Kirjankorjaus ja kirjansidonta

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Lyonin kaupungin kirjasto on skannannut verkkoon yli 3000 kuvaa kirjaston vanhojen kirjojen ja inkunaabelien kokoelmasta. Kokoelma kattaa ajanjakson 400-luvulta renessanssiin. Sivuston kieli on ranska.
http://www.enluminures.culture.fr

Näytä enemmän
Peter D. Verhayenin ylläpitämä sivusto linkkeineen on aarreaitta kirjansidonnasta ja yleensä kirjataiteesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
http://www.philobiblon.com

Näytä enemmän
Lähes 5000 kirjan kokoelma edustaa koristeellista kirjansidontaa yli vuosisadan ajalta. Tietokannasta voi hakea sanahaulla ja aiheiden mukaan selaamalla.
Sivuston kieli: 
http://bindings.lib.ua.edu

Näytä enemmän
Kirjansitojaseuran kotisivuilla on tietoja seurasta ja sen toiminnasta, seuran järjestämistä kursseista ja koulutustilaisuuksista sekä tapahtumista. Sivuilla on myös esitelty nimekkäitä kirjansitojia ja heidän töitään. Linkkivinkkejä.
Sivuston kieli: 
http://www.societyofbookbinders.com

Näytä enemmän
Darthmouth Collegen kuvitettu kirjankorjauskäsikirja.
Sivuston kieli: 
http://www.dartmouth.edu/~library/preservation/repair/index.html

Näytä enemmän
Vuosikymmenittäin ja kolmeen erikoiskategoriaan jaettu virtuaalinäyttely esittelee edustavaa kirjankansitaidetta. Sisältää kuvien lisäksi johdannon kustakin aiheesta sekä kansien kommentteja.
http://www.lib.rochester.edu/index.cfm?page=3352

Näytä enemmän
Opastaa tekstein ja piirroskuvin sitomaan yksinkertaisen kovakantisen kirjan.
http://www.mothteeth.com/bookmaking

Näytä enemmän
Varför sitter det en slips i boken? Var är närmaste akutlåda? Emil Stenback är bokbindare, och en av dem som bloggar på Kungliga bibliotekets avdelning för bevarande och nybindning. Läs om hans arbete med att rädda skadade böcker.
Sivuston kieli: 
http://bevarande.blogg.kb.se/author/emiste/

Näytä enemmän
Julkaisussa esitellään Vanhan kirjallisuuden päivillä esillä ollutta kirjansidontataidetta. Mukana on myös näyttelykokemuksia, kertomuksia yrittäjyydestä, tekniikkavinkkejä ja katsauksia historiaan.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/aaltonen/docs/kirjansidonta_nyt_issuu

Näytä enemmän