67 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivulla on Real Audio- ja MIDI-tiedostoina kaikki tunnetut katkelmat antiikin Kreikan musiikista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Palvelussa on ilmaisia karttoja mm. Välimeren alueelta, Egyptistä, Iberian niemimaalta ja Rooman valtakunnasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
BBC:n historiasivusto on jaettu kuuteen jaksoon: esihistoria, anglosaksit, egyptiläiset, kreikkalaiset, roomalaiset ja viikingit. Sivut sisältävät laajoja artikkeleita, aikajanoja ja kiinnostavien henkilöiden esittelyjä. Virtuaaliretket, pelit ja animaatiot elävöittävät esitystä..
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Virtuaalinen kierros gallialaisessa Viennen kaupungissa, joka nykyisin sijaitsee Ranskassa. Kierroksella voi tutustua antiikin aikaisiin monumentteihin: temppeleihin, teattereihin, kilparataan, muureihin sekä muihin aikakauden rakennuksiin. Myös maalaustaiteesta, mosaiikeista, kuvanveistotaiteesta sekä muusta esineistöstä on kuvia. Sivustossa on perustietoa antiikin ajan Viennestä: seudusta, tärkeistä ihmisistä ja alueen kehityksestä. Viennen arkeologista tutkimusta valaistaan perusteellisesti. Matkailijoille löytyvät ajo-ohjeet kaupunkiin, museoiden sijaintitiedot ja aukioloajat sekä turisti-informaatioiden osoitteet.
Näytä enemmän
Sivut sisältävät tietoa antiikin Kreikan jumaluuksista ja myyteistä sekä näihin liittyvistä maantieteellisistä paikoista ja kansoista. Kuvituksena karttoja ja yli 500 kuvaa antiikin mytologiaan liittyvistä taideteoksista. Sanahakumahdollisuus sivujen sisällöstä.
Näytä enemmän
Johdanto antiikin Rooman elämään, arkkitehtuuriin, Forum Romanum'ille sekä historiaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lyhyt esittely Aristoteleen elämästä ja filosofiasta. Sivuilta löytyy myös kirjallisuusluettelo ja linkkilista Aristotelesta käsitteleviin verkkolähteisiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pennsylvanian yliopiston arkeologian ja antropologian museon muinaista Kreikkaa käsittelevillä sivuilla esitellään antiikin Kreikan historian eri periodit. Sivuilla kerrotaan talouselämästä, uskonnosta sekä jokapäiväisestä elämästä muinaisessa Kreikassa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lyhyt kuvaus Sokrateen elämästä ja filosofiasta. Sivuilta löytyy myös kirjallisuusluettelo ja linkkilista Sokratesta käsitteleviin verkkolähteisiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Rooman ja Bysantin hallitsijat Augustuksesta Constantinus IX Pelagosukseen. Sivut sisältävät halitsijaluettelon, elämäkertatietoja keisareista, tärkeiden hallitsijadynastioiden sukupuita, luetttelon merkittävistä taisteluista sekä karttoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Yleisesittely antiikin Kreikan filosofiasta, esi-sokraatikoista, Sokrateesta, Platonista ja Aristoteleesta. Sivuilta löytyy myös linkkejä muihin antiikin filosofian verkkolähteisiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lyhyt kuvaus Platonin elämästä ja filosofiasta. Sivuilta löytyvät myös kirjallisuusluettelo ja linkkilista Platonia käsitteleviin verkkolähteisiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Khelidon on yhteisöblogi, jossa voi lukea antiikin ja nykyisyyden ilmiöiden kohtaamisista, sanoista, kielistä ja merkityksistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
