Ylen Elävässä arkistossa voi kuunnella Suomen itsenäisyysjulistuksen P. E. Svinhufvudin Suomen kansalle lukemana joulukuun 6. päivänä 1917.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/11/08/suomen-itsenaisyysjulistus

Visa mindre
Sivustolla kuvataan Suomen itsenäisyysvaiheen tapahtumia ja keskeisiä merkkihenkilöitä. Kronologia esittelee itsenäistymiskehityksen kannalta tärkeitä päivämääriä sekä muita merkittäviä tapahtumia. Pienoiselämäkerrat kertovat politiikan, talouden, median, sivistyksen, puolustuslaitoksen ja urheilun aloilla toimineista henkilöistä.
Webbplatsens språk: 
http://itsenaisyys100.fi/

Visa mindre
Suomen Eduskunnan historia -tietopaketti sisältää tietoa Eduskunnan syntyvaiheista, säätyvaltiopäivien vakiintumisen ajasta, Eduskuntauudistuksesta vuonna 1906, Eduskunnasta autonomian aikana sekä Suomen itsenäisyyden aikana. Sivuilla on esitelty tietoa aikakausien poliittisista tapahtumista, ajankuvaa ja sanasto. Historiaan voi myös tutustua videoiden avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/historia/Sivut/default.aspx

Visa mindre
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta presidentti J. K. Paasikiven syntymästä. Sivustolla voi tutustua Paasikiven henkilöhistoriaan ja poliittiseen toimintaan. Vuoden mittaan päivittyvälle sivustolle tallennetaan Paasikiven päiväkirjoja, muistelmia, häneen liittyviä dokumentteja, artikkeleita ja teoksia sekä audiovisuaalista aikalaismateriaalia. Sieltä löytyy myös juhlavuoden ohjelma.
Webbplatsens språk: 
https://jkpaasikivi.fi/

Visa mindre
Edvin Laineen ohjaama elokuvaversio Väinö Linnan teoksesta Tuntematon sotilas vuodelta 1955. Tuntematon sotilas seuraa konekiväärikomppanian vaiheita jatkosodan vuosina 1941–1944.
Webbplatsens språk: 
https://elonet.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_113528

Visa mindre
Tasavallan presidentin sivuilla on tietoa presidentti-instituutiosta (mm. tehtävät ja päätöksenteko, virka-asunnot, liput ja merkit, vaalitilastot, historia) ja Suomen tasavallan presidenteistä. Sivuilla on myös nykyisen presidentin ohjelma, puheet, haastattelut, henkilötiedot, vierailut, matkaohjelma ja kuvamateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.presidentti.fi/

Visa mindre
Suomea ja suomalaisia koskevaa tilastotietoa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Aiheina väestö, asuminen, koulutus, hinnat, kulttuuri jne.
Webbplatsens språk: 
https://tilastokeskus.fi/tup/suoluk/index.html

Visa mindre
Suomi syö ja juo -hanke kerää arjesta kertovia ruoka-aiheisia kuvia museokokoelmiin. Lähetettyjä kuvia voi selailla kuvagalleriassa. Sivustolla esitellään myös museoiden vuonna 2013 toteuttamia ruokaan ja juomaan liittyviä dokumentointeja.
Webbplatsens språk: 
https://suomisyojajuo.fi/

Visa mindre
Tilastokeskus on koonnut listan asioista, joissa Suomi on maailman kärjessä. Niitä ovat mm. turvallisuus, tyytyväisyys, tasa-arvo ja terveys.
Webbplatsens språk: 
https://www.stat.fi/tup/satavuotias-suomi/suomi-maailman-karjessa.html#_ga=2.4872368.2071126899.1571...

Visa mindre