Historiaa kouluun -kanavalla on esitykset renessanssista, löytöretkistä, Kalmarin unionista, Kustaa Vaasasta ja uskonpuhdistuksesta. Kanavalta löytyy myös esitys historian keskeisistä aikakausista ja käsitteistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/channel/UCCUSCj1SARPTu-Lnw813jCw

Visa mera
Into Konrad Inhan teos Maanteide ja löytöretket vuodelta 1912 kuvaa kansojen maantiedon tuntemusta, matkailua ja maailmankuvaa vanhalta ajalta löytöretkien ajalle saakka.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/ebooks/68977

Visa mera
Lukion filosofian materiaalissa käsitellään filosofeja Sokrates, Platon, Aristoteles, Descartes, Locke ja Kant sekä filosofian historiaa..
Webbplatsens språk: 
https://www.mv.helsinki.fi/home/olappi/lukionfilosofia/index.htm

Visa mera
Taidehistorian kurssilla käydään läpi taidehistorian aikakaudet esihistoriallisella ajalta 1900-luvulle. Samalla kuvataan aikakauden yleisiä piirteitä, erityisesti renessanssia kuvataan kokonaisvaltaisesti.
Webbplatsens språk: 
https://blog.edu.turku.fi/hi8taidehistoria1/2011/10/25/

Visa mera
Ylen podcast-sarjassa tutkitaan eurooppalaista maailmankuvaa ja kartanpiirtämistä keskiajan kristillisestä mappa mundi -traditiosta alkaen 1600-1700 -luvuille, jolloin maailmankuva oli laajentunut kauppamahtien merimatkailun ja tutkimusmatkailijoiden ansiosta ja mittausmenetelmät kehittyneet niin, että kartat nousivat tarkkuudeltaan aivan uudelle tasolle.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-3725093

Visa mera
Viabundus on karttaliittymä ja paikkatietokanta Pohjois-Euroopan myöhäiskeskiajan ja varhaisen uuden ajan (1350-1650) teistä. Sivustolla on tietoa reittien varrella olevista etappipaikoista: asutuksesta, kaupungeista, tulleista, markkinapaikoista, markkina-ajoista sekä maantie- ja vesireiteistä. Viabundukseen sisältyy myös reittilaskin.
Webbplatsens språk: 
https://www.landesgeschichte.uni-goettingen.de/handelsstrassen/index.php?lang=fin

Visa mera