Pertti Kavénin kirja pohjautuu hänen lastensiirtoja koskevaan väitöskirjaansa "Humanitaarisuuden varjossa : poliittiset tekijät lastensiirroissa Ruotsiin sotiemme aikana ja niiden jälkeen"
Webbplatsens språk: 
http://www.sotalapset.fi/assets/kaven_toiveet-ja-todellisuus.pdf

Visa mera
Suomen sotien lastensiirroista kertova näyttelyyn on koottu sotalasten omia kokemuksia, auttajatahojen mietteitä sekä vanhempien ja sijaisvanhempien tunteita. E-kirjastosta löytyy aihetta käsittelevää kirjallisuutta.
Webbplatsens språk: 
http://www.sotalapset.fi/index.html

Visa mera
Pohjoismaista musiikkia esittelevä maksuton palvelu tarjoaa viikoittain vaihtuvan kymmenen kappaleen soittolistan, kaksi kappaletta jokaisesta maasta. Listoja voi kuunnella Deezer, Spotify tai WiMP -palveluissa. Nordic Playlist sisältää myös maiden viralliset myynti- ja streaming -listat sekä uusien artistien esittelyjä.
Webbplatsens språk: 
https://jajajamusic.com/nordic-playlist/

Visa mera
Yle Areenassa voi katsoa Jörn Donnerin ohjaamia elokuvia ja dokumentteja sekä hänen tuottamiaan elokuvia. Areenassa on myös haastatteluja, joissa Donner kertoo työstään, elämästään ja näkemyksistään.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/57-7D9mOOm2d

Visa mera
Merenkurkun neuvosto tukee Merenkurkun alueen eri toimijoiden yhteistyötä kehittämällä mm. alueen liikennettä, matkailua ja elinkeinoelämää. Neuvoston tavoitteena on lisätä alueen näkyvyyttä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Sivuilla on tietoa sen toiminnasta ja hankkeista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kvarken.org/fi/

Visa mera
Nordic Statistiecs Database sisältää Pohjoismaita kuvaavia tilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.nordicstatistics.org/

Visa mera
Raportti sisältää faktoja ja lukuja väestönkehityksestä, taloudesta, työvoimasta ja koulutuksesta Pohjoismaissa. Lisäksi käsitellään biotaloutta, digitalisaatiota, terveyttä ja hyvinvointia sekä taidetta ja kulttuuria.
Webbplatsens språk: 
https://www.norden.org/fi/node/59644

Visa mera
Seppo Eskola käsittelee tutkimuksessaan verohallinnon kirjanpitoa Ruotsissa 1500-luvun puolivälissä. Tutkimuksessa tarkastellaan muun muassa sitä, kuinka kirjanpidon prosessi toimi ja millaisia kirjanpitoaineistoja tuotettiin. Empiirisesti tutkimus keskittyy Lounais-Suomessa sijaitsevaan Juhana III herttuakuntaan.
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-6872-6

Visa mera
Pohjoismaisen kansalaisyhteistyön liiton kotisivu, joilta löytyy monenlaista tietoa yhteispohjoismaisesta koulutus- ja kulttuuriyhteistyöstä, pohjoismaisista ystäväkunnista ja nuorisovaihdosta. Pohjola-Nordenin kautta voi mm. etsiä kesätyötä tai harjoittelupaikkaa Pohjoismaista.
Webbplatsens språk: 
https://www.pohjola-norden.fi/

Visa mera
Maria Kautonen ja Mikko Kuronen käsittelevät kirjassa ruotsin kielen ääntämistä, ääntämisen oppimista, erilaisia opetusmenetelmiä sekä pedagogisia näkökulmia oppimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/uttalsinlarning-med-fokus-pa-svenska

Visa mera
Sägenkartan kokoaa yhteen kansanperinnettä ja vanhoja tarinoita ja uskomuksia noidista, vedenhaltijoista, ihmissusista, tietäjistä, hengistä jne. Tarinat ovat peräisin Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Virosta ja niitä on yhteensä yli 10 000.
Webbplatsens språk: 
https://www.isof.se/sagenkartan#/places/nordic/true

Visa mera
Portaali kokoaa yhteen eri Euroopan maiden arkistoja. Sen kautta löytyvät arkistojen kokoelmatiedot ja linkit digitoituun aineistoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.archivesportaleurope.net/

