55 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivuilla tietoa pikakirjoituksesta ja sen opetuksesta. Myös luettelot asiaa käsittelevistä linkeistä ja kirjallisuudesta.
Sivuston kieli: 
http://www.pikakirjoitus.fi

Näytä enemmän
Aloittelijoille ja alkeet osaaville soveltuva työkalu kanji-merkkien lukemisen ja kirjoittamisen opiskeluun. Vaatii QuickTimen. Ohjeiden lukeminen on enemmän kuin tarpeen.
Sivuston kieli: 
https://kanjialive.com/

Näytä enemmän
Henkilökohtaisen historian tallentamiseen kannustavan yhdistyksen ja sen julkaiseman Elämäntarina-lehden esittely. Tietoa elämäntarinoiden arvostelupalvelusta ja muusta toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://elamantarinayhdistys.wordpress.com/

Näytä enemmän
Kurssin tavoitteena on yleis- ja kirjakielen normien sekä tieteellisen kirjoittamisen periaatteiden tunteminen sekä kyky eritellä ja tuottaa asiatekstejä. Opintojaksossa käsiteltäviä aiheita ovat puheen ja kirjoituksen erot, kirjoittaminen prosessina, tekstityypit ja asiatekstien rakenteet, kielenhuollon periaatteet ja käytäntö sekä ohjeet tutkielman kirjoittamiseen.
Sivuston kieli: 
https://sites.google.com/site/kirjallinenviestintae/

Näytä enemmän
Miten ja milloin kirjoitustaito yleistyi Suomessa? Minne ja mistä aiheista ihmiset kirjoittivat? Täällä voi tutustua itseoppineiden kansanihmisten teksteihin vuosilta 1664–1918. Sivusto sopii kaikille Suomen kirjallisen kulttuurin vaiheista ja kansanelämästä kiinnostuneille. Koulujen käyttöön löytyy oppimistehtäviä moniin eri tarkoituksiin.
Sivuston kieli: 
https://kynallakyntajat.finlit.fi/

Näytä enemmän
Andreas McKeough on tutkinut, miten aikalaiset kokivat vuoden 1918 sodan, miten he kirjoittivat siitä ja miten sodasta kirjoittaminen on toiminut henkilökohtaisten kokemusten käsittelemisen välineenä.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/174000

Näytä enemmän
Orivedellä sijaitsevan Kirjoittajalukion sivulla kerrotaan lukion opetuksesta sekä opiskelijaksi hakeutumisesta. Sivulle on koottu myös ajankohtaiset kirjoituskilpailut.
Sivuston kieli: 
http://www.kirjoittajalukio.fi/

Näytä enemmän
Sanataideyhdistyksen sivulla on sanataiteen työpajoja, harrastusryhmiä ja koulutuksia. Ideioita sanataidekasvatukseen sekä materiaaleja eri toimijoille kulttuurikasvatukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.yostaja.fi/

Näytä enemmän
Antti Hintsan viisiosainen nettiopas sarjakuvan tekemisen perusteista. Opas on suunnattu etupäässä lapsille ja nuorille.
Sivuston kieli: 
https://sarjakuvablogit.com/sarjakuvan-abc2/

Näytä enemmän
Ahlmanin kirjoittajakoulutuksen esittely sekä ohjeet hakuun.
Sivuston kieli: 
https://ahlman.fi/koulutushaku/kirjoittajalinja/

Näytä enemmän
Lähinnä julkishallinnon kirjoittajien avuksi tarkoitettu opas tarjoaa käytännön neuvoja selkeiden ja ymmärrettävien virkatekstien kirjoittamiseen. Opas on suunnattu etenkin asiantuntijakirjoittajille, jotka eivät ole viestinnän ammattilaisia.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-822-9

Näytä enemmän
Anna Tuluston ja Kaisa Pulakan toimittamassa radiosarjassa kirjailijat kertovat kirjojensa taustoista. Saamme kuulla havainnoista ja tapahtumista, jotka vaikuttivat siihen, minkälaisia kirjoista tuli.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-4543258

