19 osumaa haulle. Näytetään 1 - 19 tulosta.
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Näytä enemmän
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Sivuston kieli: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Näytä enemmän
Katsaus kirjan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Kahdeksantoista kirja-alan ammattilaista ja tutkijaa pohtii kirjan paikkaa muuttuvassa tietoympäristössä.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/kirja-muuttuvassa-tietoymp_169x224_final.pdf

Näytä enemmän
Käsikirja esittelee keskiaikaisen kirjoituksen ja sen eri tyylien historiaa kuvin ja esimerkein havainnollistettuna.
Sivuston kieli: 
https://spotlight.vatlib.it/latin-paleography

Näytä enemmän
Artikkelissa tutkitaan vanhan Viipurin hiippakunnan kirjakokoelmia, niiden alkuperää ja kohtaloa ja kirjahistoriaan tiivisti limittyviä kirjastojen historiaa ja koulutuksen historiaa. Artikkeli on julkaistu teoksessa Kirkkohistorian alueilla (Toim. Ilkka Huhta ja Juha Meriläinen. SKHST 217). Helsinki: SKHS, 2011.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/tvhlaine/files/2012/01/Vanhan-Viipurin-kirjahistoria1.pdf

Näytä enemmän
Teos käsittelee Turun kaupungin yleissivistävän koulutuksen historiaa vuodesta 1872 vuoteen 2014. Siinä käydään läpi varhaisen koulun opetusta, vallanvaihtojen vaikutusta siihen ja sen vaatimuksiin sekä käytössä olleita oppimateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//turun_koulut_historiikki_8mt.pdf

Näytä enemmän
Discovering Literature kertoo Birtish Libraryn kokoelmissa olevista kirjoista kuvaten samalla aikaa, jolloin teokset ovat syntyneet. Digitoitujen aarteiden lisäksi tarjolla on artikkeleita, dokumentteja ja opettajien muistiinpanoja.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/discovering-literature

Näytä enemmän
Bibliografiaan on koottu tietoja eri kirjastojen, arkistojen ja museoiden kokoelmissa oleviin varhaismodernin ajan painatteisiin. Osasta löytyy myös linkki teoksen digitoituun versioon.
Sivuston kieli: 
https://www.ustc.ac.uk/

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Sivuston kieli: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Oppikirjassa tarkastellaan kirjahistorian perusteita, kirjahistorian tutkimusta, kirjaa esineenä, tekijyyttä, sensuuria, kirjakauppaa, kirjastoja ja kirjan vaikutushistoriaa. Kirjan toisessa osassa paneudutaan kirjahistorian tutkimuksen metodisiin kysymyksiin. Oppikirja keskittyy lähinnä painettuun kirjaan. Tarkastelu alkaa 1400-luvun lopulta ja painottuu 1600–1700-luvuille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-4040-1

Näytä enemmän
Valtakunnallinen Suomen Kirjainstituutti edistää suomalaista kirjakulttuuria. Se järjestää tapahtumia, koulutusta sekä tutkimusta. Sivut sisältävät instituutin toimintamallin ja tapahtumakalenterin lisäksi virtuaalimuseon, jossa julkaistaan verkkoteoksia suomalaisesta kirjasta ja kirjailijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.pukstaavi.fi/suomen-kirjainstituutti/

Näytä enemmän
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.codicesfennici.fi/

Näytä enemmän
Ylirajallisuudella tarkoitetaan esimerkiksi maantieteellistä, symbolista tai kielellistä liikettä ja toimintaa. Niina Hämäläisen, Hanna Karhun ja Tuomas Martikaisen toimittamassa kirjassa tarkastellaan ylirajaisuutta historian, kirjallisuuden, kulttuurin, muistitiedon, musiikin ja uskonnon viitekehyksissä.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ksvk.102/

Näytä enemmän