Wangari Maathain perustaman ympäristöliikkeen sivuilla kerrotaan järjestön ohjelmista ja kampanjoista, osio ilmastonmuutoksesta, raportteja sekä kuva- ja videogalleriat. Wangari Maathain kirjoituksia liikkeelle läheisistä aiheista on koottu sivuille runsaasti.
Webbplatsens språk: 
http://www.greenbeltmovement.org

Visa mera
Ihmisoikeuskeskus on itsenäinen ja riippumaton asiantuntija, jonka tehtävänä on edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista ja lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Sivustolla on tietoa ihmisoikeuksista, julkaisuja sekä aineistoja opetuksen tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.ihmisoikeuskeskus.fi/

Visa mera
Media Guide on englanniksi ja arabiaksi julkaistu aikuisille suunnattu medialukutaito-opas. Se tarjoaa työkaluja median sisältöjen analyysiin ja luotettavuuden arviointiin. Opas sisältää esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.
Webbplatsens språk: 
https://mediaguide.fi/

Visa mera
Kansainvälinen järjestö, joka toimii aktiivisesti seuraavien asioiden puolesta: ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, köyhyyden, korruption ja sotien lopettaminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.avaaz.org/page/en/

Visa mera
Sivusto on keskittynyt Yhdysvaltojen suvaitsevaisuustilanteen seuraamiseen ja työkalujen tarjoamiseen asenteiden parantamiseksi. Omat osiot ja keskustelupalstat aikuisille, lapsille ja opettajille. Sivustolla voit myös testata oman suvaitsevaisuutesi asteen.
Webbplatsens språk: 
https://www.learningforjustice.org/

Visa mera
Kampanja nostaa esiin urheiluun liittyvät ihmisoikeuskysymykset. Sivuilla on urheilijoiden tarinoita ja tietopaketti, jossa kerrotaan, mitä urheiluseurat, lajiliitot ja muut toimijat voivat tehdä ongelmien korjaamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://alarikourheilua.fi/

Visa mera
Mediakasvatusmateriaalien avulla voi tutustua joidenkin Euroopan maiden sananvapaustilanteisiin sekä sananvapauden historian merkkipaaluihin. Sivuilta löytyy myös nuorten vinkit turvallisempaan ja avoimempaan keskusteluun.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/nuoret-ja-sananvapaus-euroopassa/

Visa mera
Ihmisoikeuksia puolustava Human Rights Watch - seuraa kriisejä ja ihmisoikeusrikoksia, asevarustelua, naisten ja lasten oikeuksia, vankiloiden, pakolaisten, sananvapauden tilannetta sekä kansainvälistä oikeutta ja YK:n toimintaa. Sivuilta löytyy myös tietoa meneillään olevista ihmisoikeuskampanjoista ja järjestön raportit.
Webbplatsens språk: 
https://www.hrw.org/

Visa mera
Rasismia, ennakkoluuloja ja juutalaisvastaisuutta käsittelevä sivu, joka on suunnattu opettajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.facinghistory.org

Visa mera
Suomalaisten kansalaisjärjestönyhteinen säätiö, joka rahoittaa paikallisten kansalaisjärjestöjen ihmisoikeushankkeita kehitysmaissa. Sivuilla on tietoa hankkeista, ihmisoikeustyöstä sekä seminaareja ja raportteja.
Webbplatsens språk: 
https://kios.fi/fi/

Visa mera
Ihmisoikeuksia koskevan verkkotiedonhankinnan parhaita aloituspaikkoja. Sivustolla on järjestön vuosi- ja maaraportit, kampanjatiedot, lehdistötiedotearkisto sekä järjestön ulkopuoliset tiedonlähteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.amnesty.org

Visa mera
Sivuilla esitellään suomalaisten naisjärjestöjen kattojärjestön historiaa ja toimintaa. Luettelo jäsenjärjestöistä sekä niiden yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://naisjarjestot.fi/

Visa mera
Tiibetin pakolaishallituksen sivu sisältää runsaasti ajankohtaisia uutisia ja tietoa Tiibetin nykytilanteesta. Monipuolisesti tietoa myös kulttuurista. Hakumahdollisuus.
Webbplatsens språk: 
https://tibet.net/

