12 träffar. Visar 1 - 12 träffar.
Daguerrotypiaan keskittyvät valokuvauksen historiasta kertovat sivut. Erilaisten vanhojen valokuvien näyttelyiden lisäksi sivuilla on mittava lähinnä vanhoista lehtiartikkeleista koostuva tekstikokoelma. Mukana on bibliografioita, lyhyt daguerrotypian historia, selvitys siitä kuinka daguerrotypiamenetelmä käytännössä toimi ja linkkejä muille valokuvauksen historiaa käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuopion kulttuurihistoriallinen museo on julkaissut kokoelmissa olevia kuvaaja Victor Barsokevitschin valokuvia Flickrissä.
Visa mera
Valokuvauksen verkkomuseo, jossa on esillä useita erilaisia näyttelyjä samanaikaisesti. Kuvista ja kuvaajista on mukana taustatietoa ja kuvat voi katsoa myös hyvätasoisina suurennoksina. Verkkonäyttelyiden lisäksi museo tarjoaa tietoa mm. valokuvien säilytyksestä ja entisöinnistä sekä vanhoista valokuvaus- ja vedostusmenetelmistä. Mukana myös museon kauppa kirjaesittelyineen ja mittava linkkilista muille valokuvauksen historiaa käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Blogin valokuvat ovat otoksia elämästä 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Blogin nimi on peräisin nuorelta kaivostyöläiseltä, jota Lewis Wickes Hine kuvasi 1910.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Albumiinivalokuvien historiaa, tekniikkaa, ajankohtaista tutkimustietoa ja kuvagalleria. Keskustelufoorumi konservaattoreille
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuva-arkisto sisältää 365 000 valokuvaa vuosilta 1860-1970 yli seitsemästätuhannesta kohteesta Yhdistyneistä Kuningaskunnista. Kuvia voi myös tilata.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Produkin-Gorskii kuvasi Venäjän imperiumia I. maailmansodan ja vallankumouksen kynnyksellä. Kuvat esittelevät mm. arkkitehtuuria, työläisiä, liikennettä ja Venäjän etnisiä ryhmiä. Sivuilla kerrotaan myös, miten ja miksi alunperin mustavalkoisista negatiiveista tehtiin värikuvia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä kerrotaan Heikki Ahon ja Björn Soldanin työstä valokuvaajina ja dokumenttielokuvien tekijöinä. Sivuilla on valokuvia, kansikuvia, näyttelytietoja sekä linkit Ylen Elävän arkiston lyhytelokuviin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Daguerreotypia on varhainen valokuvausmenetelmä, joka sai nimensä Louis-Jacques-Mandé Daguerren mukaan. Daguerreobase-hanke kerää, säilyttää ja jakaa tietoa eurooppalaisista daguerrotyypeistä. Mukana on myös Suomen valokuvataiteen museo.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen valokuvataiteen museo on julkaissut Flickrissä I.K. Inhan Helsinki-aiheisia valokuvia vuodelta 1908. Inha kuvasi kaupungin keskustaa, rantoja ja puistoja opaskirjaa varten, joka julkaistiin vuonna 1910. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvaajan nimi ja kuvien lähde on mainittava.
Visa mera
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Visa mera
Finnassa voi tutustua Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin. Nähtävillä on mm. Ulla Jokisalon, Raakel Kuukan ja Pentti Sammallahden valokuvataidetta, K-G Roosin dokumentti- ja muotikuvia, I. K. Inhan valokuvia sekä erilaisia teemakokonaisuuksia.
Visa mera