9 träffar. Visar 1 - 9 träffar.
Suomen sammaleista, niiden levinneisyydestä ja ekologiasta kertova pdf-julkaisu. Julkaisu esittelee kaikki Suomessa esiintyvät sammallajit - niiden ekologian, elinympäristön, kannan kehityksen ja uhanalaisuuden. Julkaisun kirjoittamisesta vastaavat ovat sammalten parissa työskenteleviä tai pitkään sammalia harrastaneita asiantuntijoita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Laji.fi kokoaa Suomen eliölajeja koskevaa tietoa yhteen paikkaan. Palvelusta muodostuu työkalu tutkijoille, päättäjille, luontoharrastajille ja kouluille. Palveluun koottu data on avointa ja kaikkien käytettävissä.
Visa mera
Ruokaviraston Kasvit-kokonaisuudessa jaetaan tietoa sekä ammattiviljelijöille että puutarhaharrastajille siemenistä ja kasvilajikkeista, kasvintuhoojista ja torjuntaeliöistä, hukkakaurasta, koristekasvien ja metsäpuiden taimista ja lannoitevalmisteista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luonto-Suomessa tarkkaillaan luontoa ja käsitellään eri luonnonilmiöitä, eläimiä, kasveja sekä luontotarinoita. Täältä löydät mm. Katsele, kuuntele kevättä ja Luontoillan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luontoharrastajien yhteisö, jossa voi kirjata luontohavaintoja ja saada apua niiden tunnistamiseen. Havainnot tallentuvat myös Suomen Lajitietokeskukseen ja ovat tutkijoiden, viranomaisten ja harrastajien saatavilla Laji.fi-sivuston kautta.
Visa mera
Tutki ja havainnoi ympäriistöä kokoaa luontohavainnoista ilmoittamistiedot yhteen paikkaan. Luonnon systemaattisesta seuraamisesta on hyötyä mm. tutkimuksessa ja ympäristönsuojelussa. Kansalaiset voivat osallistua lähettämällä tiedon havainnoistaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Metsähallituksella on merkittävä rooli lajien suojelussa. Erityisesti saimaannorppa, naali, maakotka, tunturihaukka ja muuttohaukka ovat Metsähallituksen erityisvastuulajeja, joista löytyy tarkempaa tietoa lajisivuilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luonnontieteellisen keskusmuseon Ilmoita luontohavaintosi -sivulta löytyvät ohjeet ja lomakkeita lintujen, lepakkojen, perhosten ja kasvien havainnoijille, vahingoittuneiden, kuolleiden tai sairaiden eläinten sekä meteoriittien löytäjille. Sieltä pääsee myös selamaan havaintoja sekä tutkimaan lajeja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomalaisten lajien historiallinen kartasto tarjoaa tietoa kahdeksankymmenen eri eläin- ja kasvilajin historiasta Suomessa. Lajikohtaiset tiedot perustuvat vuosien 1800–1969 välillä Suomessa julkaistuihin sanoma- ja aikakauslehtiin, ja niissä kirjoitettuihin teksteihin eri eläin- ja kasvilajeista. Kirjan ovat toimittaneet Otto Latva, Heta Lähdesmäki, Harri Uusitalo ja Noora Kallioniemi.
Webbplatsens språk:
Visa mera