Populismi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn raportti sisältää taloustieteen nobelistin, professori Bengt Holmströmin haastattelun, jossa pohditaan populismin olemusta ja syntyä. Valtiotieteiden maisteri, tohtorikoulutettava Juha Ylisalo käsittelee artikkelissaan tällä vuosituhannella aikuistuneiden demokratia-asenteita. Muita kirjoittajia ovat Fareed Zakaria, Ilkka Haavisto, Matti Apunen ja Francis Fukuyama.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2017/06/eva_raportti_populismi_kansilla_low_res.pdf

Visa mindre
Pelillinen työkalu poliittisten puheiden arviointiin. Bingon on toteuttanut Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Tavoitteena on kiinnittää huomiota poliittiseen puheeseen ja populismiin eri ympäristöissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitokoulu.fi/tehtavapankki/populismibingo-opetuksessa/

Visa mindre
Tampereen yliopiston journalistiikan laitoksen Alusta-verkkojulkaisussa 2017 julkaistu artikkeli populismista ja sen historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://alusta.uta.fi/2017/06/20/mita-on-populismi-populismin-tutkimuksen-lyhyt-historia/

Visa mindre
Politiikasta -verkkolehdessä vuonna 2016 julkaistu artikkeli käsittelee populismia, sen merkitystä ja määrittelyn rajoja.
Webbplatsens språk: 
https://politiikasta.fi/populismi-valttamaton-liima/

Visa mindre
Politiikasta.fi sisältää artikkeleita poliittisista ilmiöistä, politiikan tutkimuksesta ja yhteiskunnallisista analyyseistä.
Webbplatsens språk: 
https://politiikasta.fi/

Visa mindre
Alusta on yhteiskuntaa ja kulttuuria ruotiva tutkimuksellinen verkkolehti. Alustassa voivat julkaista tutkijat, opettajat ja opiskelijat ja artikkelit käsittelevät ideologioita, politiikkaa, kulttuuria sekä niiden tutkimusta. ISSN 2323-1084.
Webbplatsens språk: 
https://www.tuni.fi/alustalehti/

Visa mindre
Helsingin yliopiston videokanava, josta voi seurata suoria lähetyksiä tai katsoa tallenteita tiedekeskusteluista ja yleisöluennoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/unitube

Visa mindre