På globalportalen.org hittar man länktips om drygt 140 länder och om en rad ämnen som har med utveckling och bistånd att göra, som demokrati, mänskliga rättigheter och miljö. Globalportalen byggs upp av ca 30 svenska organisationer som på olika sätt arbetar med globala frågor.
Webbplatsens språk: 
http://www.globalportalen.org

Visa mera
Webbsidan innehåller en lista i alfabetisk ordning över självständiga stater som dels bygger på uppgifter från svenska utrikesdepartementet, dels relevant ISO-dokument. Enligt beslut av medlemsländernas ständiga representanter skall beteckningarna användas för EU-länderna, trots vissa avvikelser mot ISO:s tvåbokstavskod. Förteckningen omfattar landskod, landets namn i kortform och långform, invånarbeteckning och adjektiv samt huvudstad.
Webbplatsens språk: 
http://publications.eu.int/code/sv/sv-5000500.htm

Visa mera
En interaktiv atlas och digitalt uppslagsverk som innehåller temakartor, statistik och fakta om världens utveckling. Målet är att visa på likheter och skillnader i världen och på vilka sätt olika händelser påverkat utvecklingen. Webbsidan innehåller jämförbar statistik om den mänskliga utvecklingen i olika länder, information om pågående konflikter i världen samt hur FN:s globala mål har uppnåtts, bland annat. Tjänsten riktar sig speciellt till skolor, men kan användas av alla som är intresserade. Artiklarna är ursprungligen skrivna av Norska FN-sambandet och översätts av Svenska FN-förbundet.
Webbplatsens språk: 
https://www.globalis.se

Visa mera
På museets Europeiska historiens hus sida kan man besöka den permanenta utställningen, som berättar om Europas formande, utveckling till stormaktställning, krig och krigens följder i Europa, delningens och förändringens tider. Det finns också tillfälliga utställningar på sidan och läromaterial för skolundervisning.
Webbplatsens språk: 
https://historia-europa.ep.eu/sv/valkommen-till-europeiska-historiens-hus

Visa mera