Luken oppaassa neuvotaan metsätyyppien tunnistusta: lehdosta, tuoreesta kangasmetsästä sekä kuivasta kangasmetsästä sekä kitu- ja joutomaista.
Webbplatsens språk: 
https://metsatyypit.luke.fi/

Visa mera
Vuosittaisen Metsävisa-kilvan sivustossa kerrotaan kilpailusta ja siihen ilmoittautumisesta sekä valmentautumisesta. Sivuun on koottu edellisten metsävisojen kysymyksiä vastauksineen.
Webbplatsens språk: 
https://smy.fi/opeta-opi/metsavisa/

Visa mera
Metsän oppimateriaalit sisältävät ohjeita ja malleja metsän ja puiden tuntemuksen tueksi. Aineistoa on sekä päiväkouluille että kouluille. Tietoa on myös kursseista ja metsäretkistä eri alueilla Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://smy.fi/opeta-opi/

Visa mera
Täältä löytyy tietoa vieraslajeista ja apua niiden tunnistamiseen. Palvelussa on haitallisten vieraslajien levinneisyyskarttoja sekä ohjeita esimerkiksi jättipalsamikasvuston torjuntaan. Palvelussa voi myös ilmoittaa vieraslajihavainnoista.
Webbplatsens språk: 
https://vieraslajit.fi/

Visa mera
Sanastoon on koottu julkisessa keskustelussa ja mediassa usein esiintyviä metsäaiheisia sanoja suomeksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://forest.fi/fi/sanakirja/#

Visa mera
Vesa Heikkinen pohtii artikkelissaan metsään liittyvää kielenkäyttöä ja sitä, mitä metsä oikeastaan merkitsee, millainen on metsän käsite ja mitä muita käsitteitä metsään liittyy.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/kolumni/metsaan-menemisesta/

Visa mera
Kasviatlaksen (Suomen putkilokasvien levinneisyyskartaston) perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvimuseon Kastikka-tietokanta. Tietokannassa on havaintoja jo 1960-luvun puolivälistä lähtien. Kartastoja voi tarkastella hakemalla kasvin nimellä tai koordinaatilla. Kartoissa havainnollistetaan lajin yleisyyttä sekä havaintojen tuoreutta.
Webbplatsens språk: 
https://kasviatlas.fi/

Visa mera