43 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin voi tutustua Finna-palvelun kautta. Selailtavana on jatkuvasti karttuva valikoima esineitä, valokuvia, taideteoksia sekä rakennusten tietoja. Palvelusta löytyy esimerkiksi Signe Branderin valokuvia sadan vuoden takaisesta Helsingistä. Helsingin kaupunginmuseon kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti, mutta kuvaaja ja lähde on ilmoitettava.
Sivuston kieli: 
https://hkm.finna.fi/

Näytä enemmän
Artsy on verkkopalvelu taiteesta kiinnostuneille. Se kokoaa yhteen taitelijat, taidemuseot, galleriat ja taidekaupan. Artsy sisältää kuvia, artikkeleja ja oppimateriaaleja. Sivustolla voi tutustua niin nykytaiteeseen kuin taidehistorian merkkiteoksiinkin.
Sivuston kieli: 
https://www.artsy.net/

Näytä enemmän
Tate Kids esittelee Tate-gallerian modernia taidetta lapsille. Sivulla voi piirtää ja taiteilla, siellä on tehtäviä sekä tietoa taiteilijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.tate.org.uk/kids

Näytä enemmän
Täällä on tietoa taiteen hankinnasta ja taiteesta osana rakennettua ympäristöä. Sivustolla on taidepankki, joka yhdistää tilaajan ja taiteilijan.
Sivuston kieli: 
https://taiderakentamisessa.fi/

Näytä enemmän
Fontainebleun linna oli Ranskan kuninkaiden residenssi keskiajalta Ludvig XIV aikaan asti. Vallankumouksen jälkeen valta palasi sinne Napoleon I:n mukana. Linnaa on rakennettu keskiajalta uudelle ajalla, aluetta ja linnan sisäsosia pääsee ihailemaan virtuaalisesti ja sen kokoelmista löytyy kuvakokoelmat patsaista sekä maalauksista. Taidekokoelmat keskittyvät renessanssin ajalta 1800-luvulle.
https://www.chateaudefontainebleau.fr/

Näytä enemmän
Rovaniemen taidemuseo on tuottanut kokonaisuuden, josta löytyvät kaupungin julkiset taideteokset, teosten taiteilijat sekä karttoja, joihin on merkitty reittejä, joiden varrella taiteesta voi nauttia.
Sivuston kieli: 
http://julkisetteokset.rovaniemi.fi/index.htm

Näytä enemmän
EMMAn sivuilla on mm. taiteilijahaastatteluja ja teosesittelyjä sekä Rut Brykistä ja Ernst Mether-Borgströmistä kertovat dokumentit.
Sivuston kieli: 
https://emmamuseum.fi/kokosimme-luovaa-tekemista-ja-kiinnostavaa-katseltavaa-yhdelle-sivulle/

Näytä enemmän
Maalauksia ja grafiikkaa Ateneumin taidemuseon kokoelmista. Esittelyssä on 125 teosta, kaupunkinäkymiä, saaristoa, tuntureita jne.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallisgalleria.fi/fi/galleries/4cu205

Näytä enemmän
Focus sisältää Louvren museon taideteoksia ja historiallisia esineitä virtuaaliesittelyssä. Esineen historiaa ja merkitystä avataan videolla.
Sivuston kieli: 
https://focus.louvre.fr/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Keski-Suomen kulttuuriperintöön. Kokoelmassa on esineitä, taidetta, valokuvia ja arkistoaineistoa. Palvelussa esitellään muun muassa kaupunkihistorian muutosta Jyväskylässä ja Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineistoja.
Sivuston kieli: 
https://keskisuomenmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Jyväskylän kaupunkialueella sijaitsevia julkisia taidetoksia.
Sivuston kieli: 
http://www3.jkl.fi/taidemuseo/veistokset/index.html

Näytä enemmän
Apu-lehden ja Ateneumin taidemuseon valitsemia maalauksia, joiden kanssa ei tarvitse olla yksin. Kimmo Ohtonen kuljettaa katsojat maalausten äärelle ja tapaa ihmisiä, jotka kertovat itselleen tärkeistä teoksista ja kokemuksistaan yksinäisyydestä.
Sivuston kieli: 
https://www.apu.fi/artikkelit/taiteen-kanssa-et-ole-yksin-lahde-virtuaalikierrokselle-ateneumiin

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä voit tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin, tarinoihin ja opiskelijaelämään. Aineistot sisältävät Aalto-yliopiston toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteitä, oppilastöitä sekä esineitä.
Sivuston kieli: 
https://aaltoarkisto.finna.fi/

