32 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Neuvostoliiton kielipolitiikkaa: Karjalan kirjakielen suunnittelu 1930-luvulla on lisensiaatintutkimus, joka tarkastelee varhaisen neuvostopolitiikan suhtautumista eri kirjakielien vakiinnuttamiseen Neuvostoliitossa, erityisesti karjalankieleen Karjalassa.
Sivuston kieli: 
https://www.researchgate.net/profile/Esa_Anttikoski/publication/323476605_Neuvostoliiton_kielipoliti...

Näytä enemmän
Kansantalouden saavutusten näyttely Moskovassa esittelee näyttelyn tiloja ja esineistöä. Aukioloajat sekä sijaintitiedot.
Sivuston kieli: 
http://vdnh.ru/en/

Näytä enemmän
Neuvostoliiton suuren kansainvälisen menestyksen saavuttaneen jääkiekkomaajoukkueen pelaajia, pistetilastoja ja suorituksia.
Sivuston kieli: 
http://www.chidlovski.com/personal/1954/index.htm

Näytä enemmän
Lenin-museon oppimateriaalissa käydään läpi vallankumoukseen johtaneet taustat, kuvataan Neuvostoliiton rakentumista ja rakennetta sekä kylmän sodan varustelua muun muassa asein, propagandan ja urheilun avulla.
Sivuston kieli: 
https://prezi.com/view/t5EcrhUMPCRxGw80AeVY/

Näytä enemmän
FT Reijo Rautajoen kirja inkeriläisten väestönsiirroista ja vaiheista kolmen maan pakolaisleireillä toisen maailmansodan aikana.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2020/04/j-30-isbn-978-952-7167-83-0-vaiettu-v...

Näytä enemmän
Ylen artikkelisarjassa ja radio-ohjelmassa kerrotaan Neuvosto-Karjalan rakentamisen alkuvuosikymmenistä, Petroskoin musiikkielämästä ja suomalaissoittajien kohtaloista Stalinin vainoissa 1930-luvun puolivälin jälkeen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/12/27/musiikki-kukoisti-ihanneyhteiskunnassa-vain-hetken-suomalai...

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Näytä enemmän
Sotavankeudessa Neuvostoliitossa kuolleiden suomalaisten matrikkeli.
Sivuston kieli: 
https://www.sotasampo.fi/fi/prisoners/

Näytä enemmän
Kuva-aineistoa sekä siihen liittyviä tekstejä ja dokumentteja entisestä Neuvostoliitosta. Materiaali on peräisin museoiden, arkistojen ja muiden laitosten kokoelmista. Helpoin tapa lähestyä aineistoa on galleria, jonka vaihtuvassa näyttelyssä esitellään arkiston parhaita paloja. Sivuilla on hakumahdollisuus, samoin joissakin tietokannoissa. Kokoelmista on myös luetteloita, joista osa on venäjäksi, osa englanniksi. Kuva-arkistoa täydennetään jatkuvasti.
Sivuston kieli: 
https://www.russianarchives.com/

Näytä enemmän
Venäjän vallankumouksen taustaa, tapahtumia ja seurauksia analysoiva radiosarja.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-4231629

Näytä enemmän
Unkarin kansannousun vuonna 1956 Filmisepon kuvaama lyhytelokuva matkaa itävaltalaisen filmiyhtiön Austria Wochenschaun uutiskuvaajan mukana Unkarissa noin viikko Neuvostoliiton intervention alkamisesta.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/1-3738547

Näytä enemmän
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Sivuston kieli: 
http://uf.rkna.ru/

Näytä enemmän
Aappo Kähönen käsittelee kirjassaan mm. Neuvostoliiton ja Suomen välisten suhteiden lähtökohtia ja muutosta sekä Neuvostoliiton ulkopoliittisia tavoitteita. Kirja pohjautuu aiemmin julkaisemattomaan venäläiseen arkistoaineistoon.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/ht.285/

Näytä enemmän
Tieteen Kuvalehti Historia -lehden teemasivustolla on artikkeleita, interaktiivinen kartta, jolle merkittyihin paikkoihin avautuu videonpätkiä ja kuvia sekä aikajana, joka sisältää myös tietoa tapahtumista.
Sivuston kieli: 
http://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota

Näytä enemmän
Saksalaisia, neuvostoliittolaisia, englantilaisia ja USA:laisia asiakirjoja, sopimuksia, kirjeitä, lausuntoja ja muita dokumentteja Suomen asemasta ja tilanteesta toisen maailmansodan alussa.
Sivuston kieli: 
https://histdoc.net/historia/suurvalta1939.html

