55 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut kuvia koululaisten ja opettajien käyttöön. Kokoelma sisältää noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta. Kuvat on jaoteltu teemoittain: teknologia, liikkuminen, vallankäyttö, asuminen, koululaiset, muoti ja muotoilu, taide ja taitelijat, monikulttuurisuus sekä ruoka. Kuvien käyttöehdoista kerrotaan sivuilla.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/museovirastonkuvakokoelmat/albums

Näytä enemmän
Tietokanta esittelee Suomen kulttuurihistoriallisesti merkittävät alukset: museolaivat, Museoviraston perinnealusrekisteriin hyväksytyt perinnelaivat sekä muut alukset, jotka täyttävät perinne- tai museoalukselle asetetut kriteerit.
Sivuston kieli: 
http://www.laiva.fi/

Näytä enemmän
Metsähallituksen hankkeessa kartoitettiin ihmisen metsiin jättämiä jälkiä varhaisemmalta kivikaudelta 1960-luvulle saakka. Julkaisu esittelee projektin toteutuksen ja tulokset. Mukana on nostoja inventoiduista kohteista, vanhoista kulkuväylistä Lapin sodan aikaisiin rakennelmiin.
Sivuston kieli: 
http://julkaisut.metsa.fi/julkaisut/show/2004

Näytä enemmän
Opas kertoo, mitä arkeologinen kulttuuriperintö tarkoittaa Suomessa ja millaisista kohteista se koostuu. Aihealueina ovat asuminen ja oleskelu, hautaaminen, elinkeinot, teollisuus, liikenne- ja tiedonkulku, uskonnon harjoittaminen, puolustus ja sodankäynti, taide ja muistomerkit sekä muut. Oppaassa ohjeistetaan myös muinaisjäännösten suojelua. Wikimuotoinen sivusto on toteutettu Museoviraston ja arkeologikunnan yhteistyönä.
Sivuston kieli: 
http://akp.nba.fi/start

Näytä enemmän
Sivusto kertoo monipuolisesti Museoviraston ja sitä edeltäneen Muinaistieteellisen toimikunnan toiminnasta ja saavutuksista sadan vuoden ajalta.
Sivuston kieli: 
http://www.sadanvuodensatoa.fi/

Näytä enemmän
Tuija Lind on Suomenlinnan linnoituslaitteiden restaurointiin, eurooppalaiseen rauniotutkimukseen ja rakennussuojeluun perehtynyt arkkitehti. Hänen tutkimuksensa käsittelee suojeltuja, kivirakenteisia raunioita sekä niiden restaurointia. Tarkastelun kohteena on raunioihin liittyvien arvojen vaaliminen ja raunioalueiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Esimerkkeinä mm. Raaseporin linna, Pont du Gard ja Pompeji.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7554-9

Näytä enemmän
Museoliiton maksuttomalla verkkokurssilla opitaan kulttuuriperintöaineiston luovaa käyttöä. Kurssilla tutustutaan museoiden perustehtäviin, suomalaiseen museokenttään ja museoissa tehtävään työhön. Erityisesti pelialalle suunnattu kurssi antaa valmiuksia ja ideoita museoiden kanssa työskentelyyn.
Sivuston kieli: 
https://www.mmg.fi/museoliitto/course/view.php?id=54

Näytä enemmän
Vuosikirjat sisältävät artikkeleita kotiseututyön alueelta. Kirjoittajat ovat kulttuuriperinnön asiantuntijoita, kotiseututoimijoita ja perinteentutkijoita.
Sivuston kieli: 
https://kotiseutuliitto.fi/toiminta/julkaisut/kotiseutu-vuosikirja/

Näytä enemmän
Museoviraston sivustossa kerrotaan vedenalaisen kulttuuriperinnön suojelun periaatteet sekä kuvataan Suomen merialueilta löytyneitä tunnettuja hylkyjä.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kulttuuriymparisto/arkeologinen-kulttuuriperinto/vedenalainen-kulttuu...

Näytä enemmän
Karttaselvitys Pirkanmaan tiehistorian varhaisimmasta tai muuten muinaistieteellisesti merkittävimmästä kerrostumasta. Selvityksessä on huomioitu Pirkanmaan alueen 1800-lukua vanhemmat valtakunnallisesti ja maakunnallisesti tärkeät tiet eli maantiet, jotka ovat yhdistäneet läänin- tai maakunnan tason keskuksia toisiinsa sekä tiet, jotka ovat yhdistäneet pitäjien keskuksia toisiinsa ja ylemmän tason keskuksiin ja teihin.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/vapriikki/docs/tieselvitys_raportti

Näytä enemmän
Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö on perustettu vuonna 1986 vaalimaan suomalaista kulttuuriperintöä. Sivuilla on tietoa säätiöstä, sen piirissä toimivasta tukiyhdistyksestä ja kohteista, joita ovat Elias Lönnrotin Lammi, Retulansaaren Ylikartano ja Brinkhallin kartano sekä Haukkavuori Ruokolahdella.
Sivuston kieli: 
https://www.brinkhall.fi/saatio