Näytä enemmän
Julkinentaide.fi tarjoaa tietoa julkisen taiteen hankkeista ja toteuttamisen tavoista. Kohderyhminä ovat taiteen tilaajat, rakennuttajat, taiteilijat sekä muut julkisen taiteen kentällä toimivat ammattilaiset. Sivusto kokoaa yhteen taiteen, muotoilun, arkkitehtuurin ja rakennusalan toimijat. Sivuilla on luettavissa Prosenttiperiaatteen käsikirja.
Sivuston kieli: 
https://www.julkinentaide.fi/

Näytä enemmän
Googlen taide- ja kulttuurikokonaisuus sisältää digitaalisia taideteoksia ja -esineitä museoista ympäri maailman sekä valokuvia, artikkeleita taiteesta ja kulttuurista.
Sivuston kieli: 
https://artsandculture.google.com/

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Åbo Akademin säätiön taidekokoelmiin sekä säätiön hallinnoimien Ett Hem -museon, Sibelius-museon ja taiteilijakoti Casa Haartmanin aineistoihin.
Sivuston kieli: 
https://saa.finna.fi/?lng=fi

Näytä enemmän
Tietokannassa on tietoja natsivallan ja toisen maailmansodan aikana siirretyistä, kadonneista tai takavarikoiduista kulttuuriesineistä ja taideteoksista. Hakutapoja on useita, ja sivusto on saksan lisäksi englanniksi ja venäjäksi.
Sivuston kieli: 
https://www.lostart.de

Näytä enemmän
Maalauksia, veistoksia, valokuvateoksia, grafiikkaa, installaatioita ja mediataidetta Tampereen taidemuseon kokoelmista. Nähtävillä on suomalaisten taiteilijoiden teoksia 1800-luvulta nykypäivään. Mukana on yli 200 työtä Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valituilta.
Sivuston kieli: 
https://tampereentaidemuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee erilaisia näkymiä maisemaan. Esillä on Jyväskylän taidemuseon, Keski-Suomen museon ja Suomen käsityön museon luonto- ja maisema-aiheisia taideteoksia, luonnoksia ja piirroksia. Näyttelyn teemoja ovat luontomaisema, veden äärellä, käsitteellinen maisema ja rakennettu kulttuuriympäristö.
Sivuston kieli: 
https://jyvaskylantaidemuseo.finna.fi/maisema_ymparisto_luonnos/

Näytä enemmän
Kirja teatteri- ja taideopiskelijoille ja kaikille taiteen tekemisestä kiinnostuneille. Artikkeleissa käsitellään muun muassa kirjoittamista, lukemista, dramaturgian filosofiaa sekä dramaturgian ja automatisaation suhdetta. Teos sisältää sanaston, jossa avataan nykydramaturgian keskeisiä käsitteitä.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-006-5

Näytä enemmän
DPLA tuo avoimeen käyttöön amerikkalaisen kirjaston historiaa, toimintaa sekä kirjastojen aineistoja.
Sivuston kieli: 
https://dp.la

Näytä enemmän
Taiteentutkija Liisa Väisänen avaa taidehistoriaa ja taideteoksia kuvailun keinoin. Näkövammaisten liiton sivuilla on linkit kurssitallenteisiin. Tarjolla on myös yksittäisten teosten kuvailuja.
Sivuston kieli: 
https://nkl.fi/fi/artikkeli/taidehistoriaa-nakovammaisille-ihmisille

Näytä enemmän
Kokkolassa sijaitsevan K. H. Renlundin museon taidekokoelmiin voi tutustua Finnassa. Esillä on muun muassa Suomen kultakauden taidetta, Veikko Vionojan pohjalaismaisemia sekä Teuvo-Pentti Pakkalan grafiikkaa ja maalauksia.
Sivuston kieli: 
https://khrm.finna.fi/

Näytä enemmän
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
https://www.europeana.eu/fi

Näytä enemmän
Amerikkalaisten taitelijoiden hakuteos, jossa voi hakea nimellä tai selata aakkosellista taiteilijahakemistoa. Taitelijoista annetaan elämäkertatiedot, kuvia teoksista, tiedot museoista, joissa teoksia on nähtävänä, näyttelyt, joissa töitä on parhaillaan esillä sekä kirjallisuusviitteitä.
Sivuston kieli: 
https://www.askart.com/

Näytä enemmän

Sivut