Luettelossa on lintujen tieteellinen, suomenkielinen, ruotsinkielinen ja englanninkielinen nimi.
Webbplatsens språk: 
https://www.birdlife.fi/lintutieto/suomessa-havaitut-lintulajit/luonnonvaraiset/

Visa mera
Pinkka on Helsingin yliopistossa kehitetty verkkopalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden kasvien lajintuntemuksen opiskeluun. Sivuilla on opiskelijoille ja tutkijoille tarkoitettujen tietopakettien lisäksi laajalle yleisölle suunnattuja näytepinkkoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/verkostot/pinkka

Visa mera
Laji.fi kokoaa Suomen eliölajeja koskevaa tietoa yhteen paikkaan. Palvelusta muodostuu työkalu tutkijoille, päättäjille, luontoharrastajille ja kouluille. Palveluun koottu data on avointa ja kaikkien käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/

Visa mera
Appi, johon on tallennettu ja tunnistettu kuvia kasveista ympäri maailman. Sovellukseen voi ottaa kuvan kasvista ja yrittää tunnistaa sen etsimällä vastaavia.
Webbplatsens språk: 
https://plantnet.org/

Visa mera
Luomuksen tuottaman Suomen hyönteiset : lahkojen tunnistusopas auttaa määrittämään hyönteiset lahkotasolle. Lahkojen tunnistustietojen lisäksi opas tarjoaa tietoa hyönteisten rakenteesta, merkityksestä ja elintavoista. Oppaassa on myös vinkkejä siitä, miten materiaalia voi hyödyntää opetuksessa.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/theme/hyonteisopas

Visa mera
Linnunlaulujen toivekonsertissa voi nauttia linnunlaulusta ja oppia tunnistamaan lintuja. Sivulla on myös pääsy kuuntelemaan linnunlaulun top10!
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50347393

Visa mera
Luontoharrastajien yhteisö, jossa voi kirjata luontohavaintoja ja saada apua niiden tunnistamiseen. Havainnot tallentuvat myös Suomen Lajitietokeskukseen ja ovat tutkijoiden, viranomaisten ja harrastajien saatavilla Laji.fi-sivuston kautta.
Webbplatsens språk: 
https://inaturalist.laji.fi/

Visa mera
Haasteessa on tavoitteena havainnoida vuoden 2024 aikana vähintään sata lajia kasvien, hyönteisten tai sienten eliöryhmistä. Haaste sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin luontoharrastajalle.
Webbplatsens språk: 
https://100lajia.luomus.fi/

Visa mera
Xeno-cantossa voi jakaa ääniä luonnosta. Eniten palvelusta löytyy lintujen ääniä, mutta siellä voi kuunnella myös heinäsirkkoja, lepakkoja ja sammakkoja. Ääniä voi selailla lajin ja alueen mukaan. Mysteeriääniosastoon on tallennettu tunnistamattomia ääniä, joiden arvoituksen joku toinen kuulija voi ratkaista.
Webbplatsens språk: 
https://xeno-canto.org/

Visa mera