Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Webbplatsens språk: 
http://ekoneum.com/wp-content/uploads/2015/10/Saimaan_alueen_ruokakulttuuria_ja_ruoallista_kulttuuri...

Visa mera
Verkkonäyttelyssä tutustutaan pohjoissavolaisen ruokakulttuurin historiaan kivikaudelta alkaen: mitä entisaikoina syötiin, kuinka ruokaa valmistettiin ja säilöttiin ja miten ruokailutavat ovat aikojen kuluessa muuttuneet.
Webbplatsens språk: 
https://kuopionkorttelimuseo.fi/nayttelyt/savolaisherkutjaarjenantimet/

Visa mera
Tietopakettiin on koottu eteläsavolaista ruokakulttuuria ja ruokaan liittyvää kulttuuriperintöä. Kokoelmassa on mukana Kansalliskirjaston digitoiduista aineistoista löytyviä leikkeitä, joiden aiheina on Etelä-Savossa syödyt ruokalajit, ruokaohjeet, raaka-aineiden valmistus jne.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=1161

Visa mera