18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Merijärven kotiseutuyhdistyksen sivuilta löytyy valokuvaaja Juho Hemmingin ottamia kuvia 1920- luvulta aina 1950-luvulle saakka sekä merijärvisten omien kuvakokoelmien kuvia. Kuvattuna on paikallishistoriaa juhlineen, iloineen ja suruineen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Aikamatka Satakunnassa esittelee teemoja ja reittejä Satakunnan maisemissa ja museoissa. Sen avulla voi tutustua eri aikakausiin Satakunnan historiassa, niiden muistomerkkeihin ja elämään, mm. maanviljelykseen ja merenkulkuun. Sieltä löytyy myös reitti, jolla voi kulkea Pyhän Henrikin jäljillä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Joensuun Utran kaupunginosan historiaan ja kansanperinteeseen. Oppaat sisältävät kolme reittiä, jotka esittelevät teollisuusyhdyskunnan historiaa ja elämänmenoa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.
Näytä enemmän
Paikkatietopalveluun julkaistaan katsottavaksi yleisön saataville kymmeniä tuhansia ilmakuvia, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta. Niitä voi käyttää hyväksi esimerkiksi tutkimustyössä, mutta myös sukututkimuksessa ja paikallishistoriaa tutkiessa. Kuvan saa näkyviin zoomaamalla kartaan merkittyjä alueita.
Näytä enemmän
Vaasan saariston vanhat kartat sisältää karttoja vuodesta 1727 eteenpäin. Huvilaelämää esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin, kesäasutuksen ja mökkeilyn historiaa 1700-luvun lopulta alkaen. Vaasan lisäksi mukana on kohteita Kokkolasta, Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä ja Kristiinankaupungista.
Näytä enemmän
Vanhan Vaasan historiaa kaupungin perustamisesta Vaasan paloon vuonna 1852 asti.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Turun vanhan kaupunkikeskustan historiaa. Vanhan suurtorin rakennuksista esitellään Brinkkala, Vanha Raatihuone, Hjeltintalo ja Juseliuksentalo.
Näytä enemmän
Valokuvia ja museoesineitä Loviisan kaupungin museon kokoelmista. Alueen paikallishistoriaan voi perehtyä myös Sadan kylän seutu -verkkonäyttelyssä.
Näytä enemmän
Maanmittauslaitos on arkistoinut maanmittaustoimituksiin liittyviä asiakirjoja ja karttoja. Asiakirjoista löytyy tietoja esimerkiksi kiinteistöjen syntyhistoriasta, rajamerkeistä ja tieoikeuksista. Sivuilla kerrotaan laitoksen palveluista ja neuvotaan, miten vanhoja asiakirjoja voi tilata. Lisäksi esitellään verkosta löytyviä karttapalveluja.
Näytä enemmän
Verkkopalvelu kokoaa yhteen yleisten kirjastojen digitoituja aineistoja, kuten paikallis- ja erikoiskokoelmiin kuuluvia teoksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Topoteekki on alusta, jolla julkaistaan kotiseutuaineistoja ja paikallishistoriaa. Tarjolla on kuvia, äänitteitä, asiakirjoja, esineitä jne. Suomessa on tällä hetkellä 15 Topoteekkia, eri puolilla Eurooppaa niitä on lukuisia.
Näytä enemmän
Digimuseossa voi lähteä aikamatkalle vuoden 1827 Turkuun. Monipuolisesti kaupunkia esittelevä 3D-mallinnus perustuu vanhoihin palovakuutusasiakirjoihin, rakennuspiirustuksiin ja kaupunkikuvauksiin. Kierroksella kuljetaan joen kummankin puolen ja Luostarinmäen alueesta on tarjolla lähes 20 historiallista näkymää.
Näytä enemmän
Häme-Wiki tarjoaa tietoa Kanta-Hämeen alueelta. Sieltä löytyy esimerkiksi luonnosta, ihmisistä, kulttuurista ja liike-elämästä kertovia artikkeleita sekä tarinoita ja tapahtumatietoja. Rekisteröityneet käyttäjät voivat täydentää Häme-Wikin sisältöä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Lahden Historiallisen museon tuottama näyttely museomies A. Th. Böökin maailmasta on toteutettu hänen vuosien 1890-1940 välillä ottamiensa valokuvien ja hänen teoksestaan Mailta ja vesiltä luettujen kuunneltavien tekstipätkien avulla. Näyttelyn materiaalia voi käyttää verkko-opastuksena kierroksella paikoissa, jotka esitellään.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Turun seudusta ja sen historiasta ja asukkaista kertova dokumenttisarja. Jaksojen aiheina mm. Aurajoen jokivarsi, ulkoluotojen harhatulet, Volter Kilpi sekä Irja Sahlbergin perintö.
Näytä enemmän
Raahen museon tietolaarista löytyy Raahen historiaa esihistoriasta 1800-luvulle. Kokonaisuudesta löytyy myös kertomuksia raahelaisesta merenkäynnin historiasta sekä merenkulun historiaa yleensä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Translocalis on tietokanta suomenkielisessä lehdistössä vuoteen 1885 mennessä julkaistuista, eri paikkakunnilta kirjoitetuista lukijakirjeistä. Tietokanta sisältää 72 000 lukijakirjettä Suomesta ja ulkomailta. Translocalis on julkaistu osana Kansalliskirjaston digipalveluja.
Näytä enemmän