Näytä enemmän
Käsikirja lukupiireihin sisältää monenlaisia tapoja edistää lukutaitoa, kielitaitoa, kirjoittamistaitoja sekä esitystaitoja lukupiireillä, luovilla harjoituksilla. Mukana on myös pelejä.
Sivuston kieli: 
https://lukemo.fi/lukemo/wp-content/uploads/2019/08/Lukuklaani_K%C3%A4sikirja_Lukupiireihin.pdf

Näytä enemmän
Sanat haltuun -työpajoissa harjaannutaan kirjoittamaan ja luomaan tekstiä raplyriikan avulla. Työpajojen tarkoitus ja materiaalit löytyvät sivulta.
Sivuston kieli: 
https://sanathaltuun.fi/

Näytä enemmän
Jukka Parkkisen tekstejä kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä. Kirjailija kertoo, miten syntyy hyvä tarina, henkilöhahmo, juoni, mistä aloittaa, mistä nimi. Kirjallisuusesitelmän tekijän kannattaa tutkia osaa Miten hyvä tarina rakentuu? Sen analyysin pohjalta voi myös kuvata tarinan rakennetta.
Sivuston kieli: 
https://www.parkkinen.org/kirjoituksesta.html

Näytä enemmän
Mun tarina -hankkeessa kokeiltiin lavarunoustyöpajoja osana lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opetusta. Loppuraportissa kerrotaan nuorten kokemuksista ja siitä, miten työpajat vaikuttivat lukiolaisten käsityksiin kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta. Lisäksi esitellään työpajojen toteutusta sekä pohditaan mm. luovuuden ja itseilmaisun merkitystä lukiokoulutuksessa sekä kirjoittamisen opetusmenetelmiä.
Sivuston kieli: 
https://lukukeskus.fi/mun-tarina-loppuraportti/

Näytä enemmän
Polarbibblo.se tarjoaa lapsille ja nuorille tietoa kirjoista ja kirjailijoista, katselemista ja kuuntelemista, kirjoitustehtäviä sekä piirrosalustan.
Sivuston kieli: 
https://www.polarbibblo.se/

Näytä enemmän
Oppimateriaali sisältää tehtäviä kielitietoiseen oppimiseen ja monikielellisten taitojen kehittämiseen. Kielen pariin innostetaan mm. leikkien ja vuorovaikutusharjoitusten avulla. Osa aineistosta soveltuu käytettäväksi kaikkien oppiaineiden tunneilla.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/minasta-ja-kielesta-kiinni/yhteystiedot/kielesta-koppi/

Näytä enemmän
Uutismedialiiton tuottamia oppimateriaaleja eri ikäryhmien opetukseen. Materiaaleja on verkkojulkaisemisesta, julkaisemisen etiketistä, toimittajan työstä sekä vaikuttamisesta.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/#/

Näytä enemmän
Juttutyypit-oppimateriaalista löytyy aakkosellinen lista erityyppisistä lehtijutuista (esim. analyysi, arvostelu, haastattelu, henkilökuva) sekä syventäviä näkökulmia journalismin piirteisiin, huumoriin ja visuaalisuuteen sekä sosiaalisen median vaikutukseen journalismissa.
Sivuston kieli: 
https://juttutyypit.fi/

Näytä enemmän
Keskiaikaisen paleografian klassikkoteos lyhennyksistä englanniksi käännettynä. Käsikirjoituksissa käytettiin tilan ja materiaalin säästämiseksi runsaasti lyhennyksiä vastaamaan esimerkiksi tiettyjä kirjainyhdistelmiä, sijapäätteitä ja vastaavia. Lyhennysten merkintä ja merkitys löytyvät tästä teoksesta.
Sivuston kieli: 
https://kuscholarworks.ku.edu/bitstream/handle/1808/1821/47cappelli.pdf

