Livsmedels- och njutningsmedelsindustri

Fler länkar från menyn Ämnen
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Ruokatiedon Ruokakasvatus tarjoaa oppimateriaalia ruoasta kouluille ja tietopaketin kuluttajille. Materiaalia on ruuan reitistä pellolta pöytään, matkasta kauppaan, ruokaketjusta sekä pelejä ja visoja. Oppimateriaalia on eri ikäisille, alakouluun ja yläkouluun..
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Visa mera
Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://openruokaopas.fi/

Visa mera
Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Siitä on apua suunnittelussa, päätöksenteossa, toimeenpanon seurannassa ja arvioinnissa. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on tarkoitettu yrityksien, politiikan tekijöiden ja järjestöjen käyttöön. Työkalua voi käyttää myös oppimistarkoituksessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.justfood.fi/fi-FI/Reiluustyokalu

Visa mera
Reilu ruokamurros (JUST FOOD) -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sivuilta löytyy hankkeen esittely, asiantuntijat ja julkaisut.
Webbplatsens språk: 
https://www.justfood.fi/fi-FI

Visa mera
Chocolate Scorecards arvioi vuosittain suurimpien suklaatuottajien tuotteiden eettisyyttä. Arviossa tarkistetaan, kuinka läpinäkyvä tuotantoprosessi on, millaiset tulot viljelijä saa, käytetäänkö tuotannossa lapsityövoimaa, miten tuotanto vaikuttaa naisen asemaan, millaiset ilmasto- ja ympäristövaikutukset tuotannolla on sekä käytetäänkö tuotannossa tuholaisten torjunta-aineita. Myös suomalainen Fazer on arvioitujen yhtiöiden joukossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.chocolatescorecard.com/

Visa mera