Visa mera
Punaisen Ristin laatimat rasisminvastaiset toimintaohjeet, tietoa rasismin muodoista sekä nuorten ajatuksia rasismista.
Webbplatsens språk: 
https://www.punainenristi.fi/rasisminvastainen-viikko/

Visa mera
Strasbourgissa toimiva, ihmisoikeussopimuksen (European Convention on Human Rights - Euroopan ihmisoikeussopimus) nojalla perustettu oikeusistuin. Se koostuu 41 jäsenestä, joiden tehtävänä on huolehtia siitä, että sopimusvaltiot noudattavat sopimuksen velvoitteita. Ihmisoikeustuomioistuin käsittelee myös yksityisten henkilöiden tekemiä ihmisoikeusvalituksia Sivulla yleistä tietoa toiminnasta, käsiteltävänä olevat tapaukset, sopimustekstit ja tuomioistuimen säännöt.
Webbplatsens språk: 
https://www.echr.coe.int

Visa mera
YK:n ihmisoikeuskomission (UNHCHR) verkkojulkaisu. Sivustolta löytyy maailmanlaajuisesti luotettavat vastaukset useimpiin ihmisoikeuksia koskeviin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.ohchr.org/

Visa mera
Yhdenvertaisuusvaltuutetun sivustosta saa selville, mitä on syrjintä ja miten siihen kannattaa puuttua. Siellä on myös tietoa ihmiskaupasta ja sen tunnistamisesta. Ohjeet avun hakemiseksi valtuutetun toimistosta annetaan. Sivulta löytyy myös kantelulomake.
https://www.syrjinta.fi/

Visa mera
Sivuilla esitellään kansainvälisen naisten järjestön historiaa ja toimintaa. Sivuilla kerrotaan ajankohtaisista tapahtumista ja kannanotoista.
Webbplatsens språk: 
https://tiaw.org

Visa mera
Verkkokoulutus tarjoaa kattavan tietopaketin rasismin vastaiseen työhön. Koulutuksen teemat käsittelevät rasismia ja sen ilmenemismuotoja suomalaisessa yhteiskunnassa. Tavoitteena on vähentää etnistä syrjintää ja rakenteellista rasismia tarjoamalla ammattilaisille ja opiskelijoille tietoa antirasistisesta työstä. Koulutus on suunniteltu erityisesti sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja opetusalan, sekä turvallisuusalan ammattilaisille ja opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/tyon-tueksi/verkkokoulutus-antirasism...

Visa mera
Vikes on journalistien solidaarisuussäätiö, jonka tavoite on nostaa esille sananvapauden merkitystä ihmisoikeutena ja demokratian kulmakivenä. Sivustolla on tietoa Vikesin toiminnasta ja tapahtumista sekä videoita koulutuksista ja tilaisuuksista.
Webbplatsens språk: 
https://vikes.fi/

Visa mera
Aiheen mukaisia linkkejä esim. EU:n hallintoelimiin ja vastaaviin järjestöihin maailmalla. Tietoa myös tiedotustoiminnasta, julkaisuista sekä koulutuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://ihmisoikeusliitto.fi/

Visa mera
Ulkoministeriön sivujen osiossa on tietoa ihmisoikeuksista Suomessa ja muissa maissa, sopimuksia ja raportteja sekä ohjeet ja lomake ihmisoikeusvalituksen tekemistä varten.
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/ihmisoikeuspolitiikka

Visa mera
YK:n kehitysohjelman raportteja, haastatteluja, esityksiä, FAQ, sanasto ja YK:n ihmisoikeuksien julistus.
Webbplatsens språk: 
https://hdr.undp.org

Visa mera
Ihmiskauppa.fi kuvaa, mitä ihmiskauppa on, miten se toimii ja miten sen voi tunnistaa. Sivustossa on myös ohjeita avun hakemiseen.
https://www.ihmiskauppa.fi/

Visa mera
Sivusto esittelee seksuaalisten vähemmistöjen historiaa maailmanlaajuisesti varhaishistoriasta nykypäivään. Sivuilla on satoja tekstejä ja artikkeleita, keskustelua ja kirja-arvioita sekä linkkejä aihetta sivuaville verkkosivuille.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/pwh/

Visa mera

Sidor