Seksi

Miten suhtautua seksiin? Neuvoja ja tukea löytyy sekä aikuistuville nuorille, suhdettaan hoitaville aikuisille sekä uhreille. On tärkeä tietää, missä rajat menevät ja kenen puoleen voi kääntyä, jos ne ylitetään.

päivitetty: 30/04/2019
Väestöliiton julkaisema seksuaaliklinikan nettipalvelu sisältää tietopaketit seksistä, seksuaalisesta kehityksestä, seksuaaliterveydestä ja sen ylläpitämisestä miehille, nuorille ja nuorten vanhemmille. Sivuilla on myös kysymyksiä ja vastauksia sekä blogeja. Tietoa ehkäisystä, seksistä, seurustelusta ja murrosiästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/seksuaalisuus/

Visa mindre
Väestöliiton parisuhde-kokonaisuus antaa apua parisuhteen tilan kartoittamisessa, sen hoitamisessa ja avun hakemisessa ongelmatilanteissa. Sivustoon on koottu myös tietopaketti perheen eri tilanteisiin liittyvistä lakiasioista. Toimivassa parisuhteessa on osuus siitä, miten toimia lasten kanssa eron sattuessa. Sivustossa on lisäksi parisuhdekysymysten neuvontapuhelimen tiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/parisuhteet/

Visa mindre
Sexpon ja Maria Björklundin yhteistyöllä syntyneissä sarjakuvissa puhutaan seksuaalisuuden, seksitapojen, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden monista ulottuvuuksista. Sarjakuvien aiheet ovat syntyneet vastauksena nuorten usein esittämiin kysymyksiin Sexpon neuvontapalveluissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.sexpo.fi/sarjis/

Visa mindre
Väestöliiton nuorten sivuilla on asiaa kasvusta, kehityksestä, kavereista, seurustelusta, seksistä, ehkäisystä sekä aggressiosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

Visa mindre
Lääketehtaan tuottamaa tietoa nuorille tietoa e-pillereistä. Sivustossa annetaan yleistietoa pillereistä ja niiden terveysvaikutuksista. Lisäksi kuvataan gynekologilla käyntiä. Sivustossa on kysymyspalsta sekä pdf-muotoinen opas Kun on aika rakastaa, joka sisältää tietoa eri ehkäisymuodoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ehkaisynetti.fi/

Visa mindre
Sexpo-säätiön sivuilla esitellään säätiön toimintaa ja julkaisutoiminta.
Webbplatsens språk: 
https://sexpo.fi/

Visa mindre
Nettivihjeessä voi lähettää ilmoituksen internetissä olevasta lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä laittomasta toiminnasta, kuten seksuaalisista kuvista ja videoista, joissa esiintyy alaikäisiä lapsia ja nuoria. Nettivihjeessä on myös tietoa lainsäädännöstä sekä artikkeleita, tilastoja, chateja ja koulutusmateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/lasten-suojelu-ja-nettivihje/nettivihje/

Visa mindre
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on valtakunnallinen kriisipalvelun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle. Tukinaisen sivuilla ohjeita seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutúneille, tiedot juristipäivystyksestä ja kriisipuhelimesta.
Webbplatsens språk: 
https://tukinainen.fi/

Visa mindre
Tietopaketti seksuaaliterveydestä ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Aiheina Suomen laki ja seurustelusuhteet, seksuaalisuus ja seksi, seksuaalikasvatus, seksuaalinen väkivalta ja häirintä sekä seksuaaliterveydestä huolehtiminen.
Webbplatsens språk: 
http://funzi.mobi/course/sexualhealthandequalityinfinland

Visa mindre
Just wear it -sivulla tuetaan nuoria seksuaalisuuteen kasvamisessa. Siellä saa tukea omaan minäänsä, seksin käsitteisiin ja omiin oikeuksiinsa tutustumiseen. Hyvä seksi ja turvallinen seksi tulevat tutuiksi. Sivustoon on myös koottu tukea ja apua antavia palveluita.
Webbplatsens språk: 
https://hivpoint.fi/nuorille/

Visa mindre