Tecknings- och målarkonsten i Finland
Fler länkar från menyn Ämnen
7 träffar. Visar 1 - 7 träffar.
Kansallisbiografia-verkkojulkaisussa on lähes 6 500 suomalaista pienoiselämäkertaa tuhannen vuoden ajalta. Tietoihin sisältyvät perhetiedot, tiedot henkilön koulutuksesta ja urasta, teoksista ja tuotannosta sekä julkisista muotokuvista ja muistomerkeistä. Myös lähdekirjallisuutta on koottu elämäkertatietojen päätteeksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tom of Finlandin kirjeenvaihtoa Postimuseon verkkonäyttelyssä. Kirjeitä voi myös kuunnella. Lukijoina ovat Ville Virtanen ja Mikael Davies.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut 1310 kirjettä, jotka Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901. Henkilöhistorian ohella kirjeet kertovat suomalaisen taiteen kultakaudesta ja 1800–luvun lopun eurooppalaisesta kulttuurihistoriasta. Verkkopalvelussa on mukana myös Sirpa Kähkösen suomennokset 232 kirjeestä, jotka on aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa. Palvelu sisältää myös Edelfeltin maalauksia ja piirustuksia Kansallisgallerian kokoelmista.
Visa mera
Uuno Alanko (1878–1964) oli aikansa merkittävä taidevaikuttaja. Hän oli insinööri, arkkitehti ja taidemaalari, joka teki pitkän uran myös alan opettajana. Jyväskylän taidemuseon verkkonäyttely kertoo Uuno Alangon taiteesta, elämästä ja maailmankatsomuksesta sekä hänen suhteestaan Keski-Suomeen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Teosluettelo sisältää tiedot Akseli Gallen-Kallelan 300 julkisiin kokoelmiin kuuluvasta maalauksesta. Sivustoa täydennetään edelleen. Tarjolla on myös henkilöhistoriaa sekä lista näyttelyistä ja kirjallisuudesta, joissa maalaukset ovat olleet esillä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansallisarkiston Astia-verkkopalvelussa voi tutustua Akseli Gallen-Kallelan kirjeenvaihtoon vuosilta 1865–1931. Gallen-Kallelan Museon kokoelmasta peräisin oleva kokoelma sisältää kirjeitä muun muassa Ida Aalbergilta, Emil Wickströmiltä, Hugo Simbergiltä, Louis Sparrelta sekä Sigurd Wettenhovi-Aspalta.
Visa mera
Verkkonäyttely esittelee artikkeleiden ja teoskuvien välityksellä Jyväskylän ja Hyvinkään seudulla vaikuttaneen Yrjö Saarisen (1899–1958) elämää ja taidetta. Sivustolla on myös väreihin ja väriteorioihin liittyvää pedagogista aineistoa ja tehtäviä. Verkkosivusto liittyy Jyväskylän taidemuseossa aiemmin esillä olleeseen näyttelyyn.
Webbplatsens språk:
Visa mera