318 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Onleihe on Goethe-Institutin e-kirjasto, josta voi lainata saksankielisiä kirjoja, äänikirjoja, elokuvia, lehtiä ja saksan oppimateriaaleja. Rekisteröityminen ja palvelun käyttö on maksutonta.
Näytä enemmän
Projekti Lönnrot sisältää kirjallisuutta, romaaneja, runoutta ja näytelmiä, valtaosa mateiraalista on suomalaista ja suomenruotsalaista kirjallisuutta, mutta myös suomennoksia on tarjolla antiikin teksteistä lähtien.
Näytä enemmän
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Näytä enemmän
Eino Leinon runoteos Yökehrääjä digitoituna.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Elisan kirjasta saa ostaa e-kirjoja, niiden lukulaitteita ja äänikirjoja. Valikoima klassikkoja on myös käytettävissä ilmaiseksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
SukuHaku on portti suomalaisen sukututkimuksen lähdeaineistoihin. Se sisältää sukututkijalle hyödyllistä digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. Aineistojen joukosta löytyy m. sukukirjoja, matrikkeleita, osoitehakemistoja. SukuHaku on pääosiltaan Suomen Sukututkimusseuran jäsenetu.
Näytä enemmän
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Näytä enemmän
Pikku prinssi useilla kielillä kokotekstiversiona. Kielivalikko löytyy sivun oikeasta reunasta. Suomi puuttuu, ikävä kyllä.
Näytä enemmän
LiederNet'istä löytyy laulutekstejä säveltäjän, tekstin kirjoittajan, vuoden sekä teoksen nimen mukaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
7 veljestä sisältää Aleksis Kiven klassikkoromaanin luku luvulta, juonilyhennelmän, sanaston, kuvauksen kustakin veljeksestä, artikkelin romaanin julkaisemisesta ja vastaanotosta sekä artikkelin romaanin kielestä. Mukana on myös tehtäviä erityisesti yläkouluille ja lukioille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Klassikkokirjasto sisältää suomen- ja ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta sekä siihen liittyvää tutkimustietoa.
Näytä enemmän
Bellmanssällskapet on julkaissut Bellmanin kootut teokset verkossa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sfinksi ja robotti on digitaalisesti kuvitettu kuvakirja, joka on julkaistu vain verkkomuodossa. Kirjailija Leena Krohn selvittää sivuilla myös verkkojulkaisunsa taustoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kaunokirjallisuuden, uskonnollisen kirjallisuuden sekä tietokirjallisuuden teoksia verkossa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kaikille avoimia vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisuja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivut sisältävät naiskirjailijoiden elämäkertatietoja ja kirjoja luettavaksi. Tietoa kirjailijoista voi hakea kirjailijan nimen mukaan, maan mukaan tai vuosisadan mukaan. Ulkoasu on vanhahtava, mutta sisältöä päivitetään edelleen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Taidehistorian tutkimus- ja museoaineistoa taiteen eri lajien aloilta. Kokonaisuudesta löytyy valokuvia, artikkeleita, e-kirjoja ja lehtiä.
Näytä enemmän
Näytä enemmän
Mohandas K. Gandhin teos ilmestyi alunperin Indian Opinion lehdessä vuonna 1909. Gandhi kirjoittaa mm. sivistyksestä, Intian olosuhteista, Intian vapautumisesta siirtomaavallasta ja väkivallattomasta vastarinnasta. Kirja on suomennettu talkoovoimin; suomennoksen esipuheen on kirjoittanut Thomas Wallgren. Teos julkaistaan Demokratiafoorumin sivuilla PDF-muodossa.
Näytä enemmän
Sivulla on suomennoksia suomalaisten ja ulkomaalaisten marxilaisten ja työväenliikkeen ajattelijoiden teoksista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomalaiset aapiset vuoteen 1972 asti digitoituina vapaasti luettaviksi.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Palvelu sisältää tieteellisiä aritikkeleita ja kirjoja lukuisilta tieteenaloilta, esimerkkeinä taiteet, humanistiset tieteet, talous, ja politiikka. Osa aineistosta on kaikille avointa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
CEEOL sisältää Keski- ja Itä-Eurooppaa koskevia tai siellä julkaistuja e-kirjoja ja e-lehtiä humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Palvelussa on sekä maksullisia aineistoja että kaikille avoimia open acces -julkaisuja. Aineiston käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kirjailija Pentti Haanpään tuotantoon ja elämään liittyvää digitoitua aineistoa. Kokoelmassa on kirjailijan muistiinpanoja ja päiväkirjamerkintöjä sekä novellien ja romaanien käsikirjoituksia. Kokoelma sisältää myös valokuvia sekä Haanpään sukulaisten ja tuttavien haastatteluja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Monipuolinen ja runsas kokoelma digitoituja aineistoja Varsinais-Suomesta. Tarjolla on luettavaa esimerkiksi Kultarannan puutarha-arkkitehtuurista, Kakolan vaiheista ja Paimion historiasta. Lisäksi löytyy valokuvia, runoja, näytelmiä, sananparsia ym. aineistoa kirjastojen kokoelmista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Åbo Akademin kirjaston digitoituun kulttuuriperintöaineistoon, kuten väitöskirjoihin, pienpainatteisiin, konserttiohjelmiin, teatterijulisteisiin ja varhaisiin suomenruotsalaisiin romaaneihin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Näytä enemmän
Uuden testamentin vuoden 2020 käännös on luettavissa Raamattu.fi-sivustolla. Piplia-sovelluksella sitä voi sekä lukea että kuunnella. Lukijana on näyttelijä Krista Kosonen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän