Barnhälsovård. Barnsjukdomar

Fler länkar från menyn Ämnen
Tietoa tavallisimmista lasten sairauksista, jotka tulevat usein esille lääkärin vastaanotolla. Esimerkkeinä infektiot, allergiat, tapaturmat ja muut vaivat. Tietokannassa kuvataan sairauksien taustoja ja neuvotaan, milloin on syytä viedä lapsi lääkäriin. Tietokanta on aiemmin ilmestynyt samannimisenä kirjana.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/100-kysymysta-lastenlaakarille/

Visa mera
Ensi- ja turvakotien liiton tietopaketti ja chat vauvaperheen tueksi. Aiheina vauvan nukkuminen, hoito ja vatsavaivat. Sivuilla on tietoa myös vanhemman uupumisesta, vanhempien erosta, perheen taloudesta, stressistä, parisuhteesta sekä alkoholinkäytöstä vauvaperheessä.
Webbplatsens språk: 
https://ensijaturvakotienliitto.fi/vauvaperhe/

Visa mera
Webbplatsen innehåller information och erfarenheter om intrauterin fosterdöd, dvs. då ett foster dör under graviditeten eller under förlossningen efter fullgången graviditetsvecka 22 eller då fostret väger över 500 gram då graviditetslängden är okänd. Webbplatsen är skapad av finländska mammor som mist sina barn genom intrauterin död antingen i livmodern innan födseln eller under förlossningen. Sidorna erbjuder hjälp, stöd och råd för både föräldrar som mist sitt barn och deras anhöriga.
Webbplatsens språk: 
http://www.kohtukuolema.fi/svenska/svenska/framsida/

Visa mera
Fressis antaa tietoa ja vastauksia nuorille terveelliseen elämään. Tietoa löytyy tupakasta, nuuskasta, alkoholista, opastusta hyvän ravinnon, liikunnan, vuorokausirytmin suhteen sekä neuvoja terveellisestä auringosta nauttimisesta, seksistä sekä mielenterveyden hyvinvoinnista.
Webbplatsens språk: 
https://www.fressis.fi/

Visa mera
Imetyksen lohtukirja tarjoaa vertaistukea. Se purkaa ja pohtii imetysvaikeuksia, pettymystä ja imetyksen esteitä.
Webbplatsens språk: 
http://issuu.com/imetyksentuki/docs/lohtukirja_issuu

Visa mera
Imetyksen tuki ry:n kokoamia vinkkejä tukea ja tietoa imetyksestä tarjoaville sivuista ja postituslistoista.
Webbplatsens språk: 
https://imetys.fi/

Visa mera
Kaksplus lehden verkkoversiosta löytyy keskustelua ja tietoa odottajille ja pienten lasten vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://kaksplus.fi

Visa mera
Itä-Suomen yliopiston Kasvututkimus-ryhmä on laatinut suomalaisten lasten uudet kasvukäyrät. Sivuilla on tietoa lasten kasvusta ja kasvun seurannasta niin terveydenhuollon henkilökunnalle kuin lasten vanhemmillekin.
Webbplatsens språk: 
https://www.psshp.fi/kasvukäyrät

Visa mera
Kasvuseula.fi on väline, johon voi tallentaa lapsen pituus- ja painotiedot ja jolla voi seurata kasvua sekä tarkkailla kasvuennusteita.
Webbplatsens språk: 
https://www.kasvuseula.fi

Visa mera
Kodin kestot ry:n sivustossa kerrotaan kestovaipoista, naisten kestotuotteista ja annetaan tukea ja ohjeita kestovaippojen käyttöön muun muassa päiväkodissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kodinkestot.fi/

Visa mera
Tietoja Kätkyt- ja lapsikuolemaperheiden yhdistyksen toiminnasta Suomessa sekä informaatiota kätkytkuolemasta ja siitä mistä perheet saavat tarvitessaan apua.
Webbplatsens språk: 
https://kapy.fi/

Visa mera
MLL:n kokonaisuus kertoo lapsen unen tarpeesta ja riittävästä levosta eri ikäkausina sekä antaa ohjeita hyvän rytmin saavuttamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.mll.fi/vanhemmille/tietoa-lapsiperheen-elamasta/lapsen-uni/

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla on tietoa siitä, miten lapsen uni muuttuu kasvun ja kehityksen myötä. Sivuilla on materiaaleja, joiden avulla voi arvioida lapsen unen laatua ja tukea lapsen nukkumista eri ikävaiheissa.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/aiheet/lapset-nuoret-ja-perheet/hyvinvointi-ja-terveys/lapsen-uni

Visa mera
Verkkopalvelu kokoaa yhteen THL:n lapsiin, nuoriin ja perheisiin liittyvää tutkimus- ja kehittämistietoa. Palvelun tavoitteena on auttaa henkilöstöä ja kuntia parantamaan lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Tarjolla on käytännön malleja, menetelmiä, tutkimustuloksia, tilastoja ja lakitietoa.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet

