Useiden järjestöjen yhteinen kampanja tekstiili- ja vaatetusteollisuuden monikansallisten yritysten työvoiman hyväksikäyttöä vastaan. Sivuilla kerrotaan yritysten eettisistä valinnoista ja erilaisista mahdollisuuksista vaikuttaa niihin. Linkkejä Euroopan maissa toimivien järjestöjen sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://cleanclothes.org/

Visa mera
Tutkimuseettinen neuvottelukunta käsittelee tieteen ja tutkimuksen eettisiä kysymyksiä. Sivut sisältävät ohjeita tutkijoille ja hyvät käytännöt.
Webbplatsens språk: 
http://www.tenk.fi/

Visa mera
Lehdessä käsitellään geeniteknologiaan, kloonaukseen, eutanasiaan liittyviä eettisiä ja moraalisia kysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
https://bioethicstoday.org/

Visa mera
Emmanuel Levinasin filosofiaa lähestyvä sivu, jossa on lyhyt elämänkerta ja paljon linkkejä muihin Levinas-sivuihin, Levinas-tietokantaan ja keskusteluihin.
Webbplatsens språk: 
https://levinas.sdsu.edu/

Visa mera
Neuvottelukunta käsittelee periaatteelliselta kannalta terveydenhuoltoon ja potilaan asemaan liittyviä eettisiä kysymyksiä. Neuvottelukunta toimii asiantuntija-apuna terveydenhuoltoa ja sitä koskevaa lainsäädäntöä kehitettäessä, kerää ja välittää tietoa terveydenhuollon eettisistä kysymyksistä ja kansainvälisestä terveydenhuoltoa koskevasta eettisestä keskustelusta, terveydenhuollon ja terveydenhuollon teknologian kehityksestä ja sen liittymisestä eettisiin kysymyksiin (Asetus terveydenhuollon eettisestä neuvottelukunnasta 494/1998).
Webbplatsens språk: 
https://etene.fi/

Visa mera
Media Guide on englanniksi ja arabiaksi julkaistu aikuisille suunnattu medialukutaito-opas. Se tarjoaa työkaluja median sisältöjen analyysiin ja luotettavuuden arviointiin. Opas sisältää esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.
Webbplatsens språk: 
https://mediaguide.fi/

Visa mera
Helsingin yliopiston avoin verkkokurssi kaikille, joita tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset kiinnostavat. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa. Tapausesimerkit liittyvät yhteistyökumppaneiden toimintaan. Kurssi julkaistaan myöhemmin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
https://ethics-of-ai.mooc.fi/

Visa mera
Sivusto kokoaa yhteen Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja sen yhteydessä toimivien tutkimuksen tukielimien toimintoja ja viestintää. Mukana ovat Avoimen tieteen koordinaatio, Julkaisufoorumi (JUFO), Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK). Sivustolla on luettavissa Vastuullinen tiede -artikkelit, jotka toimivat oppaina tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyviin käytänteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://vastuullinentiede.fi/fi

Visa mera
Sivustolle on koottu maittain Journalistin ohjeet -tyyppiset periaatteet, jotka auttavat vertailemaan eri maiden lähdekritiikkiä ja käytäntöjä. Ohjeisiin on sanahaku.
Webbplatsens språk: 
https://presscouncils.eu/ethicalprinciples/index.php#codes

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Visa mera
Forum Artis on laatinut taide- ja kulttuurialaa koskevat eettiset ohjeet, jotka liittyvät mm. vastuullisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja vuorovaikutukseen taidealalla.
Webbplatsens språk: 
https://eettinentaide.fi/

Visa mera
Viestinnän eettinen neuvottelukunta ottaa kantaa viestinnän eettisiin kysymyksiin. Sivuilla on VENin kannanotot sekä eettiset ohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://ven.fi/

Visa mera
Oppaassa kerrotaan, minkälaisia eettisiä näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen liittyy. Opas on suunnattu ensisijaisesti julkishallinnon organisaatioiden työntekijöille, mutta sitä voivat hyödyntää muutkin aiheesta kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/vastuullinen-tekoaly

Visa mera