webbplatsens språk:
Visa mera