Kansalaisaloite.fi on oikeusministeriön ylläpitämä verkkopalvelu, jossa voi tehdä kansalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita. Palveluun on tulossa myös mahdollisuus kuntalaisaloitteen tekemiselle.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansalaisaloite.fi/fi

Visa mera
Kansalaisille, järjestöille ja viranomaisille tarkoitettu verkkopalvelu, jossa voi julkaista lausuntopyyntöjä, antaa lausuntoja ja käsitellä annettuja lausuntoja. Palvelun tarkoituksena on helpottaa lausuntomenettelyä, kansalaisvaikuttamista ja tiedonsaantia sekä lisätä lausuntomenettelyn läpinäkyvyyttä.
Webbplatsens språk: 
https://www.lausuntopalvelu.fi/FI

Visa mera
Oikeusministeriön vaalisivuille on koottu tietoa vaaleista, kansanäänestyksistä, puolueista, vaalirahoituksesta sekä kansalaisten osallistumisesta yleensä. Sivuilla julkaistaan myös vaalien tulostiedot ja muuta vaaleihin liittyvää tilastotietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaalit.fi

Visa mera
Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voi tehdä palvelussa mukana oleville kunnille kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuntalaisaloite.fi

Visa mera
Oikeusministeriö on koonnut Demokratia.fi-sivustoon väylät vaikuttamisen verkkopalveluihin. Sivulla on myös tiedotteita sekä puheita.
Webbplatsens språk: 
https://www.demokratia.fi/

Visa mera
Otakantaa.fi on keskustelufoorumi, jossa kansalaiset voivat olla mukana keskustelemassa valtionhallinnon kehittämiseen liittyvistä asioista.
Webbplatsens språk: 
https://www.otakantaa.fi

Visa mera
Palvelusta löytyy vapaa-ajan paikkoja, harrastuksia, tapahtumia ja neuvoja nuorille Helsingissä. Yli 60 nuorisotalolla on palvelussa omat sivut. Se tarjoaa myös mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin ja järjestää itse toimintaa Helsingissä.
Webbplatsens språk: 
https://nuorten.helsinki/

Visa mera
Digiraati on oikeusministeriön verkkopalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden vuoropuheluun lasten, nuorten ja päättäjien välillä. Digiraadissa kaikki alle 29-vuotiaat voivat osallistua keskusteluun erilaisista ajankohtaisista aiheista ja saada äänensä kuuluviin yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Keskustelu käydään kirjallisesti nimimerkeillä, ja sitä ohjaa ja valvoo koulutettu ohjaaja. Raateja voivat järjestää esimerkiksi ministeriöt, kunnat, hyvinvointialueet, muut viranomaiset ja kansalaisjärjestöt.
Webbplatsens språk: 
https://digiraati.fi/

Visa mera
Oppimateriaaleja erityisesti yläkoulun yhteiskuntaopin opetukseen. Tarjolla on ohjeita ja harjoitustehtäviä mm. seuraavista aiheista: asuminen, oman talouden hallinta, julkishallinnon palvelut ja sähköinen asiointi sekä sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio. Tehtävät ovat sovellettavissa myös toisen asteen opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/oppimateriaalit-suomi-fista

Visa mera
Suomen Kuntaliiton ylläpitämä perustietopaketti kuntalaisen osallistumisesta, tietoa osallistujalle tärkeistä perustaidoista ja osallistumisen muodoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuntaliitto.fi/julkaisut/2016/1753-kuntalaisten-osallistuminen-ja-vaikuttaminen-2015-art...

Visa mera
Omahelpperi kokoaa nuorille tarkoitetun terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvän tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Sieltä löytyvät chatit, auttavat puhelimet ja nettipalvelut. Sisältökokonaisuuksien aiheina ovat mm. mielenterveys, fyysinen terveys, ihmissuhteet, elämän kriisitilanteet, seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuudet, opiskelu, työ ja talousasiat, arjen hallinta sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen.
Webbplatsens språk: 
https://omahelpperi.fi/

Visa mera
Avoimuusrekisterin tavoitteena on parantaa eduskunnan ja ministeriöiden päätöksenteon avoimuutta. Eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistuvaa vaikuttamistoimintaa ja sen neuvontaa tekevät voivat rekisteröityä palvelussa. Tavoitteena on parantaa päätöksenteon läpinäkyvyyttä, torjua epäasiallista vaikuttamista sekä vahvistaa kansalaisten luottamusta valtionhallintoon ja demokratiaan.
Webbplatsens språk: 
https://avoimuusrekisteri.fi/

Visa mera