21 osumaa haulle. Näytetään 1 - 21 tulosta.
Kauhajoen museo organisoi 1990-luvun lopulla vanhojen valokuvien keräyksen Kauhajoella. Hankkeen tuloksena saatiin vajaan 4000 valokuvan tietopankki digitaaliseen muotoon. Valokuvia on sekä arkielämästä että juhlatilaisuuksista, esim. kruunuhäistä.
Sivuston kieli: 
http://www.kauhajoenmuseo.fi/aarteet/

Näytä enemmän
Sivujen kuvat perustuvat Braun & Schneiderin n. 1861-1880 julkaisemaan teokseen History of Costume/Zur Geschichte der Kostüme. Teos kertoo muodin historiasta kuvin muinaisesta Egyptistä 1800-luvulle. Kuvia voi selata joko graafisen hakemiston tai teksihakemiston mukaan. Jokaisen thumbnail-kuvan voi suurentaa isommaksi tarvittaessa.
Sivuston kieli: 
http://www.siue.edu/COSTUMES/history.html

Näytä enemmän
Sivujen tekijä A. Bender on erityisen kiinnostunut 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun muodista, mutta sivuilla on esitelty myös aikaisempien vuosisatojen vaatetusta, usein maalausten avulla. 1800- ja 1900-luvun puvuista on myös kaavoja ja valmistusohjeita.
Sivuston kieli: 
http://www.marquise.de

Näytä enemmän
Pukuhistoriallisessa tutkielmassa yli 800 sivua ja 2500 kuvaa eri aikakausien pukeutumisesta antiikista nykyaikaan. Sivustolla myös hyvät linkit ja kirjallisuusvinkit alan kirjoihin.
http://www.costumegallery.com

Näytä enemmän
Sivut sisältävät tietoa barokin aikakauden miesten ja naisten pukeutumisesta, hiustyyleistä, kengistä, asusteista, kankaista ja materiaaleista. Sivuilla on myös kuvia Jan Vermeerin maalauksista, joista saa hyvän kuvan aikakauden kampauksista ja puvuista.
Sivuston kieli: 
http://www.kipar.org/archive/index.html

Näytä enemmän
Suomen vaatturiliitto tukee tulevia ammattilaisia ja vaihtaa ammatillista osaamista osaajien kesken. Liiton palveluiden lisäksi sivuilta löytyy pukeutumisetiketti, jos kerrotaan, miten pukeudutaan, jos kutsussa lukee tumma puku tai casual. Myös kuvalliset kravatin solmimisohjeet.
Sivuston kieli: 
https://www.vaatturiliitto.fi/

Näytä enemmän
Kotilieden sivuilta löytyy pukeutumiseen, tapakulttuuriin ja elämänkaaren eri juhliin liittyvää tietoa sekä opas juhlien järjestäjälle.
Sivuston kieli: 
https://kotiliesi.fi/juhlat/

Näytä enemmän
Täällä on vinkkejä, mitä tarpeettomille vaatteille voi tehdä ja miten välttyä turhilta hankinnoilta. Tietoa myös reilusta vaatetuotannosta ja globaalin vaateteollisuuden ongelmista.
Sivuston kieli: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/kodinhoito/garderobi/

Näytä enemmän
Oppaassa on tietoa siitä, miten kunniamerkkejä kannetaan tummassa puvussa, frakissa, smokissa sekä naisten vastaavissa asuissa. Asupiirroksista selviää, mihin ja miten kunniamerkki kiinnitetään. Oppaassa kerrotaan myös Suomen ritarikuntien historiasta.
Sivuston kieli: 
https://svr100.fi/julkaisut/kunniamerkkiopas_kolmas/

Näytä enemmän
Lottamuseon juhlavuoden lifestyle –blogissa tarjolla kauneutta, terveyttä, muotia, käsitöitä ja reseptiikkaa 1920-1940-luvuilta.
Sivuston kieli: 
https://www.nostalgisetnaiset.fi/