History Guide sisältää laajan määrän artikkeleita Euroopan historiasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkojulkaisu liittyy Teatterimuseossa syksyllä 2013 esillä olleeseen näyttelyyn. Artikkeleissa käsitellään mm. antiikin kreikkalaisten tragedioiden ihmiskuvaa sekä modernin ajan esityskäytäntöjä Euroopassa ja Suomessa. Julkaisussa on listattuna Suomessa esitetyt tragediat sekä tehdyt käännökset.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa -sarjan kävelykierros Roomassa, Italiassa esittelee antiikin Rooman aikaisia monumentteja ja ihmisiä, jotka niihin liittyvät. Kierros on kuunneltavissa äänitteenä. Oppaana toimii Suomen Rooman-instituutin tutkijalehtori Elina Pyy. Kierroksen aikana vieraillaan viidellä eri Augustuksen aikakauden monumentilla, joiden kautta Pyy kertoo keisarin elämässä vaikuttaneista naisista, hänen vaimostaan Liviasta, tyttärestään Iuliasta, sisarestaan Octaviasta sekä Egyptin kuningatar Kleopatrasta. Augustus eli vuosina 63 eaa. – 14 jaa., ja vallassa hän oli vuosina 27 eaa. – 14 jaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Blogiartkkeli kuvaa roomalaisen maalaustaiteen vaiheita ja tyylejä. Kuvat ovat peräisin Pompejista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
British museumin Troija-näyttelyn yhteydessä julkaistu blogiteksti Troijan sodan mytologiasta ja sen päähenkilöistä: Helenasta, Pariksesta, Menelaoksesta, Akhilleesta, Hektorista sekä Odysseuksesta ja hänen paluumatkastaan Troijasta Kreikkaan. Tekstin kuvituksena on kreikkalaista keramiikkataidetta antiikin ajalta sekä veistostaidetta ja reliefejä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Antiikin mytologian ja Homeroksen jäljillä oleva sivusto esittelee Homeroksen arvoitusta, Troijan sodan tarustoa sekä Odysseuksen paluumatkaa Ithakan saarelle. Siinä esitellään tutkimuksen perustana olevaa materiaalia: antiikin ajan esineistöä ja maalauksia sekä myöhempien aikojen näkemyksiä tarujen henkilöistä.
Näytä enemmän
Jaakko Ojamo esittelee diplomityössään, miten antiikin Rooman aikainen akvedukti toimii ja mitä eri osia se sisältää. Työssä käydään läpi akveduktien tekniset rakenteet ja arkkitehtoniset osat.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kirjallisuushistorian opintomateriaaleissa tutustutaan eurooppalaiseen kirjallisuuteen antiikista alkaen sekä 1900-luvun kirjallisuuteen Suomessa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Näytä enemmän
Capitolium kertoo antiikin historiasta, antiikin Roomasta ja sen merkkihenkilöistä ja erityisesti Capitolium-kukkulasta. Sivustossa on upeita, havainnollistavia kuvia sekä interaktiivinen kartta, joten siitä on iloa kiinnostuneelle, vaikka se onkin italian kielinen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
American School of Classical Studies esittelee sivustossa kaivauksiaan Ateenan agoralla. Agoran kohteista on yksityiskohtaiset kuvaukset ja kuvat. Eri vuosien kaivauksissa löytynyt materiaali kuvaillaan tarkasti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Digital Maps of the Ancient World sisältää sekä antiikin aikakauden karttakuvauksia että karttoja antiikin ajan maailmasta. Kokonaisuudessa on myös mytologia- ja kirjallisuusosuudet sekä lukusuosituksia aiheesta kiinnostuneelle.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Matkaopas ensimmäisen vuosisadan Roomaan esittelee kaupungin nähtävyyksiä, merkittäviä rakennuksia, kulkuyhteyksiä, majoituspaikkoja ja huvituksia niin kuin kunnon matkaoppaan kuuluu.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivusto kertoo Olympian kisojen synnystä, aatetaustasta sekä olympialaisten kehittymisestä nykymuotoon. Siitä löytyy myös tietoja kuuluisimpien antiikin aikaisten urheiluidolien elämästä sekä kuvaus ja kuvia Olympiasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kurssilla tutustutaan kuudesta näkökulmasta Rooman valtakunnan ja roomalaisten elämän ominaispiirteisiin. Samalla selviää, miten antiikin Rooman perintö näkyy edelleen elämässämme. Kurssilla perehdytään myös lähteisiin ja menetelmiin, joiden avulla tutkijat ovat selvittäneet antiikin Rooman historiaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ylen radiosarjassa sukelletaan vanhan ajan ja antiikin kadonneiden kaupunkien saloihin: Deir El Medina, Babylon, Thonis Herakleion, Assur, Petra ja Pompeji.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Uffizi-gallerian sivuilla voi ihailla museon taideteoksia, lukea sen historiasta ja toiminnasta, aukioloajoista ja vierailusta museossa.
Näytä enemmän