Visa mera
Martat vinkkaavat, miten arki saadaan sujumaan. Martat neuvovat ravitsemuksessa, ruokavaliossa, ruoanlaitossa, taloudellisuudessa, vauvanpyykin pesussa, siivouksessa, tahrojen poistossa ja tuholaisten torjumisessa. Sivulta löytyy myös kätevä viikkokalenteri, joka auttaa arjen sujuvuuden suunnittelussa.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/lapsiperheet/

Visa mera
Lasten astma -kokonaisuudessa kerrotaan lasten astmasta, sen oireista, niitä pahentavista tekijöistä, tutkimuksista, hoidosta, astmasta päiväkotilapsen arjessa, liikuntaharrastuksessa, matkoilla sekä sopetumisvalmennuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.allergia.fi/astma/apua-ja-ohjeita-astmaan/lasten-astma/

Visa mera
Opinnäytetyössä kuvataan yleisimmät tarttuvat lastentaudit ja niiden esiintyminen päiväkotiympäristössä. Oppaassa kerrotaan tautien tarttumisen mekanismeista, niiden hoidosta sekä päiväkotihoidosta sairastamisen aikana. Siinä annetaan myös hygieniaohjeita päiväkotiin tartuntojen minimoimiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/110335/Koivisto_Rantala.pdf?

Visa mera
Lastenneurologian hoitajien sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä lasten neurologisen hoitotyön kehittämisestä ja tutkimisesta. Sivulta löytyy Lasten asialla -lehti ja tietopankki, johon on koottu materiaalia lasten hoitotyöstä, yhdistysten ja säätiöiden yhteystietoja, linkkejä kuntoutuksesta, vammaisuudesta, diagnoosiryhmistä, perheiden tukemisesta, koulunkäynnistä, lasten oikeuksista sekä hyvinvoinnista. Linkkejä löytyy myös Lanen jäsenten julkaisuihin, lehtiin, keskustelupalstoihin ja blogeihin.
Webbplatsens språk: 
https://lastenneurologianhoitajat.yhdistysavain.fi/

Visa mera
Lastentalo.fi on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lapset voivat tutustua sairaalaklovnien seikkailuihin sekä kurkistaa, keitä sairaalassa on töissä. Perheille ja kasvattajille on osio, jossa kerrotaan, miten leikin avulla voi valmistella lasta sairaalahoitoon ja millaisia tukimuotoja perheille on tarjolla. Lastentalo on osa Suomen yliopistosairaaloiden Terveyskylää.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskyla.fi/lastentalo

Visa mera
Neuvokas perhe on Sydänliiton tuottama palvelu, joka tukee perheiden hyvinvointia. Sivuilla on tietoa liikuntaan, syömiseen ja perhearkeen liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://neuvokasperhe.fi/

Visa mera
Tietoa Sairaalaklovnit ry -yhdistyksen toiminnasta ja sairaalaklovnien koulutuksesta. Organisoidun sairaalaklovnitoiminnan idean Suomeen ja sen lastensairaaloihin toi Lilli Sukula-Lindblom v. 2000.
Webbplatsens språk: 
https://sairaalaklovnit.fi/

Visa mera
Suomen lastenlääkäriyhdistyksen sivuilla on tietoa yhdistyksen historiasta, toiminnasta, pediatrian koulutuksesta ja tapahtumista. Lisäksi sivuilla on mm. lastenlääkäripäivien luentoja, lehtiluettelo sekä linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.lastenlaakariyhdistys.fi/

Visa mera
Tyttöjen talon verkkosivustossa on tietoa talon toiminnasta, tyttöjen ja naisten elämän muutoksista sekä tuesta niitä kohdatessa.
Webbplatsens språk: 
https://tyttojentalo.fi/

Visa mera
Vanheimpainoppaassa mielenterveysseura kertoo, miten lasta voi tukea koulun aloittamisessa ja koulutyöskentelyssä. Siinä kerrotaan vanhempien vastuusta, yhteistyöstä koulun kanssa, lapsen elämän tilanteista koulussa sekä annetaan ohjeita ongelmatilanteiden hoitoon.
Webbplatsens språk: 
https://docplayer.fi/18302976-Vanhempainopas-miten-tuen-lastani-koulutiella-suomen-mielenterveysseur...

Visa mera
Sivusto esittelee yleisimmät lastenlääkärin vastaanotolla esille tulevat ongelmat: sairaudet, vaivat, allergiat ja tapaturmat. Kustakin kerrotaan oireet, annetaan hoito-ohjeita sekä neuvotaan, koska on aiheellista kääntyä lääkärin puoleen.
Webbplatsens språk: 
http://www.lastenlaakari.com

Visa mera
Lääkevalmistajan sivusto vuoteenkastelusta kärsiville ja heidän vanhemmilleen. Sivuilla kerrotaan yökastelun oireista, syistä ja hoidosta. Linkkejä kansainvälisille sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://yokastelu.fi/

Visa mera
Tietoa korvatulehduksesta ja hoito-ohjeita siihen.
Webbplatsens språk: 
https://www.kaypahoito.fi/hoi31050

Visa mera