22 osumaa haulle. Näytetään 1 - 22 tulosta.
Japanilaisista miekoista kertova sivusto. Miekkojen esittelyä, historiaa, käsittelyä ja miekkaseppiä laajalla sivustolla. Sivuilla on myös sanastoja ja apuvälineitä käännöstyöhön. Linkkejä muille eri kulttuurien miekoista kertoville sivuille, alan yrityksiin ja yhdistyksiin.
Sivuston kieli: 
http://www.japaneseswordindex.com/nihonto.htm

Näytä enemmän
Näyttely kertoo Suomesta ja suomalaisuudesta esittelemällä yhden esineen kultakin itsenäisyyden vuodelta. Joukossa ovat mm. pettuleipä, Aino Aalto -lasi, Jopo ja Koijärven kettinki. Esineistä kerrotaan kolmellatoista eri kielellä.
https://www.100objects.fi/suomi

Näytä enemmän
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Sivuston kieli: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Näytä enemmän
Opetuskäyttöön tarkoitettu verkkopalvelu sisältää mm. Euroopan historiaa käsitteleviä aineistoja, teemoittain järjestettyjä kokonaisuuksia, henkilöesittelyjä ja oppimistehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://historiana.eu/

Näytä enemmän
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Sivuston kieli: 
https://gallica.bnf.fr/

Näytä enemmän
Ranskan kansalliskirjaston verkkonäyttelyt tuovat kotiin näyttelyitä laajasti kulttuurin eri aloilta. Englannin kielisessä palvelussa on eri näyttelyitä kuin ranskan kielisessä.
Sivuston kieli: 
http://expositions.bnf.fr/index_eng.php

Näytä enemmän
Alankomaiden kuninkaallisen kirjaston muistitietokanta sisältää kuvia museoesineistä, maalaustaiteesta, piirroksista, kartoista sekä muusta aineistosta. Täällä voi ihailla hollantilaisten mestareiden maalauksia.
Sivuston kieli: 
https://geheugen.delpher.nl/en

Näytä enemmän
Täällä voi uppoutua historiaan British Museumin kokoelmiin kuuluvien esineiden avulla. Eri kulttuureista peräisin olevat kohteet on sijoitettu aikajanalle maanosittain ja teemoittain. Tekstien ja kuvien lisäksi tarjolla on äänitiedostot, joilla museon intendentit kertovat esineistä.
Sivuston kieli: 
https://britishmuseum.withgoogle.com/

Näytä enemmän
Palveluun on koottu historian oppimateriaaleja ja aineistoja eri aiheista, ajanjaksoista, maista ja alueista. Sivustolla on yksittäisiä lähteitä, opetusoppaita, menetelmiä sekä arvioita verkkopalveluista.
Sivuston kieli: 
https://worldhistorycommons.org/

Näytä enemmän
New Delhissä sijaitsevan museon kokoelmissa on käymäläesineistöä useista maista eri aikakausilta; osa näistä on esillä verkkonäyttelyssä. Sivuilta löytyy myös Bindeswar Pathakin artikkeli käymälöiden historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.sulabhtoiletmuseum.org/

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Sivuston kieli: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Kattava esitys Iso-Britannian viktoriaanisesta aikakaudesta. Tietoa on poliittisesta ja sosiaalisesta historiasta, kulttuurin, taiteen, tieteen ja kirjallisuuden historiasta sekä tutkimusta ajan uskonnosta, filosofiasta ja teknologiasta. Sivulta löytyy bibliografioita.
Sivuston kieli: 
https://victorianweb.org/

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy Giovanni Boccaccion Decameronen kokotekstiversio italiaksi ja englanniksi, tutkimusta keskiajan kirjallisuuskäsityksistä sekä Decameronen sisällöstä ja henkilöhahmoista. Lisäksi on tietoa Boccaccion elämästä, 1300-luvun ruttoepidemiasta, kulttuurielämästä, yhteiskunnasta, historiasta ja uskonnosta, karttoja sekä viitteitä Boccaccio-kirjallisuudesta.
Sivuston kieli: 
https://www.brown.edu/Departments/Italian_Studies/dweb/

Näytä enemmän
Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Museo tallentaa ja tutkii majoittumisen ja ruokailun historiaa ja nykypäivää. Museo hoitaa myös Alkon myymälämuseon kokoelmaa. Museon sivuilla kerrotaan mm. museon toiminnasta ja palveluista. Lisäksi sivuilla voi tutustua ruokalistoihin 1800-luvulta alkaen.
Sivuston kieli: 
https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/

Näytä enemmän
Virtual Collection of Asian Masterpieces esittelee aasialaisten ja eurooppalaisten museoiden aasialaisia esineitä ja kokoelmia. Hakuja voi tehdä museon, esineen tai teoksen, alueen ja aikakauden mukaan.
Sivuston kieli: 
http://masterpieces.asemus.museum

Näytä enemmän
Pukujen ja muodin kulttuurihistoriaa, yli 1000 aiheeseen liittyvää linkkiä. Hienosti järjestetty upea sivusto, joka kasvaa koko ajan. Etnisiä pukuja, historiaa, teatteripukuja, fetisismiä, erotiikkaa, univormuja. Meikit, tekstiilitaide, museot, elokuvat jne. Monipuoliset hakulinkit, keskusteluryhmä, kirjakauppoja, vuosikertavaatekauppoja...
Sivuston kieli: 
https://costumes.org/

Näytä enemmän
Venäläinen mosaiikki sisältää yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksen ja Aleksanteri-instituutin toimijoiden artikkeleita venäläisestä kulttuurista ja kulttuurihistoriasta.
Sivuston kieli: 
https://www.mv.helsinki.fi/home/tphuttun/mosaiikki

Näytä enemmän
Kestikartano oli Kalevalaiset Naiset ry:n Helsinkiin perustama ravintola, joka toimi Keskuskadulla vuosina 1946‒1967. Täällä voi tutustua ravintolan tarjoiluun, tapahtumiin, tiloihin, esineisiin ja kalusteisiin. Ravintolan sisustuksen oli suunnitellut arkkitehti Aarne Ervi, huonekalut Maija Taimi ja valaisimet Paavo Tynell.
Sivuston kieli: 
https://www.kalevalaistennaistenliitto.fi/kestikartano/

Näytä enemmän
Italian kulttuuri-insituutioiden yhteinen luettelo avaa käynnin kulttuuriaarteille, valokuville, piirrostaiteeseen, käsikirjoituksiin, maalaustaiteeseen sekä tietoihin näyttelyistä ynnä muista kulttuuritapahtumista maassa.
Sivuston kieli: 
https://www.culturaitalia.it/

Näytä enemmän
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www.perseus.tufts.edu

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Keravan museopalveluiden kokoelmien valokuviin, esineisiin, taideteoksiin ja arkistoaineistoihin. Kokoelmanostoina on kuvia muun muassa Sariolan tivolista, Ornon valaisintehtaan tuotannosta sekä keravalaisten arjesta eri vuosikymmenillä. Taiderastit-karttasivustolle on koottu Keravan julkiset taideteokset.
Sivuston kieli: 
https://sinkka.finna.fi/

Näytä enemmän