Näytä enemmän
Päivi Sihvola kertoo sukulaistensa tarinan ja kuvaa samalla amerikansuomalaisten siirtolaisten elämää niin Amerikassa kuin Neuvosto-Karjalassakin. Kirja on vapaasti luettavissa Siirtolaisinstituutin sivuilta, linkki pdf:n löytyy sivulta alalaidasta.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-98-4

Näytä enemmän
Tampereella sijaitsevan Lenin-museon kuvaus ja sen toiminta. Leninin elämä ja erikoisesti hänen suhteensa Suomeen. Luettavissa myös joitakin Leninin kirjoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.lenin.fi/

Näytä enemmän
Karhumäen piirin Sandormohin hautausmaahan haudattujen, vuosina 1937-1938 teloitettujen suomalaisten ja karjalaisten nimiluettelo. Luetteloa on julkaistu Carelia-lehdessä numerosta 2/1998 alkaen. Nimiluettelon on kerännyt Memorial-seuran jäsen Juri Dmitrijev. Luettelossa on 766 karjalaisen ja 930 suomalaisen nimet.
Sivuston kieli: 
http://uhreja.onego.ru

Näytä enemmän
Valikoimassa on yleiskarttoja, entisten neuvostotasavaltojen karttoja, historiallisia karttoja ja teemakarttoja.
Sivuston kieli: 
https://maps.lib.utexas.edu/maps/commonwealth.html

Näytä enemmän
Venäläinen mosaiikki sisältää yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksen ja Aleksanteri-instituutin toimijoiden artikkeleita venäläisestä kulttuurista ja kulttuurihistoriasta.
Sivuston kieli: 
https://www.mv.helsinki.fi/home/tphuttun/mosaiikki

Näytä enemmän
Miten Neuvostoliittoa on muisteltu eri aikoina ja millaisena se on näyttäytynyt erilaisissa kulttuurin tuotteissa, kirjallisuudessa, museonäyttelyissä, taiteessa ja mediassa? Kirja käsittelee Neuvostoliittoon ja neuvostoyhteiskuntaan liittyviä muistoja, käsityksiä ja mielikuvia. Teoksen kirjoittajat ovat historian, kirjallisuuden, venäjän kielen ja kulttuurin sekä taiteen tutkijoita.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1480/

Näytä enemmän
Harvardin yliopiston tuottama verkkopalvelu kokoaa yhteen tiedonlähteitä Neuvostoliiton historian tutkimukseen. Suurin osa aineistoista on vapaasti saatavilla. Palvelun kautta löytyy myös yli 200 linkkiä entisen Neuvostoliiton alueen eri arkistoihin.
Sivuston kieli: 
https://dccollection.share.library.harvard.edu/

Näytä enemmän
Mikko Virta tarkastelee tutkimuksessaan Urho Kekkosen ja johtavien länsivaltojen, eli Britannian ja Yhdysvaltojen, suhteita toisen maailmansodan jälkeisen kahden vuosikymmenen aikana.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7062-0

Näytä enemmän
Anni Reuter on tutkinut karkotettujen inkerinsuomalaisten kokemuksia Neuvostoliiton sisäisistä pakkosiirroista, hajaannuksesta ja hiljaisesta vastarinnasta. Tutkimusaineistona on käytetty 170 karkotuspaikoissa ja Inkerissä kirjoitettua kirjettä vuosilta 1930–1938, muuta aikalaisaineistoa sekä myöhemmin tehtyjä muistitietohaastatteluja.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7092-7

Näytä enemmän
Teoksessa kuvataan suomalaisen siirtolaisuuden historiaa Venäjän alueelle ja Aasiaan 1700-luvulta lähtien.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:951–9266–84–4

Näytä enemmän
Poliittista julistetaidetta Neuvostoliitosta, Kuubasta ja Kiinasta. Kokoelmassa on 145 julistetta vuosilta 1919-1997. Julisteiden tekijöistä lyhyitä esittelyjä. Bibliografia.
Sivuston kieli: 
https://www.iisg.nl/exhibitions/chairman

Näytä enemmän
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tietopaketti Stalinin vainoista, niiden vaikutuksista jälkipolviin sekä suomalaisten Venäjän ja Neuvostoliiton siirtolaisuuden historiasta. Aineisto sisältää ajantasaisiin opetussuunnitelmiin perustuvia tehtäviä yläkoulujen ja lukioiden historiantunneille.
Sivuston kieli: 
https://stalininvainot.finlit.fi/?_gl=1*1568yvc*_ga*MTU3Mzc4MDk4MC4xNjc5NTYxMzY0*_ga_V8E86Z6QE9*MTY5...

Näytä enemmän

Sivut