Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Aamenesta öylättiin on sanasto, johon koottu Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa ja sen oppia koskevaa perustietoa ja käsitteistöä. Lisäksi sanastossa on selitetty kirkollisiin toimituksiin liittyviä käsitteitä. Sanastosta löytyy tietoja myös Suomen hiippakuntien piispoista.
Webbplatsens språk: 
https://evl.fi/sanasto

Visa mera
AKI-liitot on Suomen Kanttori-urkuriliiton, Suomen kirkon pappisliiton ja Suomen teologiliiton liittoyhteisö.
Webbplatsens språk: 
https://akiliitot.fi/

Visa mera
Concordia-yhdistys, joka toimii lähinnä Evankelis-luterilaisen kirkon sisäisen evankelisen herätysliikkeen parissa, korostaa Raamatun ja luterilaisten tunnustuskirjojen arvovaltaa. Sivuilla esitellään yhdistyksen toimintaa, julkaisuja sekä julkaistaan ryhmän näkemyksiä kuvastavia kirjoituksia ja esitelmiä.
Webbplatsens språk: 
http://www.concordia.fi

Visa mera
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon (ruotsinkielinen Porvoon hiippakunta) yhteydessä toimivan saksankielisen seurakunnan kotisivu. Sivuilla esitellään seurakunnan toimintaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.deutschegemeinde.fi/

Visa mera
Viron evankelis-luterilaisen kirkon sivut kertovat kirkon toiminnasta ja ajankohtaisasioista.
Webbplatsens språk: 
https://www.eelk.ee

Visa mera
Sandra Wallenius-Korkalo tarkastelee tutkimuksessaan erityisesti vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä käynnissä olevaa murrosta ja sen heijastumista yhteiskunnassa. Tutkimusaineistona on neljä 2010-luvun taitteessa ilmestynyttä nykylestadiolaisuutta kuvaavaa teosta: Kielletty hedelmä -elokuva, We Sinners -romaani, Iholla-televisiosarja ja Taivaslaulu-näytelmä.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-078-4

Visa mera
Evankelisen lähetysyhdistyksen ovat muodostaneet ne evankelisen herätysliikkeen kannattajat, jotka ovat hyväksyneet Evankelis-luterilaisen kirkon v. 1986 virkaratkaisun eli pappisviran avaamisen naisille. Sivuilla esitellään järjestön kotimaantoimintaa ja lähetyskohteita. Sivuilta on yhteys järjestön tiedotuslehteen Elysanomiin. Ryhmä on alkuaan järjestäytynyt nimellä 'Kirkolliset evankeliset'.
Webbplatsens språk: 
https://www.evankeliset.net

Visa mera
Evankeliset opiskelijat (EO) on osa evankelista herätysliikettä ja toimii Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) yhteydessä. Kotisivuilla on tietoa toiminnasta sekä yhteystiedot. Lisäksi linkit EO:n paikkakuntakohtaisille sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://www.sley.fi/eo

Visa mera
Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalla voi seurata jumalanpalveluksia ja kuunnella raamantuntekstejä, hartaudenharjoitusta sekä rukouksia. Pääsiäisenä kanavalle tuotetaan Via Crucis -lyhytelokuva.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/channel/UCWmBV8AcVCgG9f9-PvRXtyg/featured

Visa mera
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piirissä toimivien karismaattisen liikkeen kannattajien yhteistyö- ja koulutusjärjestö. Sivuilla esitellään karismaattisen liikkeen historiaa ja korostuksia erikoisesti luterilaisen opin ja seurakuntatyön kannalta.
Webbplatsens språk: 
https://www.hengenuudistus.fi

Visa mera
Körttikansan sivuilla on tietoa herännäisyydestä, yhdistyksen opiskelija-, nuoriso- ja lähetystyöstä. Sivulla myös Siionin virret ja verkkokauppa.
Webbplatsens språk: 
https://www.h-y.fi/

Visa mera
Seurakuntayhtymä esittelee kappelit ja kirkot kuvin - myös Vanajan keskiaikaisen harmaakivikirkon, hautausmaat, ja kertoo seikkaperäisesti kirkollisista toimituksista häistä hautajaisiin. Sivulla kerrotaan myös, mihin ottaa yhteyttä elämän kriiseissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hameenlinna-vanajanseurakunta.fi/

Visa mera
Espoon suomen- ja ruotsinkieliset seurakunnat, niiden työmuodot, ajankohtaiskalenteri, palvelut ja hallinto.
Webbplatsens språk: 
https://www.espoonseurakunnat.fi/fi