Näytä enemmän
Käsikirja esittelee keskiaikaisen kirjoituksen ja sen eri tyylien historiaa kuvin ja esimerkein havainnollistettuna.
Sivuston kieli: 
https://spotlight.vatlib.it/latin-paleography

Näytä enemmän
LanttuLit-sivustolla joukko lasten- ja nuortenkirjailijoita ja kuvittajia esittelee teoksiaan, kertoo työstään ja vastaa lasten ja nuorten usein kouluvierailuilla esittämiin kysymyksiin. Sivuilta löytyy tietoa kirjailija- ja kirjaesitelmiin sekä linkkejä lasten ja nuortenkirjallisuuteen liittyviin sisältöihin.
Sivuston kieli: 
https://lanttulit.blogspot.com/

Näytä enemmän
Juttusarjassa kirjailijat kertovat tiestään kirjailijaksi, työskentelytavoistaan, kielen ja kirjoittamisen merkityksestä sekä heille tärkeistä teoksista.
Sivuston kieli: 
https://kirjailijaliitto.fi/artikkelit/ammattina-kirjailija/

Näytä enemmän
Ammatti: kirjailija -sarjassa on henkilökuvat 32 suomalaisesta nykykirjailijasta. Sarjassa esiintyvät seuraavat kirjailijat: Bo Carpelan, Paavo Haavikko, Maikki Harjanne, Pentti Holappa, Kari Hotakainen, Veikko Huovinen, Eeva Joenpelto, Matti Yrjänä Joensuu, Elina Karjalainen, Daniel Katz, Leena Krohn, Kirsi Kunnas, Mauri Kunnas, Sirpa Kähkönen, Leena Lander, Veijo Meri, Aila Meriluoto, Hannu Mäkelä, Reijo Mäki, Kai Nieminen, Lassi Nummi, Outi Nyytäjä, Aulikki Oksanen, Arto Paasilinna, Hannu Raittila, Pirkko Saisio, Hannu Salama, Jari Tervo, Ilpo Tiihonen, Märta Tikkanen, Antti Tuuri, Kjell Westö.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/1-4256303

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Nuolenpäistä aakkosiin -sivusto esittelee kirjoituksen historiaa kuvin, kuvauksin ja havainnollisten sukupuiden avulla. Sivusto on vuodelta 2003, mutta edelleen selkeä ja käyttökelpoinen.
Sivuston kieli: 
https://extra.kansalliskirjasto.fi/verkkonayttelyt/kirjaimistot/index.html

Näytä enemmän
Suomen sanataideopetuksen seuran sivuilla on sanataiteen kuvauksen ja seuran yhteystietojen lisäksi tapahtumia, mietteitä ja merkintöjä ja lähteitä. Ihmisiä ja opetusta osasta voi etsiä henkilöitä, jotka antavat sanataiteeseen liittyvää opetusta ja harjoituspankkiin on koottu sanataiteen harjoitusmateriaalia vapaaseen käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://sanataide.fi/

Näytä enemmän
Yle Areenassa voi kuunnella Miia Gustafssonin toimittaman sarjan, jossa viisi kirjailijaa kertoo, mikä saa heidät kirjoittamaan. Mukana ovat Rosa Liksom, Max Seeck, Hanna Brotherus, Anni Kytömäki ja Jari Järvelä.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-51014838

Näytä enemmän
Kirjassa paneudutaan julkisten hyvinvointialojen kielenkäyttöön. Tarkasteltavana on tekstejä ja tekstitöitä lasten päivähoidon, lastensuojelun, toimeentulotuen, kotihoidon ja terveydenhuollon alalta. Kirja on suunnattu mm. yhteiskuntatieteilijöille, kielentutkijoille sekä sosiaali- ja hoitoalojen kehittäjille.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk50/Elaman_ja_kuoleman_tekstit.pdf

Näytä enemmän

Sivut