Näytä enemmän
Ranskan kulttuuriaarteet selattavissa avoimesti. Kulttuuriministeriön tuottamassa palvelussa voi tutkia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, taideteoksia, valokuvia henkilöistä ja paikoista sekä museoiden esineitä.
Sivuston kieli: 
https://www.pop.culture.gouv.fr/

Näytä enemmän
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Sivuston kieli: 
https://gallica.bnf.fr/

Näytä enemmän
Sivustolla esitellään aineetonta kulttuuriperintöä Suomesta. Perinteet liittyvät esimerkiksi juhliin, ruokaan, käsitöihin, peleihin, luontoon ja esittäviin taiteisiin. Sisällöt ovat eri yhteisöjen tuottamia.
Sivuston kieli: 
https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, Unescon yleissopimuksesta ja alan järjestöistä. Sivuilla on julkaisuja sekä eri maiden elävän perinnön luetteloita.
Sivuston kieli: 
https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa elävästä aineettomasta kulttuuriperinnöstä sekä museoviraston koostama oppimateriaalipaketti peruskouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://opi.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Näytä enemmän
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomen merialueita koskevaan suunnitelmaan. Tavoitteena on parantaa merellisten elinkeinojen harjoittamista ja meriympäristön tilaa sekä sovittaa yhteen eri toimialojen tarpeita mm. luonto- ja kulttuuriarvoihin, energiantuotantoon, kalastukseen ja matkailuun liittyen.
Sivuston kieli: 
https://meriskenaariot.info/merialuesuunnitelma/

Näytä enemmän
Metsähallituksen sivulla esitellään kulttuuriperinnön, perinneympäristöjen ja luonnonsuojelua, ympäristönhoitoa, kestävän luontomatkailun periaatteita ja esimerkkejä luonnonsuojelualueilla, erämaa-alueilla ja suojeluohjelmakohteilla.
Sivuston kieli: 
https://www.metsa.fi/luonto-ja-kulttuuriperinto/

Näytä enemmän
Kulttuuriperintökasvatuksen seura vahvistaa lasten ja nuorten kulttuurista osaamista ja tukee kasvatus-, opetus- ja nuorisoalan ammattilaisten työtä kulttuuriperintökasvattajina. Sivuilla on seuran julkaisuja sekä tietoa toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://www.kulttuuriperintokasvatus.fi/

Näytä enemmän
Jukka O. Miettinen esittelee kirjassaan kahdentoista Aasian maan teatteri- ja tanssiperinnettä.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/asia/

Näytä enemmän
Museovirasto on koonnut kulttuuriperinnön vaalimiseen ja hoitamiseen liittyvät kokonaisuudet sivuilleen. Niiltä löytyvät opastukset arkeologisen kulttuuriperinnön, kulttuurimaisema sekä rakennetun kulttuuriympäristön osalta. Sivuilta löytyvät myös Suomen linnat ja linnoitukset ja Salpalinja.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kulttuuriymparisto

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Keski-Suomen kulttuuriperintöön. Kokoelmassa on esineitä, taidetta, valokuvia ja arkistoaineistoa. Palvelussa esitellään muun muassa kaupunkihistorian muutosta Jyväskylässä ja Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineistoja.
Sivuston kieli: 
https://keskisuomenmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Kirjassa kerrotaan arkistoista, niiden sisällöstä ja tehtävästä sekä siitä, miten arkistoissa, niiden muodostuksessa ja arkistoaineistoissa näkyy meidän kulttuuriperintömme.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.268/

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema teos Euroopan suurimmasta järvestä, sen muuttuvista rannoista ja yhteisöistä. Maria Lähteenmäen toimittamassa kirjassa käsitellään muun muassa Laatokan alueen teollistumista ja ympäristönmuutoksia, sota-ajan tuhoja sekä saaristoelämää.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1469/

Näytä enemmän
Katja Huovinen vertailee tutkimuksessaan kaupunkisuojelun käytäntöä, toteutumista ja tuloksia kolmessa eurooppalaisessa UNESCOn maailmanperintöluetteloon liitetyssä kaupunkikeskustassa. Kohteet ovat Materan luolakaupunginosa Italiassa, Vanha Rauma Suomessa sekä Visbyn hansakaupunki Ruotsissa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7256-2

Näytä enemmän
Kalevalasta on tehty runomuotoisia käännöksiä, proosakäännöksiä, lyhennelmiä ja mukaelmia. Teosta on käännetty yli 60 kielelle. Verkkopalvelu sisältää 100 artikkelia Kalevalan kääntäjistä ja käännöksistä. Mukana on 27 käännöskieltä.
Sivuston kieli: 
https://kalevalamaailmalla.kalevalaseura.fi/

Näytä enemmän
Digime.fi kokoaa yhteen tiedot toisiinsa liittyvistä digitaalisen kulttuuriperinnön palveluista, asiakokonaisuuksista ja hankkeista. Sivustolla on tietoa myös digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä ajankohtaisista asioista sekä arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteistyöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.digime.fi/

Näytä enemmän

Sivut