Visa mera
Verkkonäyttely kertoo Saabin ilmailuhistoriasta ja yhtiön sotilas- ja siviilikäyttöön valmistetuista lentokoneista.
Webbplatsens språk: 
https://www.saab.com/site-settings/html5/virtuaalinayttely/index.html

Visa mera
Minkälainen vaikutus ja vastaanotto Richard Wagnerin oopperoilla oli Pohjoismaissa? Sibelius-Akatemian julkaisu sisältää 16 artikkeliä, joissa tarkstellaan Wagnerin vaikutusta musiikin esittäjiin, säveltäjiin, kirjoittajiin ja näyttämöteosten ohjaajiin pääasiassa Suomessa ja Ruotsissa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-329-158-4

Visa mera
Hankkeessa on kerätty tietoja Baltian alueen ja Skandinavian vanhoista kaupungeista. Kaupunki valitaan kartalta tai listasta. Informaation määrä vaihtelee kaupungeittain, mutta useimmiten mukana on lyhyt yleiskatsaus historiaan, faktoja (esim. perustamisvuosi ja väkiluku eri aikoina), historiallisia kuvia ja tietoa merikaupasta. Kielinä on saksa, ruotsi, tanska ja englanti.
Webbplatsens språk: 
http://www.baltictowns.com

Visa mera
Suomi Ruotsin vallan alla on luotu kuudennen luokan historian etäopintoja varten, mutta sitä saa käyttää vapaasti kaikissa tilaisuuksissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/watch?v=1lzLk6XtjCQ

Visa mera
Suomen ja Ruotsin historia kerrotaan kuvin ja videoin kuvitettuna 1100-luvulta 2000-luvulle asti kulttuurikeskuksen YouTube-kanavan ohjelmasarjassa.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLdcnMJU2pJihJbvHZ_Q1XSn-JIy3grggP

Visa mera
Löytöpaikkansa mukaan nimetty Codex Aitolahti on 1640-luvulla laadittu suomenkielinen käännös ns. kuningas Kristofferin laista vuodelta 1442. Maanlaki koostuu 14 kaaresta, joita ovat mm. Kuninkaankaari, Naimiskaari, Perintökaari, Maakaari, Kauppakaari ja Rauhavalan kaari. Suomenkielisen lakikirjan lisäksi koodeksi sisältää ruotsinkielisiä kirjeitä, määräyksiä ja ohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/codex-aitolahti/index.html

Visa mera
Täällä voi tutustua kirkonmies Martinus Olavin 1580-luvulla laatimaan käännökseen kuningas Kristofferin maaseutuväestöä koskeneesta maanlaista. SKS:n arkistossa säilytettävä käsikirjoitus on nimetty lahjoittajansa J. J. Nordströmin mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/martti/index.html

Visa mera
Pohjoismaisten ruokien reseptejä.
Webbplatsens språk: 
https://scandicuisine.com/

Visa mera
Pohjoismaiden neuvoston ja ministerineuvoston kotisivuilla on tietoa niiden organisaatiosta, yhteistyöalueista, käsiteltävistä asioista, suosituksista ja päätöksistä. Lyhyt Pohjoismaiden historia, tietoa jäsenmaista ja itsehallintoalueista.
Webbplatsens språk: 
https://www.norden.org/fi

Visa mera
Tietokannan avulla voi tutustua tekstien uudelleenkäyttöön ja etsiä ruotsinkielisessä lehdistössä vuosien 1645-1918 välillä julkaistua sisältöä. Tekstin uudelleenkäytöllä tarkoitetaan erilaisia toiston muotoja, jotka voidaan jäljittää lehdistä. Aineistot ovat peräisin Suomen ja Ruotsin lisäksi Yhdysvalloista. Hakukone on kehitetty osana hanketta "Informationsflöden över Östersjön: Svenskspråkig press som kulturförmedlare 1771–1918".
Webbplatsens språk: 
https://textreuse.sls.fi/

Visa mera
Osuuskunta Poesian sivuilla on vapaasti luettavissa saksalaisen Johann Gottfried Seumen (1763–1810) kirja matkalta, jonka hän teki suureksi osaksi kävellen. Kirjeitä ja päiväkirjamerkintöjä sisältävä Kesä 1805 on ensimmäinen Seumelta suomennettu teos.
Webbplatsens språk: 
https://poesia.fi/teokset/kesa-1805/

Visa mera