Visa mera
Täältä löytyvät tiedot Helsingin seurakunnista sekä niiden toiminnasta, palveluista ja tapahtumista. Sivuilla on myös mm. Helsingin kirkkojen ja hautausmaiden esittelyt.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinginseurakunnat.fi/

Visa mera
Kirkon julkaisemaa viittomakielistä aineistoa evankelis-luterilaisista kirkollisista toimituksista (kaste, häät, hautajaiset, konfirmaatio, messut, virret), Raamatusta, uskosta ja rukouksesta.
https://viittomakieli.evl.fi/

Visa mera
Tietoa Vantaan seurakunnista, niiden toiminnasta ja työntekijöistä, sekä seurakuntaneuvostosta ja kirkkovaltuustosta. Vantaan kirkkojen esittely.
Webbplatsens språk: 
https://www.vantaanseurakunnat.fi/

Visa mera
Ella Viitaniemen toimittamassa kirjassa tarkastellaan sitä, milla eri tavoilla kirkko ja papisto vaikuttivat ihmisten elämään ja yhteiskunnan toimintaan 1600–1800-lukujen välisenä aikana. Aihetta lähestytään kolmen teeman kautta: papisto ja perhe yhteisön osana, kirkko yhteisesti rakennettuna tilana sekä kirkko vuorovaikutuksen, tiedon ja politiikan areenana.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ht.289/

Visa mera
Kirkkopalvelujen sivustoon on koottu tietoa mm. kirkkopäivistä, matkailupalveluista, retriiteistä ja seurakuntien ruokapankeista sekä tiekirkoista.
Webbplatsens språk: 
https://kirkkopalvelut.fi

Visa mera
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tilastoja jäsenmääristä, henkilöstöstä, taloudesta ja rakennuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirkontilastot.fi/

Visa mera
Kirkon tutkimus ja koulutus antaa perustietoa kirkon tutkimuksesta, julkaisuista sekä koulutuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://evl.fi/kirkontutkimus

Visa mera
Kotimaa-lehden verkkosivustolla on blogi, keskustelua ja uutisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotimaa.fi

Visa mera
Sivuilla esitellään järjestön toimintaa ja projekteja. Vuonna 1945 perustettu Kansan raamattuseura syntyi osana uuspietististä herätysliikettä, mutta on nykyään korostetusti palvelujärjestö, joka pyrkii auttamaan evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntia evankelioimis- ja sisälähetystyössä.
Webbplatsens språk: 
https://kansanraamattuseura.fi/

Visa mera
Evankelis-luterilaisen kirkon sisäisen herätysliikkeen, lestadiolaisuuden, eräs haara. Sivuilla esitellään järjestön takana olevan liikkeen näkemykset ja toiminta.
Webbplatsens språk: 
https://www.uusherays.fi

Visa mera
Liity kirkkoon -palvelussa voi liittyä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi sähköisellä lomakkeella.
Webbplatsens språk: 
https://evl.fi/tietoa-kirkosta/jaseninfo/liity-kirkkoon

Visa mera
Rukoilevaisuus, Evankelis-luterilaisen kirkon sisäinen herätysliike, johtaa alkunsa 1700- ja 1800-luvun vaihteen länsisuomalaisista kansanherätyksistä. Liikkeen kannattajat edustavat konservatiivista opillista näkemystä ja hartaudenharjoitusta. Sivuilla esitellään rukoilevaisuutta ja sen suosimia vanhoja laulu- ja saarnakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.lsry.fi/

Visa mera
Lestadiolaisen herätysliikkeen eräs haara (pikkuesikoiset). Tietoa liikkeen historiasta ja erityiskorostuksista sekä hartaudellista materiaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.lyrs.fi

Visa mera
Noituus, taikuus ja noitavainot Ala-Satakunnan, Pohjois-Pohjanmaan ja Viipurin Karjalan maaseudulla vuosina 1620-1700 on tutkimus noituudesta ja sen ilmiöistä Suomessa. (Historiallisia Tutkimuksia 165. Suomen Historiallinen Seura)
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/162471/HT165_opt.pdf;jsessionid=55E1040B547144A35A734B6F...

Visa mera
Järjestö toimii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piirissä ja sen tunnustukseen sitoutuneena opiskelijoiden parissa. Sivuilla on yhteystietoja paikallisosastoihin, työntekijä- ja toimintaesittelyjä.
Webbplatsens språk: 
https://www.opko.fi/

Visa mera

Sidor