Näytä enemmän
Pukujen ja muodin kulttuurihistoriaa, yli 1000 aiheeseen liittyvää linkkiä. Hienosti järjestetty upea sivusto, joka kasvaa koko ajan. Etnisiä pukuja, historiaa, teatteripukuja, fetisismiä, erotiikkaa, univormuja. Meikit, tekstiilitaide, museot, elokuvat jne. Monipuoliset hakulinkit, keskusteluryhmä, kirjakauppoja, vuosikertavaatekauppoja...
Sivuston kieli: 
https://costumes.org/

Näytä enemmän
Vaatturitietokantaan kootaan tietoa suomalaisten 1900-1950-luvuilla vaikuttaneiden räätäleiden, vaatetusliikkeiden ja pukutehtaiden historiasta ja tuotteista.
Sivuston kieli: 
https://vaatturitietokanta.wordpress.com/

Näytä enemmän
Kolmen turkulaisen koulun yhteisesti tuottama havainnollinen aineisto keskiajan kuvakielestä ja käsityöperinteestä. Sivuilla on esimerkkejä keskiaikaisesta kuvastosta: ornamentit, kirjaimet, sinetit ja vaakunat. Nykyajan käsityötekniikoista esitellään huovutusta, kirjontaa ja applikointia. Sivuilla on kuvia työsuunnitelmista ja oppilastöistä sekä raportteja ja kokemuksia projektin toteutuksesta. Lisäksi tietoja käsityökasvatuksesta ja käsityön opetuksen suunnittelusta.
Sivuston kieli: 
https://static.punomo.fi/uploads/2016/05/juokseva-koira-kasityossa.pdf

Näytä enemmän
Ottobre lab'issa on ilmaisohjeista ja -kaavoja sekä kuvitettuja kaavoja lasten vaatteisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.ottobredesign.com/ottobre-lab/

Näytä enemmän
Sivulta löytyvät ohjeet useamman eri kravattisolmun solmimiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.tailorstore.fi/guide/kuinka/mik%C3%A4-solmu-solmioon

Näytä enemmän
Suomen saamelaiset käyttävät viittä erilaista saamenpukua sen mukaan mihin sukuun puvun kantaja kuuluu ja miltä alueelta hän on kotoisin. Finnassa voi tutustua Saamelaismuseo Siidan kokoelmissa oleviin eri alueiden pukuihin eri aikakausilta.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=free_online_boolean:%221%22&filter%5B%5D=~format_ex...

Näytä enemmän
Vastuullisen vaatetuksen opas tarjoaa vinkkejä siihen, miten vaatteista voi pitää mahdollisimman pitkään hyvää huolta ja miten tehdä kestäviä hankintoja. Lisäksi löytyy tietoa tekstiilien kierrätyksestä ja tekstiilijätteestä.
Sivuston kieli: 
https://oppaat.ekokumppanit.fi/tekstiiliopas/

Näytä enemmän
Ulkoministeriön protokollaosasto vastaa päivittäin tapatietoutta, etikettisäännöstöä ja virallista käyttäytymistä koskeviin kysymyksiin. Sivustoon on koottu tapatietoutta ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka koskevat puhuttelua, kutsukortteja, pukeutumista juhlatilaisuuksiin, vieraiden juhlapöytään sijoittamista, kunniamerkkejä ja liiputusta.
Sivuston kieli: 
https://um.fi/tapatietoa-virallisiin-tilaisuuksiin

Näytä enemmän
Riitta Pylkkäsen alun perin vuonna 1982 julkaistu kirja säätyläisnaisten pukeutumisesta 1700-luvulla.
Sivuston kieli: 
https://edition.fi/smy/catalog/book/814

Näytä enemmän
Musiikkia, muotia, kapinaa, harrastuksia ja nuoruuden voimaa. Keravan Kraffiti esittelee keravalaista nuorisokulttuuria 1970-, 80- ja 90-luvuilta.
Sivuston kieli: 
https://sinkka.finna.fi/keravankraffiti/

Näytä enemmän